Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Εκλογές 2019: Εφορευτικές επιτροπές - Τι ισχύει για όσους κληθούν και δεν παρουσιαστούν

Από το news247.gr
Tην Κυριακή 26 Μαΐου, κατά τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών και των Δημοτικών - Περιφερειακών Εκλογών, εκτός από τους ψηφοφόρους που θα μεταβούν στα εκλογικά κέντρα για να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου τους, θα παρουσιαστούν και όσοι πολίτες κληθούν ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Η συμμετοχή στην εφορευτική επιτροπή δεν είναι προαιρετική, ωστόσο, εάν κάποια μέλη δεν προσέλθουν, θα αντικατασταθούν..

Μανιάτης: «Πολλάκις απρεπής ο Αλ. Τσίπρας – Έργο ΠΑΣΟΚ ο αγωγός IGB που εγκαινίασε»

Από το energypress.gr
Επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση όσον αφορά τον αγωγό IGB εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικότερα, επισήμανε τα εξής:

Commodity traders… στα σχοινιά λόγω κόντρας Ρωσίας- Δύσης

Από το naftikachronika.gr
Οι Vitol, Glencore και Trafigura φαίνεται πως αποτελούν τις «παράπλευρες απώλειες» από την διαμάχη που έχει ξεσπάσει εσχάτως μεταξύ Ρώσων παραγωγών πετρελαίου και αγοραστών από τη Δύση, οι οποίο αρνούνται να αγοράσουν μολυσμένο ρωσικό πετρέλαιο.

Πιο συγκεκριμένα στα τέλη Απριλίου είχαν ανακαλυφθεί μεγάλες ποσότητες οργανικού χλωριούχου στο πετρέλαιο το οποίο εξάγεται..

Τσίπρας: Βασικοί πυλώνες για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης Ελλάδα και Βουλγαρία - Βίντεο

Από το worldenergynews.gr
Την θέση ότι Ελλάδα και Βουλγαρία είναι βασικοί πυλώνες για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εγκαινίασε μαζί με τον Βούλγαρο ομόλογο του B. Borisov τον αγωγό φυσικού αερίου IGB στο Κίρκοβο της Βουλγαρίας.

«Η ενεργειακή ασφάλεια και ο πολλαπλασιασμός των ενεργειακών πηγών παραμένει μια πολύ σημαντική προτεραιότητα ..

Εντολή Σταθάκη στη ΔΕΠΑ για άμεση πρόσληψη των 140 εργολαβικών εργαζομένων της

Από το worldenergynews.gr
Με επείγουσες διαδικασίες καλούνται να προχωρήσουν στις προσλήψεις 140 εργολαβικών εργαζομένων της ΔΕΠΑ οι θυγατρικές εταιρίες ΕΠΑ Αττικής, ΕΔΑ Αττικής και ΔΕΔΑ προκειμένου να προχωρήσει η ολοκλήρωση του σχεδίου διάσπασης της εταιρίας σε ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών. 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης κάλεσε χθες (21/5) στο γραφείο του τις διοικήσεις της ΔΕΠΑ και των τριών θυγατρικών της για να τους καταστήσει σαφές ότι..