Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Η κομητεία του Λος Άντζελες εγκρίνει την απαγόρευση νέων γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου

 



Η κομητεία του Λος Άντζελες ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης νέων γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα, μετά από παρόμοια απαγόρευση που θεσπίστηκε από την πόλη του Λος Άντζελες τον περασμένο μήνα. 

Το συμβούλιο εποπτών της κομητείας του Λος Άντζελες ενέκρινε..

Το νεότερο διυλιστήριο πετρελαίου του Μεξικού θα ξεκινήσει την επεξεργασία αργού τον Ιούλιο

 





Το νεότερο διυλιστήριο της μεξικανικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου Pemex , το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή στα νοτιοανατολικά του Μεξικού, θα αρχίσει να επεξεργάζεται αργό πετρέλαιο τον Ιούλιο του 2023, δήλωσε..

Οι εργασίες στο διυλιστήριο της Exxon στο Baytown του Τέξας είναι κανονικές μετά από καταιγίδες

 








Η ExxonMobil Corp ανακοίνωσε ότι οι λειτουργείες στο διυλιστήριο Baytown του Τέξας ήταν κανονικές την Τετάρτη μετά από τις σφοδρές καταιγίδες, συμπεριλαμβανομένου..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΓΣΣΕ

 




Πρόσκληση στους εργοδοτικούς φορείς (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΒΕ) απέστειλε σήμερα η ΓΣΕΕ, για την άμεση έναρξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η ΓΣΕΕ, εκτός από αιτήματα θεσμικού χαρακτήρα τα οποία τεκμηριωμένα θα θέσει στη..

Energean: Σε διαβούλευση η ΜΠΚΕ για την ερευνητική γεώτρηση στην Ήπειρο - Σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και απασχόληση 150 εργαζομένων

 





Περίπου 150 εργαζόμενοι αναμένεται να απασχοληθούν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και της εκτέλεσης της ερευνητικής γεώτρησης «Ήπειρος- 1» στη Ζίτσα του νομού Ιωαννίνων, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μελέτης Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων (ΜΠΚΕ) που βρίσκεται πλέον σε δημόσια..

ΗΠΑ: Με αύξηση 0,5 εκατ. βαρελιών, τα αποθέματα αργού άγγιξαν στις 20/1 το υψηλό Σεπτεμβρίου 2021

 



Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα την περασμένη εβδομάδα, με λιγότερα από το ένα τρίτο των αναμενόμενων κερδών, αν και αυτό εξακολουθεί να ανεβάζει τα συνολικά αποθέματα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά..

Ουγκάντα: Ξεκινά την παραγωγή πετρελαίου για πρώτη φορά στην ιστορία της

 




Η Ουγκάντα ​​ξεκινά σήμερα για πρώτη φορά την εξόρυξη των αποθεμάτων πετρελαίου της, τα οποία ανακάλυψε πριν από σχεδόν 20 χρόνια.

Στη δήλωση που έκανε η Διοίκηση Πετρελαίου της Ουγκάντας ​​(PAU), αναφέρεται ότι θα ξεκινήσει η γεώτρηση πετρελαιοπηγών στα κοιτάσματα..

Helleniq Energy: «Κωδικός ενοποίησης» για τις εταιρείες του mega φωτοβολταϊκού των 204 MW

 



Μπορεί το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, ισχύος 204 MW που ανήκει στον Όμιλο Helleniq Energy (πρώην ΕΛΠΕ) να εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 2022, ολοκληρώνοντας αντίστοιχα μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στις ΑΠΕ, ύψους 130 εκατ. ευρώ, ωστόσο ακόμη και τώρα οι εταιρικές ανακατατάξεις..

Υδρογονάνθρακες: Υψηλές προσδοκίες από τα πρώτα ευρήματα των σεισμικών για τα κοιτάσματα της Κρήτης – Τι λένε κυβερνητικές πηγές – Το 2025 η πρώτη γεώτρηση




Ελπίδες γεννούν τα πρώτα ευρήματα των σεισμικών ερευνών, που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, στις θαλάσσιες παραχωρήσεις της Κρήτης. 

Κυβερνητικές πηγές στο περιθώριο της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης της ΕΔΕΥΕΠ για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας σημείωναν..