Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Στην πράσινη ενέργεια το 1% του προϋπολογισμού των " παγκόσμιων κολοσσών" του πετρελαίου το 2018


Από το worldenergynews.gr
Οι κορυφαίες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου δαπάνησαν από κοινού το 1% του προϋπολογισμού τους για το 2018 στην καθαρή ενέργεια, αλλά οι επενδύσεις των γιγάντων της Ευρώπης ξεπέρασαν κατά πολύ τους αμερικανούς και ασιάτες ανταγωνιστές τους.

Οι εταιρείες όπως η Royal Dutch Shell, η Total και η BP επιτάχυναν τα τελευταία χρόνια τις δαπάνες για την αιολική και ηλιακή ενέργεια καθώς και τις τεχνολογίες των μπαταριών, επιδιώκοντας μεγαλύτερο ρόλο στις παγκόσμιες προσπάθειες για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Οι επενδυτές τα τελευταία χρόνια αύξησαν ..

Κλιμακωτές επιπτώσεις των ανεμογεννητριών στα τροφικά επίπεδα οικοσυστημάτων.


Από το greeklignite.blogspot.com
Τα Δυτικά Γκατ, επίσης γνωστά ως Sahyadri, είναι μια οροσειρά της Ινδίας, που εκτείνεται παράλληλα με τη δυτική ακτή της Ινδικής χερσονήσου. Με μέγιστο ύψος 2.695μ, κάτι σαν τις κορυφογραμμές της Πίνδου δηλαδή, είναι ένα από τα οκτώ "hot-hot-spots" της βιοποικιλότητας στον κόσμο και γι' αυτό έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Εκεί ζει και η υπέροχα πολύχρωμη σαυρούλα της πιο πάνω εικόνας, που είναι το είδος Sarada superba. Αλλά η απληστία των "επενδυτών" δεν άφησε ούτε και το οικοσύστημα της σαυρούλας ανεπηρέαστο.

Οι ανεμογεννήτριες εισέβαλαν και στα Δυτικά Γκατ, υποθέτω μετά από κάποια "Μελέτη" Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και κάποια Απόφαση Έγκρισης "Περιβαλλοντικών Όρων". Η γραφειοκρατία ως γνωστόν είναι..

Δ. Αφρική: Πως θα διαμορφωθούν οι εξαγωγές αργού προς την Ασία

Από το naftikachronika.gr
Η Κίνα φαίνεται πως θα μειώσει τις εισαγωγές αργού πετρελαίου από τη Δυτική Αφρική στα χαμηλότερα επίπεδα επτά μηνών τον Νοέμβριο, ενώ αυτές της Νότιας Κορέας θα κινηθούν σε υψηλά 11 ετών, καθώς οι κυρώσεις πλήττουν τις ιρανικές αποστολές.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εξαγωγές πετρελαίου από τη Δυτική Αφρική προς την Ασία υπολογίζεται ότι θα..

Αθήνα και ΕΕ εξετάζουν τις προοπτικές της επέκτασης του αγωγού Turkish Stream προς την Ελλάδα

Από το hellasjournal.com
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης στην αναφορά που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον αγωγό Turkish Stream κατά την ομιλία του στην 3η Σύνοδο κορυφής (Thessaloniki Summit 2018) των Βαλκανικών χωρών. 

“H Ελλάδα προωθεί στις Βρυξέλλες την κατασκευή της δεύτερης διακλάδωσης του αγωγού Turkish Stream” έγραψε..