Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Η Formosa της Ταϊβάν σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή διυλιστηρίου τον Μάιο

 



Η Formosa Petrochemical Corp της Ταϊβάν σχεδιάζει να αυξήσει τα ποσοστά λειτουργίας στο διυλιστήριό της το Μάιο στο 74% μόλις επανεκκινήσει μια μονάδα παραγωγής βενζίνης μετά τη συντήρηση και καθώς τα περιθώρια διύλισης βελτιώθηκαν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Formosa σκοπεύει να επεξεργαστεί 400.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) αργού το..

Ξαναμοιράζεται η τράπουλα από την Ανατολική Μεσόγειο έως τη Βαλτική

 


Αναταράσσονται οι εύθραυστες ισορροπίες στο μέτωπο των αγωγών φυσικού αερίου από τέσσερις μεγάλες πολιτικές κινήσεις που εκδηλώνονται στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο καθώς και στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, τη Γερμανία.

Η πολυετής μάχη για τον έλεγχο των κοιτασμάτων και των διόδων μεταφοράς του πολύτιμου φυσικού αερίου για τη μετάβαση της ΕΕ στην ανθρακική ουδετερότητα παίρνει άλλη τροπή με πρωταγωνιστές το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ελλάδα αλλά και το κόμμα των Πρασίνων στη Γερμανία. Σύμφωνα με ..

Η Ινδονησία θα σταματήσει τις εισαγωγές υγραερίου και καυσίμων έως το 2030

 


Η Ινδονησία θα σταματήσει τις εισαγωγές υγροποιημένου πετρελαίου (LPG) και καυσίμων έως το 2030 και σχεδιάζει μεγάλες αλλαγές στην ενεργειακή υποδομή της για την επίτευξη αυτού του στόχου, δήλωσε ένας κορυφαίος ενεργειακός αξιωματούχος την Πέμπτη.

Ο Πρόεδρος Joko Widodo ανέθεσε στο Εθνικό Συμβούλιο Ενέργειας, ένα συμβούλιο αποτελούμενο από επτά υπουργεία και άλλους ενδιαφερόμενους που σχεδιάζει..

The Supreme Court Case That Could Change Everything For U.S. Pipelines



 A Supreme Court hearing began this week that could seal the future fate of gas pipelines across the United States. It could also change the balance of power between federal and state authorities in a way that federal authorities would hardly like. The case involves the proposed PennEast pipeline, a 120-mile, 1-billion-cu-m piece of infrastructure that will take natural gas from the Marcellus shale across Pennsylvania and New Jersey. New Jersey is opposing the pipeline. PennEast and FERC want to use eminent..

Το «πράσινο» new deal μπορεί να φέρει την Ευρώπη μπροστά από τις ΗΠΑ

 



Την τελευταία δεκαετία οι αμερικανικές μετοχές ανέβηκαν με διπλάσιο ρυθμό απ’ ό,τι οι ευρωπαϊκές, αλλά ίσως η εικόνα να αλλάζει, καθώς η Γηραιά Ηπειρος έχει προβάδισμα στην πράσινη ενέργεια, που αποτελεί το νέο προνομιακό πεδίο για τους επενδυτές

Το «πράσινο» new deal που ξεκίνησε η Ευρώπη και ασπάζονται πλέον και οι ΗΠΑ αλλάζει την εικόνα στις αγορές, καθώς οι επενδυτές αναζητούν τους νικητές και τους χαμένους της μεγάλης αυτής αλλαγής για να..