Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Α. Σιάμισιης: Μίνιμουμ στόχος των ΕΛΠΕ τα 400 - 500 MW έργων ΑΠΕ εντός της επόμενης διετίας

Από το worldenergynews.gr
Μεγαλύτερη έμφαση στις ΑΠΕ και το φυσικό αέριο θα δώσουν τα επόμενα χρόνια τα Ελληνικά Πετρέλαια, προγραμματίζοντας την επόμενη 2ετία να αυξήσουν σε τουλάχιστον 300-400 MW το χαρτοφυλάκιό τους σε έργα ανανεώσιμων πηγών. Αυτό ανέφερε πριν από λίγο ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης, στο Southeast Europe Energy Forum 2019, προσθέτοντας ότι ο κλάδος των υδρογονανθράκων θα παραμείνει το core business του Ομίλου, αξιοποιώντας τις χρηματορροές από αυτό για τις σχεδιάζομενες «πράσινες» επενδύσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Σιάμισιη, με δεδομένο ότι..

Πετρελαϊκές ωρολογιακές βόμβες στη Βόρεια Θάλασσα - Στο έλεος του θεού οι πλατφόρμες γεώτρησης πετρελαίου

Από το energypress.gr
Την οργή κρατών-μελών της ΕΕ και της ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει προκαλέσει σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης να αφήνει εκατοντάδες πλατφόρμες γεώτρησης πετρελαίου που δεν θα χρησιμοποιούνται πλέον να σαπίζουν στη Βόρεια Θάλασσα μαζί με τα επικίνδυνα υλικά που έχουν συσσωρευτεί στα υποθαλάσσια τμήματά τους. Η Γερμανία χαρακτήρισε «χονδροειδή» την απόφαση του Λονδίνου και την παρομοίασε με «ωρολογιακή βόμβα» εναντίον του περιβάλλοντος.

Η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται..

ΠΟΠΕΚ: "Πληγή" για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας η υψηλή φορολόγηση των καυσίμων

Από το energypress.gr
Την ανάγκη άμεσης μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα Πετρελαιοειδή τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Σιαμίσης (ΕΛΠΕ): Στόχος η ενίσχυση της θέσης του ομίλου στις ΑΠΕ

Από το mikrometoxos.gr
Αύξηση της ζήτησης για νέα, συνεχώς καλύτερα, πιο βελτιωμένα και φιλικότερα προς το περιβάλλον, προϊόντα, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας θα είναι τα χαρακτηριστικά που θα κυριαρχήσουν στον κλάδο της ενέργειας τα επόμενα χρόνια και τα ΕΛΠΕ εργάζονται για να ανταποκριθούν σε αυτές τις προκλήσεις, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιαμίσης, στο Ενεργειακό Φόρουμ ΝΑ Ευρώπης 2019.

«Δεν πρόκειται να χαθούν τα υγρά καύσιμα ..

Κίνα: αύξηση της εγχώριας παραγωγής σχιστολιθικού αερίου

Από το naftikachronika.gr
Η Κίνα σκοπεύει να περιορίσει την εξάρτησή της από τις εισαγωγές φυσικού αερίου, προωθώντας επενδυτικά σχέδια εξόρυξης σχιστολιθικού αερίου, εν μέσω συνεχιζόμενης εμπορικής διένεξης με τις ΗΠΑ.

Άρθρο του πρακτορείου Reuters, επισημαίνει ότι η διαμάχη του Πεκίνου με την Ουάσινγκτον έχει προκαλέσει τριγμούς στην κινεζική οικονομία, προκαλώντας..

ESENER: μια συνοπτική εικόνα της διαχείρισης της ΕΑΥ στην Ευρώπη

Από το osha.europa.eu
Η έρευνα ESENER του EU-OSHA μάς βοηθά να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι ευρωπαϊκοί χώροι εργασίας αντιμετωπίζουν τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας και τι κάνουν για να προαγάγουν την ευημερία των εργαζομένων. Τα αποτελέσματα αποτελούν εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για τους υπεύθυνους χάραξης..

ΠΣΕΕΠ