Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΕΙΑ: Υποχώρησαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. υποχώρησαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα καθώς οι εισαγωγές μειώθηκαν, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων σημείωσαν πτώση λιγότερο από το αναμενόμενο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη 16/4/2019 η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών ΕΙΑ.

Τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 12 Απριλίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 1,7 εκατομμυρίων βαρελιών. 

Την μεγαλύτερη υποχώρηση..

EKTAKTO: Eνεργειακό «μπλόκο» σε East-Med από Σερβία-Βουλγαρία - Συμφώνησαν με Μόσχα & ενώνονται με «Τurk Stream»

Από το pronews.gr
Ραγδαίες ενεργειακές εξελίξεις έρχονται από τα Βαλκάνια καθώς Σερβία και Βουλγαρία έδωσαν τα χέρια με την Ρωσία για τον αγωγό "Turk Stream". Πριν λίγο το Βελιγράδι ανακοίνωσε επίσημα πως ξεκινούν τα έργα κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου!

Η επιτάχυνση της δημιουργίας του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και εκ πρώτης όψεως η Μόσχα φαίνεται να κερδίζει με ταχύτητα τις εξελίξεις.

Όμως, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν..

ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Από το gsee.gr
Μετά τη βίαιη παρεμπόδιση και ματαίωση του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ από στελέχη του ΠΑΜΕ σε Καλαμάτα και Ρόδο, εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, σύμφωνα με την οποία γίνεται αποδεκτό το επικουρικό αίτημα 61 Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων της χώρας, για διορισμό της Απερχόμενης Διοίκησης της Γ.Σ.Ε.Ε., με την ίδια σύνθεση και τα ίδια αξιώματα, ως προσωρινής διοίκησης της Συνομοσπονδίας.

Η μάχη για την επικράτηση και το σεβασμό..

Συνομιλίες Aramco για την εξαγορά μεριδίου στην επιχείρηση διύλισης της Reliance στην Ινδία

Από το worldenergynews.gr
Η Saudi Aramco, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως, βρίσκεται σε συνομιλίες για να αγοράσει μερίδιο τουλάχιστον 20% στις επιχειρήσεις διύλισης και πετροχημικών της ινδικής εταιρείας Reliance Industries Ltd, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters την Τετάρτη 16/4/2019.

Η κρατική Aramco σχεδιάζει να ενισχύσει..

Σχέδιο της Saudi Aramco για την εξαγορά ποσοστού 50% της Shell στο διυλιστήριο SASREF

Από το worldenergynews.gr
Το 50% της συμμετοχής της Shell στο συγκρότημα διύλισης της Σαουδικής Αραβίας, SASREF σκοπεύει να αγοράσει η Saudi Aramco, σύμφωνα με το reuters.

Μια από τις πηγές ανέφερε ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των δύο κολοσσών, οι οποίοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν..

Ανεμογεννήτριες στην Κρήτη: με ποιο ετήσιο ρυθμό εξοντώνουν τους προστατευόμενους γύπες!


Από το greeklignite.blogspot.com
Η Κρήτη αποτελεί ένα απ' τα τελευταία καταφύγια για τα είδη των όρνεων στην Ελλάδα. Σήμερα εκεί διαβιώνει ο παγκοσμίως μεγαλύτερος νησιωτικός πληθυσμός του είδους Gyps fulvus (περίπου 1000 άτομα). Ταυτόχρονα, λόγω του ορεινού εδάφους και των ισχυρών ανέμων που επικρατούν διάφορες στιγμές στη διάρκεια του έτους, έχει απ' την αρχή μπει στο στόχαστρο των αρπακτικών που παριστάνουν τους αιολικούς "επενδυτές". Τα αποτελέσματα της..

"Στέγνωσε" από καύσιμα η Πορτογαλία λόγω απεργίας των οδηγών βυτιοφόρων

Από το energypress.gr
Σε κατάσταση ενεργειακής κρίσης βρίσκεται από χθες η Πορτογαλία τη στιγμή που η κυβέρνηση καλεί τους απεργούς του κλάδου να διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους.

Συγκεκριμένα, οι οδηγοί βυτιοφόρων ζητούν καλύτερες εργασιακές συνθήκες και ξεκίνησαν απεργία τη Δευτέρα. Από την πλευρά της κυβέρνησης..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως σας είχαμε προαναγγείλει πραγματοποιήθηκε στις 16/4/19 στην Θεσσαλονίκη, η ψηφοφορία για την ανάδειξη του αναπληρωτή Γραμματέα του ψηφοδελτίου του ΣΚΕΕΠ.

       Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν στην διαδικασία, αλλά κυρίως όσους από εσάς συμμετείχατε για πρώτη φορά, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες..

Greenpeace: Στην Ήπειρο κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας

Από το energypress.gr
Σε ανακοίνωση σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ήπειρο προχώρησε η Greenpeace, όπου τονίζει τα εξής:

"Μέλη της τοπικής κοινωνίας και ακτιβιστές του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, στήνουν αυτή τη στιγμή ένα ανθρώπινο τείχος έξω από τις εγκαταστάσεις στις οποίες φυλάσσονται τα μηχανήματα των σεισμικών εργασιών για την έρευνα υδρογονανθράκων των πετρελαϊκών Repsol και Energean Oil.

Με αυτή την ειρηνική, μη βίαιη δράση, οι ακτιβιστές..

Συνεργασία DNV GL και Keppel Marine για την προώθηση του LNG

Από το naftikachronika.gr
Η Keppel Marine and Deepwater Technology (KMDTech), θυγατρική της Keppel Offshore & Marine (Keppel O&M) και ο νορβηγικός νηογνώμονας DNV GL ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας η οποία αφορά την προώθηση του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου.

Η εν λόγω συμφωνία περιλαμβάνει τη ναυπήγηση LNG bunker vessels, μικρής χωρητικότητας πλοίων μεταφοράς LNG, πλωτών μονάδων επαναεριοποίησης LNG (FSRUs), καθώς και πλοίων τα οποία θα είναι εξοπλισμένα..

Συμμαχία με ξένο όμιλο εξετάζουν τα ΕΛΠΕ για να διεκδικήσουν τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

Από το energypress.gr
Σε συζητήσεις με όνομα από το εξωτερικό που έχει εμπειρία στην αγορά φυσικού αερίου, βρίσκονται τα ΕΛΠΕ, προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού το πλειοψηφικό πακέτο 50,1% της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Σύμφωνα με όσα λένε πηγές των ΕΛΠΕ στο "Energypress", ο όμιλος εξετάζει συμμαχία με ξένο παίκτη για την απόκτηση της ΔΕΠΑ, προσδίδοντας..