Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Αχτίδες αισιοδοξίας για μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη - Η μελέτη του Guardian



 Αν και οι καθημερινές επιλογές του κόσμου επιβαρύνουν το κλίμα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Guardian, η κατανόηση των επιπτώσεων των καθαρών μηδενικών εκπομπών δίνει ελπίδα ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα μπορούσε να μειωθεί πιο γρήγορα.

Περισσότερες από 100 χώρες έχουν δεσμευτεί να φτάσουν στο μηδέν έως το 2050, πράγμα που σημαίνει ότι δεν..

BP gives Caribbean refinery more time to hit operating targets

 


BP Plc has given the operator of a Caribbean refinery more time to fully restart and retain its crude oil supply agreement after the plant failed to hit operating targets last year, according to people familiar with the matter.

Last month, BP threatened to walk away from a 2018 agreement to supply up to 200,000 barrels per day (bpd) of crude oil and buy the resulting fuels if the Limetree Bay refinery in St. Croix, U.S. Virgin Islands could not bring all its units online by mid-January. The refinery..

Ολοκληρώθηκε από την Energean η εξαγορά του Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος

 


Ολοκληρώθηκε από την Energean η εξαγορά του συνολικού μεριδίου (50%) που κατείχε η Total στο Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος.

Πλέον, μετά και την πρόσφατη ολοκλήρωση της εξαγοράς της Edison E&P, η Energean κατέχει το 75% του Block 2 ενώ η εταιρεία καθίσταται και Διαχειριστής (Operator) της παραχώρησης. Το υπόλοιπο 25% του Block 2 ανήκει στον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων. 

Η εξέλιξη προσθέτει..

Βραβείο Καινοτομίας για την πρωτοποριακή υπηρεσία ανέπαφης ενεργοποίησης της αντλίας στην ΕΚΟ Κύπρου

 


Με το Βραβείο Καινοτομίας στον Τομέα των Υπηρεσιών για την εφαρμογή “ΕΚΟ Smile” και, πιο συγκεκριμένα, για την πρωτοποριακή υπηρεσία ενεργοποίησης της αντλίας τιμήθηκε πριν από λίγες ημέρες η ΕΚΟ Κύπρου στο διαγωνισμό που διοργάνωσε η κυπριακή Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ)

Τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ επιβραβεύουν..

«Πάγωσε» η κατασκευή του φ/β πάρκου των ΕΛΠΕ στην Κοζάνη

 


“Πάγωσαν” προσωρινά, ελέω κορωνοϊού, οι εργασίες στο φωτοβολταϊκό πάρκο των 204 MW που κατασκευάζει στην Κοζάνη η γερμανική εταιρεία Juwi για λογαριασμό των Ελληνικών Πετρελαίων.

Παρότι η κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη είχε ξεκινήσει κανονικά στα μέσα Νοεμβρίου, το ιδιαιτέρως αυστηρό καθολικό lockdown στην περιοχή της Κοζάνης δεν άφησε..

Πετρέλαιο: Τα hedge funds ενίσχυσαν τις long θέσεις - Αδύναμη ανάκαμψη στο φυσικό αέριο



Tα hedge funds ολοκλήρωσαν το 2020 με την πιο μεγάλη long θέση στο πετρέλαιο για 11 μήνες, αναμένοντας ότι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό θα επιτρέψουν στην κατανάλωση να επανέλθει στο φυσιολογική της φάση μέχρι το τέλος του 2021.

Μαζί με άλλους διαχειριστές χρημάτων, τα hedge funds συγκέντρωσαν μια καθαρή θετική θέση 741 εκατομμυρίων βαρελιών στα έξι πιο σημαντικά συμβόλαια μελλοντικής..