Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Η Valero μεταβάλλει σε ζημιές αποθέματα 2 δισ. δολαρίων – Mείωση των επενδύσεων για το 2020

Από το worldenergynews.gr
Η Valero Energy Corp ανακοίνωσε την Τετάρτη 28.4.2020 απώλεια πρώτου τριμήνου 2 δισ. δολαρίων σε αποθέματα και μείωσε τον επενδυτικό προϋπολογισμό της για το2020, καθώς το διυλιστήριο των ΗΠΑ αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου πτώση της ζήτησης για τα προϊόντα της.

Οι τιμές πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα έγιναν αρνητικές για πρώτη φορά στην ιστορία, υπογραμμίζοντας τον βαθμό..

Rystad Energy: Σε μείωση της παραγωγής προχωρούν έξι πετρελαϊκές εταιρείες των ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Σε νέα μείωση της παραγωγής προχωρούν έξι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες ενέργειας.
Όπως προκύπτει από ανάλυση της Rystad Energy, έξι μεγάλοι παραγωγοί σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ αναμένεται να μειώσουν την παραγωγή κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα τον Μάιο και τον Ιούνιο.

«Αναλύοντας τις ανακοινώσεις από τις Continental Resources, Cimarex Energy, ConocoPhillips, PDC Energy, Parsley Energy και Enerplus Corporation, εκτιμούμε ότι..

1η Μάη 2020 «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ» 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Από το gsee.gr
Καθώς η πανδημία του COVID-19 δημιούργησε συνθήκες ακήρυχτου πολέμου σε παγκόσμιο επίπεδο με ραγδαία πληθυσμιακή προσβολή και απώλεια ζωών, βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε τη μεγαλύτερη επίδειξη αλληλεγγύης στην ανθρώπινη ιστορία. Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ του 2020 αναδεικνύει την έννοια της αλληλεγγύης μεταξύ των κοινοτήτων και των κρατών ως ζητούμενο, καθώς συνιστά το διαχρονικό αντίδοτο τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά από κάθε κρίση. Η Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα..

Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας — Ο ιστότοπος για την προετοιμασία της εκστρατείας για τις ΜΣΔ είναι πλέον διαθέσιμος στο διαδίκτυο.

Από το osha.europa.eu
Πάρτε μια ιδέα της επόμενης εκστρατείας! Ο νέος ιστότοπος περιέχει πληθώρα πληροφοριών και χρήσιμων πηγών σχετικά με τις μυοσκελετικές διαταραχές και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε.

Πριν από την έναρξη της εκστρατείας τον Οκτώβριο του 2020, κατά την ευρωπαϊκή εβδομάδα για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία , θα προστεθούν στον ιστότοπο περισσότερα εργαλεία και πηγές σε διάφορες γλώσσες. Αλλά δεν είναι..

ΜΕ FAST TRACK ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Από το gsee.gr
Εν μέσω πανδημίας η Κυβέρνηση ολοκλήρωσε με συνοπτικές διαδικασίες τη δημόσια διαβούλευση, για το σχέδιο νόμου που αφορά στον “Εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας”. 

Ένα πολυνομοσχέδιο με άμεσες επιπτώσεις στο μέλλον των τοπικών κοινωνιών και των εργαζομένων. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει διατάξεις που επιφέρουν σημαντικές αλλαγές ..

30 εργαζόμενοι σε πλατφόρμα της ExxonMobil στην Ισημερινή Γουινέα έχουν μολυνθεί

Από το energypress.gr
Τριάντα εργαζόμενοι σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου της ExxonMobil στα ανοικτά των ακτών της Ισημερινής Γουινέας — ή περίπου το ένα τρίτο του προσωπικού της — έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, ενημέρωσε χθες Τρίτη το Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Πετρελαίου, διευκρινίζοντας πως έχουν αποβιβαστεί και τεθεί σε καραντίνα υπό ιατρική παρακολούθηση στην πρωτεύουσα, την Μαλαμπό.

Η πώληση υδρογονανθράκων αντιπροσωπεύει πάνω από το 90% των εσόδων από τις εξαγωγές του μικρού κράτους της κεντρικής Αφρικής· η ExxonMobil είναι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

               Πραγµατοποιήθηκε σήµερα 29/04/20 τακτικό ∆.Σ. του Σωµατείου µας µε τηλεδιάσκεψη λαµβάνοντας όλα τα απαραίτητα µέτρα ασφάλειας για τη διασφάλιση της υγείας τωνσυµµετεχόντων. Τα θέµατα που συζητήθηκαν και οι αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν:

                Με οµόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων αποφασίστηκε η λήξη του προσωρινού προγράµµατος εργασίας βάρδιας και επαναφορά..

Η ΕΔΕΥ εμπλουτίζει και επικαιροποιεί τις κατευθυντήριες γραμμές για την υπεράκτια ασφάλεια

Από το worldenergynews.gr
Με νέες, επικαιροποιημένες κατευθυντήριες γραμμές οι οποίες  είναι προσαρμοσμένες στις υψηλές θεσμικές απαιτήσεις για ασφάλεια στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις αλλά και στις ανάγκες της αγοράς, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων εμπλουτίζει τα διαθέσιμα «εργαλεία» για τον εσωτερικό σχεδιασμό των διαχειριστών των εγκαταστάσεων.

Το συγκεκριμένο κατευθυντήριο έγγραφο αποτελεί επικαιροποίηση του Κεφαλαίου 11 του Εγγράφου Κατεύθυνσης της ΕΔΕΥ με..

Ενεργειακή συνεργασία ενόψει για Ιράν και Κατάρ

Από το naftikachronika.gr
Ιράν και Κατάρ συμφώνησαν να ενισχύσουν την αμοιβαία ενεργειακή συνεργασία, παρά την τρέχουσα πανδημία, που επηρέασε σοβαρά τις οικονομίες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με άρθρο του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων Mehr.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, ο Ιρανός υπουργός Ενέργειας Reza Ardakanian και ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας του Κατάρ, Ali bin Ahmed Al Kuwari, συζήτησαν τρόπους..