Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Ιστορικός τόπος κηρύχθηκε η έκταση του πρώην εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ

Από το naftemporiki.gr
Στην κήρυξη της έκτασης του πρώην εργοστασίου της Πυρκάλ στην Ελευσίνα ως ιστορικού τόπου προχώρησε το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ήταν από τα εργοστάσια που «σημάδεψαν» για δεκαετίες τη ζωή στο Θριάσιο πεδίο. Άλλες φορές γιατί εξασφάλιζε το μεροκάματο για χιλιάδες εργαζόμενους, άλλες φορές γιατί με τα εργατικά δυστυχήματα, προκάλεσε..

Ελληνικά Πετρέλαια-North Aegean Slops: Υπογράφηκε η σύμβαση για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου

Από το bigbusiness.gr
Υπογράφηκε σήμερα στο υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) η σύμβαση μεταξύ της «North Aegean Slops» και της χορηγού εταιρίας "Ελληνικά Πετρέλαια" για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού κόλπου μέσω της περισυλλογής περιπλεόντων αντικειμένων με στόχο την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης που..

ΟΠΕΚ: Συμφωνία για παράταση των περικοπών στην παραγωγή για ένα εννεάμηνο

Από το worldenergynews.gr

Οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ (Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών) συμφώνησαν να παρατείνουν για εννέα μήνες την συμφωνία για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου, όπως σημειώνουν σε δημοσιεύματά τους τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Bloomberg, Reuters και TASS, επικαλούμενα μέλη αντιπροσωπειών που συμμετείχαν στην συνεδρίαση.

Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alex Novak δήλωσε ότι..

Γρηγορίου (ΕΛΠΕ): Αρχές του 2020 θα γίνει η πρώτη γεώτρηση στον Πατραϊκό Κόλπο

Από το energypress.gr
Αρχές του 2020 θα γίνει η πρώτη γεώτρηση στον Πατραϊκό Κόλπο, σύμφωνα με τον Γιάννη Γρηγορίου, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΠΕ Upstream.

Όπως είπε στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" του Βασίλη Σκουρή, εάν οι ενδείξεις είναι σωστές, οι έρευνες θα αποδώσουν πάνω από 140 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, με τη συγκεκριμένη επένδυση να κοστίζει πάνω από 1,5 δις.

Με βάση..

Φόβοι για την Ύπαρξη Ρηγμάτων στα Θεμέλια του Ακούγιου

Από το energia.gr
Αναφορές για ρωγμές στα θεμέλια του πυρηνικού εργοστασίου Ακούγιου ύψους 18 δισεκατομμυρίων ευρώ, που κατασκευάζεται αυτή την περίοδο στην Τουρκία από ρωσικές εταιρείες, έχουν προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη συνολική ασφάλεια της μονάδας, η οποία βρίσκεται στις μεσογειακές ακτές της γείτονος, απέναντι από  την Κύπρο

Η κατασκευή του εργοστασίου, στην επαρχία της Μερσίνας, απέναντι από την κατεχόμενη Κερύνεια, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2018. Η τοποθεσία της υπό κατασκευήν..

Στα τέλη του 2020 θα είναι έτοιμο το τερματικό υγραερίου της κοινοπραξίας των ΕΛΠΕ στο Βασιλικό της Κύπρου

Από το energypress.gr
Βάσει του εγκριθέντος χρονοδιαγράμματος προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του τερματικού υγραερίου στο Βασιλικό από την κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου, θυγατρική των ΕΛΠΕ στην Κύπρο.

Όπως όλα δείχνουν, το τερματικό υγραερίου θα έχει τεθεί σε λειτουργία μέχρι τα τέλη του 2020.

Την ομαλή πορεία των σχετικών..