Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Πετρέλαιο: Αναβάλλεται για τις 9 Απριλίου η συνάντηση του OPEC+, μετά τις νέες αψιμαχίες Ρωσίας-Σαουδικής Αραβίας

Από το mononews.gr
Τη μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής της διευρυμένης συνάντησης των χωρών του OPEC+ για το ζήτημα της μείωσης της ημερήσιας παραγωγής του πετρελαίου και τον πόλεμο τιμών του, αποφάσισαν οι υπεύθυνοι του οργανισμού.

Η συνάντηση είχε αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Απριλίου, ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, αξιωματούχοι του οργανισμού αναφέρουν..

Νορβηγία: Σκέψεις να συμμετάσχει σε πιθανή περικοπή στην παραγωγή πετρελαίου για πρώτη φορά από το 2002

Από το capital.gr
Η Νορβηγία, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στη δυτική Ευρώπη, ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει μέρος σε πιθανή συμφωνία για περικοπή στην παραγωγή πετρελαίου, εάν υπάρξει σχετική παγκόσμια συμφωνία των πετρελαιοπαραγωγών χωρών.

Θα πρόκειται, όπως τονίζει το πρακτορείο Bloomberg, για την πρώτη φορά από το 2002, που το Όσλο θα λάβει μέρος σε τέτοιου τύπου κίνηση.

Η σκανδιναβική χώρα, της οποίας η πετρελαϊκή παραγωγή αναμένεται ..

Ο κορονοϊός καταργεί και τα προσωπικά δεδομένα

Από το slpress.gr
Το παράδειγμα άλλων χωρών ακολουθεί και η Κύπρος, υιοθετώντας ακόμα πιο αυστηρά μέτρα κυκλοφορίας. Σε μία προσπάθεια αναχαίτισης του κορονοϊού, η κυβέρνηση μελετά και την ηλεκτρονική κατ’ οίκον επιτήρηση, γνωστή και ως "βραχιολάκι". Πιθανώς, αυτό να αφορά όχι μόνο όσους έχουν νοσήσει, αλλά και αυτούς που βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα.

Ως αφορμή για να τεθεί στο τραπέζι το σενάριο της ηλεκτρονικής παρακολούθησης στάθηκαν τα ουκ ολίγα περιστατικά, σύμφωνα με τα οποία..

Eκπομπές ρύπων: Ο Covid-19 φέρνει τη μεγαλύτερη μείωση από τον Β' Π. Πόλεμο

Από το naftemporiki.gr
Πόλεις-φαντάσματα, άδεια αεροδρόμια, καθηλωμένα αεροσκάφη και μηδενική κίνηση στους δρόμους στην εποχή του κορωνοϊού. Η «ακινησία» των μεγαλυτέρων οικονομιών συνεπάγεται και κάτι θετικό: Τη μεγαλύτερη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Ρομπ Τζάκσον, επικεφαλής..

Baker Hughes: Σε χαμηλό πενταετίας οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ - Kudlow: Σ.Αραβία και Ρωσία θα μειώσουν παραγωγή

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας μείωσαν τον αριθμό των ενεργών εξέδρων εξόρυξης πετρελαίου για μια τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, καταγράφoντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς περιόρισαν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις λόγω της πτώσης της οικονομικής δραστηριότητας και της ζήτησης καυσίμων από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα μειώθηκαν..