Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΕΛΠΕ: Πρόγραμμα Υποτροφιών Ακαδημαϊκού Έτους 2017/2018

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το dikaiologitika.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοινώνει ετήσιο Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές στις χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία (αγγλόφωνα προγράμματα). Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη άριστων φοιτητών, που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με εξειδίκευση σε κλάδους, που απαιτούν τεχνολογίες αιχμής αλλά και σύγχρονες προσεγγίσεις σε θέματα Διοίκησης και Στρατηγικής. 

Οι υποτροφίες αφορούν στην πραγματοποίηση σπουδών πλήρους φοίτησης, με μέγιστη διάρκεια τα δύο έτη, για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης (Master’s Degree). Για το ακαδημαϊκό έτος 2017 / 2018 θα χορηγηθούν επτά (7) συνολικά υποτροφίες. 

Ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης..

Ο Ισπανικός γίγαντας REPSOL μπαίνει στα κοιτάσματα της Δυτικής Ελλάδας – Στο τελικό στάδιο συμφωνία με την Energean

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Η Ισπανική εταιρεία REPSOL, μία από τις παγκοσμίως μεγαλύτερες δυνάμεις στον τομέα των υδρογονανθράκων, έρχεται για πρώτη φορά στην ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, ο διεθνής κολοσσός βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για συμφωνία με την ελληνική εταιρεία Energean Oil & Gas προκειμένου να συμμετάσχει στην έρευνα και εκμετάλλευση των δύο χερσαίων περιοχών της Δυτικής Ελλάδας που έχουν κατακυρωθεί στην Energean, δηλαδή στις περιοχές των Ιωαννίνων και της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη συμφωνία έχει ενημερωθεί ήδη η ελληνική κυβέρνηση.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας ..

Βολές από τα ΕΛΠΕ κατά του δημοσίου για καθυστερήσεις που εμποδίζουν επενδυτικά προγράμματα

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το worldenergynews.gr
Για σημαντικές καθυστερήσεις από την πλευρά του δημοσίου που δημιουργούν προβλήματα στην υλοποίηση αποφασισμένων επενδυτικών προγραμμάτων μίλησε ο γενικός διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, Γιάννης Γρηγορίου μιλώντας σήμερα (1/2) στο Athens Energy Forum. 

«Δεν είναι θέμα πολιτικής βούλησης, το κράτος κινείται αργά. Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε και αντιμετωπίζουμε καθυστερήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορίου φέρνοντας ως παράδειγμα ότι..

Το Ιράν ξεκίνησε την κατασκευή 12 νέων διυλιστηρίων πετρελαίου στη χώρα


Από το worldenergynews.gr
Το Ιράν άρχισε τη διαδικασία κατασκευής 12 νέων συγκροτημάτων διύλισης πετρελαίου και συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου, όπως δήλωσε σήμερα (1/1) ο διευθυντής εταιρικού σχεδιασμού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της της Εθνικής Εταιρείας Διύλισης και Διανομής Πετρελαίου του Ιράν (NIORDC), Arman Moghadam.

Ο ίδιος σημείωσε σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr, ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν στη χώρα εννέα διυλιστήρια με συνολική δυναμικότητα παραγωγής 1,73 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα.

Ο Ιρανός αξιωματούχος σημείωσε επίσης,..

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα πάσχουν από «επαγγελματικές νόσους»

Από το naftemporiki.gr
Στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα στην υγεία των ασθενών αναφέρθηκε εκτενώς ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και επαγγελματικής υγιεινής  του Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας, ειδικός ιατρός εργασίας κ Γιώργος Ραχιώτης μιλώντας σε διάλεξη του  Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος με θέμα: «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία και ασφάλεια της εργασίας».

Όπως επεσήμανε ο καθηγητής, η επιστημονική κοινότητα θεωρεί ότι  οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία και την ασφάλεια της εργασίας,  θα αυξηθούν καθώς όχι μόνο παρατείνεται η κατάσταση αυτή αλλά δεν φαίνονται και σημάδια ανάκαμψης.

Την  άποψη αυτή όπως διαπιστώθηκε από τελευταία έρευνα, τη συμμερίζονται και οι πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με ..

Ενημέρωση για ΔΣ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Πραγµατοποιήθηκε σήµερα το τακτικό Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ όπου έγιναν  ενηµερώσεις και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέµατα:

Α)  Ενηµερώθηκε το Δ.Σ. για την πορεία των διαπραγµατεύσεων για τη νέα  ΕΣΣΕ και τον Εσωτερικό Κανονισµό στις δύο συναντήσεις που πραγµατοποιήθηκαν. Στην τρίτη συνάντηση που θα πραγµατοποιηθεί την Τρίτη 07/02/17, θα έλθει η πρόταση της Εταιρείας και θα µπούµε στην ουσία των διαπραγµατεύσεων.

Β)  Έγινε ενηµέρωση στα ..

Μανιάτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε τη ΔΕΗ από δημόσια επιχείρηση σε δημόσιο χρέος

Από το energypress.gr
"Χαίρομαι που άκουσα από τον κ. Σταθάκη για το Ταμείο Υδρογονανθράκων και την επίτευξη του στόχου για τις ΑΠΕ", ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του στο Athens Energy Forum 2017 o Γ. Μανιάτης, υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές.

Η Κύπρος αποτελεί σημαντικό παράδειγμα, σημείωσε ο κ. Μανιάτης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Γ. Λακκοτρύπη ως "έναν από τους τρεις καλύτερους υπουργούς στην Ευρώπη".

Σε σχέση με τους στόχους για το 2020 και το 2030, ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι..

Φως στην άκρη του τούνελ για τα LNGs

Από το naftikachronika.gr
Παραμένουν μάλλον δυσοίωνες οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον ως προς τις επιδόσεις της ναυλαγοράς στο Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG). Σύμφωνα με τους Drewry oι πλοιοκτήτες ήδη αντιμετωπίζουν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο ενώ οι τιμές αναμένεται να παραμείνουν “υπό πίεση” κατά τη διάρκεια του 2017.

Αν και ο Ιανουάριος ξεκίνησε με μια νότα αισιοδοξίας για τους πλοιοκτήτες υγροποιημένου φυσικού αερίου στη spot αγορά, λόγω της εποχικής ζήτησης, ωστόσο η Drewry επιμένει στην..

Η Σκωτία ξεκινά διαβουλεύσεις για αντισυμβατική μέθοδο εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου

Από το worldenergynews.gr
Η Σκωτία έχει ξεκινήσει διαβούλευση σχετικά με το αν θα επιτρέψει την αντισυμβατική  εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου fracking,   ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνηση , με την ψηφοφορία να αναμένεται στα τέλη του έτους.

Οι σημαντικές ποσότητες σχιστολιθικού φυσικού αερίου εκτιμάται ότι θα παγιδευτούν σε υπόγεια πετρώματα και η βρετανική κυβέρνηση θέλει να το εκμεταλλευτεί για αντισταθμίσει την μείωση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα.

Ωστόσο, η μέθοδος fracking - η οποία περιλαμβάνει την..