Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ο WATSA ΤΗΣ FAIRFAX ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ !...

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

asfalistiko
Την έντονη διαφωνία της Ελληνικής κοινωνίας για την προωθούμενη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, καταγράφει έρευνα της ALCO για λογαριασμό του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Η έρευνα, η οποία έγινε σε δείγμα 1000 ατόμων το διάστημα 25 έως 29 Ιανουαρίου, φανερώνει μεταξύ άλλων την εκτίμηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών ότι η κυβερνητική πρόταση δε διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, θα οδηγήσει στην αύξηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας και θα υποθηκεύσει το μέλλον των νέων γενεών.


ΠΗΓΗ:gsee.gr

Μετά από 40 χρόνια αμερικανικό πετρέλαιο «πατάει» στην Ευρώπη

A Whiting Petroleum Co. pump jack pulls crude oil from the Bakken region of the Northern Plains near Bainville, Mont. on Nov. 6, 2013. A sharp rise in domestic oil production from the Bakken and other parts of the U.S. has led to a dramatic increase in crude shipments by rail due to limited pipeline capacity. (AP Photo/Matthew Brown)
Οι ΗΠΑ δεν έχασαν καθόλου χρόνου κι έθεσαν σε εφαρμογή την απόφαση που πάρθηκε πριν λίγες εβδομάδες.

Πριν μερικές εβδομάδες το αμερικανικό Κογκρέσο αποφάσισε να άρει έπειτα από 40 χρόνια την απαγόρευση εξαγωγών πετρελαίου από τις ΗΠΑ, κι ήδη το πρώτο φορτίο έφτασε στην Ευρώπη.

Η συμβολική πρώτη εξαγωγή πετρελαίου μετά το 1975, σημαίνει για τους ειδικούς του χώρου ότι η αδιάκοπη προμήθεια της αγοράς δεν θα σταματήσει, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την παροχή του μαύρου χρυσού ακόμη και σε περιπτώσεις μεγάλων κρίσεων, ειδικά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Οι ΗΠΑ σταμάτησαν να εξάγουν πετρέλαιο το 1975, δύο χρόνια μετά το εμπάργκο των χωρών του OPEC το οποίο είχε εκτοξεύσει την τιμή της βενζίνης στην αμερικανική επικράτεια.

Η παρατεινόμενη διαμάχη για...

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016

odos_apergias_0-612x300
Η κυβέρνηση αγνοώντας τον διάλογο και με τα γνωστά επικοινωνιακά της παιχνίδια εμφανίζοντας το Ασφαλιστικό ως μεταρρύθμιση που θα το καταστήσει βιώσιμο, επιχειρεί να φέρει για να ψηφίσει ένα καθαρά Δημοσιονομικό και «φορομπηχτικό» νομοσχέδιο.

Η αδιαφορία της για την κοινωνία και με μόνο στόχο την ικανοποίηση των δανειστών μας δεν είναι ανεκτή και οφείλουν οι εργαζόμενοι με την αντίδρασή τους να μην το επιτρέψουν.

Η δύναμη του λαού είναι μεγάλη και αυτό θα το καταλάβουν στις 4 Φλεβάρη, όπου όλοι οι εργαζόμενοι θα..

ΥΠΕΝ: Νομοσχέδιο για την ασφάλεια των υπεράκτιων ερευνών για υδρογονάνθρακες


Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης πιθανών ατυχημάτων σε υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων καθώς και αυστηρές κυρώσεις (πρόστιμα έως 1,5 εκατ. ευρώ) για τους παραβάτες προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το οποίο ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο η σχετική Κοινοτική νομοθεσία.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων οφείλουν να αναλύουν – καταγράφουν τους πιθανούς κινδύνους και να καταρτίζουν σχέδια αντιμετώπισής τους, λαμβάνοντας υπόψη την εκτίμηση κινδύνου σοβαρού ατυχήματος. Στα σχέδια πρέπει να περιλαμβάνεται και ανάλυση της αποτελεσματικότητας αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδας.

Με άλλες διατάξεις προβλέπεται ότι:

60% κάτω η τιμή του αργού Ουραλίων τον Ιανουάριο


Μειωμένη κατά 60% ήταν η μέση τιμή του αργού πετρελαίου Ουραλίων, τον Ιανουάριο του 2016, σύμφωνα με τον Alexander Sakovich από το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τον Ιανουάριο του 2016, η μέση τιμή του αργού Ουραλίων ήταν στα 46,58 δολ. το βαρέλι, ενώ καθ 'όλη τη διάρκεια του 2015 ανήλθε στα 51,23 δολ. το βαρέλι.

Αντίστοιχα, τον Δεκέμβριο του 2015, η τιμή του ήταν στα 36,42 δολ. το βαρέλι


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Πώς επηρεάζονται οι αγορές από το πετρέλαιο: Τέσσερις θεωρίες

Πώς επηρεάζονται οι αγορές από το πετρέλαιο: Τέσσερις θεωρίες
Ακόμη και οι περιστασιακοί παρατηρητές γνωρίζουν πως το πετρέλαιο ασκεί ασυνήθιστη πίεση στις μετοχές. Αυτό που δεν είναι και τόσο καθαρό είναι πως η αγορά ενέργειας καθορίζει το συναίσθημα σε βιομηχανίες οι οποίες φαίνεται σαν να μην έχουν καμία σχέση με τις τιμές του αργού.

Η κατανόηση της επίδρασης του πετρελαίου είναι κάτι περισσότερο από ακαδημαϊκή έρευνα. Ο λόγος έχει σημασία, εάν κανείς προσέξει τις αναταραχές αυτές. Αξία σχεδόν 1,6 τρισ. δολαρίων έχει αποσβεστεί από τις αμερικανικές μετοχές το 2016. Εάν το πετρέλαιο παίζει ρόλο, θα ήταν καλό να γνωρίζουμε το γιατί..

Η νέα βουτιά του μαύρου χρυσού τρομάζει τις διεθνείς αγορές

Η νέα βουτιά του μαύρου χρυσού τρομάζει τις διεθνείς αγορές
Νέους τριγμούς σε αγορές και οικονομίες προκαλεί ο μαύρος χρυσός, η πτώση του οποίου ξεπερνά το 5% και θέτει εκ νέου σε συναγερμό επενδυτές, αναλυτές αλλά και Κεντρικές Τράπεζες οι οποίες «βλέπουν» τις προσπάθειές τους να πατάξουν τον αποπληθωρισμό να πέφτουν στο κενό.

Ανάλογη εικόνα εμφανίζουν και τα προθεσμιακά συμβόλαια του φυσικού αερίου, με την πτώση τους να πλησιάζει ακόμη και το 7% στην αμερικανική αγορά. 

Για μία ακόμη φορά ο OPEC παίζει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με τις αγορές, με κορυφαία στελέχη του να επιμένουν ότι δεν υπάρχει ανάγκη μίας έκτακτης συνόδου, σαφώς εκφράζοντας την άποψη της κορυφαίας χώρας του καρτέλ, της Σ. Αραβίας.

Αντίθετα άλλα κράτη – μέλη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς βλέπουν τα κρατικά έσοδα να καταρρέουν, με τελευταίο παράδειγμα την Νιγηρία, η οποία ζητά έκτακτο δάνειο από Παγκόσμια Τράπεζα και Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων προκειμένου να καλύψει μέρος του υψηλού της ελλείμματος.

Την ίδια ώρα οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες εκτός OPEC, δεν φαίνονται...

Με φυσικό αέριο θα κινείται το 50% των νέων αστικών λεωφορείων

Αποτέλεσμα εικόνας για Με φυσικό αέριο θα κινείται το 50% των νέων αστικών λεωφορείων
Σύμφωνα με το διεθνή οργανισμό για τις δημόσιες συγκοινωνίες, UITP, ο οποίος δημοσιεύει μελέτες για καύσιμα σε όλο τον κόσμο, «σχεδόν το 50% των καινούριων αστικών λεωφορείων που θα χρησιμοποιηθούν στις δημόσιες συγκονωνίες μέσα στα επόμενα χρόνια στις πόλεις, θα κινούνται με φυσικό αέριο». Στην έρευνα που διεξήγαγε ο οργανισμός, συμμετείχαν 70 οργανισμοί δημόσιων συγκοινωνιών από 63 πόλεις σε όλη στην Ευρώπη, οι οποίοι εξυπηρετούν 100 εκατομμύρια επιβάτες.  

Όπως κατέδειξαν τα αποτελέσματα, υπάρχει στροφή στα εναλλακτικά καύσιμα και ποσοστό μεγαλύτερο από το 28% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι ..