Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Δεν είναι κυβέρνηση. Είναι μετεμψύχωση!..

 
    Όπως οι μεγάλοι -αμφιλεγόμενοι για πολλούς- ηγέτες του παρελθόντος,
     ..έτσι και οι δικοί μας προτίμησαν τον ''προσωρινό συμβιβασμό'' μέχρι να βρεθούν οι ευνοϊκοί καιροί για να επανέλθουν στην μεγάλη πορεία τους προς τον στόχο!

     Αυτό από μόνο του
αποδεικνύει δύο πράγματα:
     Πρώτον πως η μετεμψύχωση είναι γεγονός, και άρα η επίσημη θρησκεία του κράτους πρέπει ν' αλλάξει.
     Και δεύτερον πως υπάρχουν ακόμη πολίτες που πιστεύουν σε μ@λακίες!

     Διότι τόσο ο...

Κλίντον: Δεν αξίζει το ρίσκο η εξόρυξη στην Αρκτική


Ενάντια στις έρευνες πετρελαίου στην Αρκτική τάχθηκε η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, λέγοντας ότι πρόκειται για μια παρθένα περιοχή που πρέπει να προστατευτεί.

Η Κλίντον αποκάλεσε την Αρκτική “μοναδικό θησαυρό” και έρχεται έτσι σε αντίθεση με τον πρόεδρο Ομπάμα, ο οποίος πρόσφατα έδωσε άδεια στην Shell για συνέχιση των δραστηριοτήτων της στην Αλάσκα.

Η Κλίντον τόνισε επίσης ότι “από όσο γνωρίζουμε, δεν αξίζει το ρίσκο η εξόρυξη”.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Νέο χαμηλό έξι ετών για το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέο χαμηλό έξι ετών για το πετρέλαιο
Σε χαμηλό έξι ετών οδηγήθηκε το πετρέλαιο την Τετάρτη σημειώνοντας το πρωί ακόμα και πτώση 3% στα 41,81 δολάρια το βαρέλι.

Η ισχυρή πτώση στο αμερικανικό αργό, ακολούθησε την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ενέργειας των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία τα αποθέματα αργού σημείωσαν την περασμένη εβδομάδα, άνοδο 2,6 εκατ. βαρελιών, αν και η παραγωγή του μαύρου χρυσού υποχώρησε.

Τα αποθέματα πετρελαίου παραμένουν σε υψηλό 80 ετών.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν σημειώσει τις τελευταίες εβδομάδες πτώση 30%, καθώς οι αναλυτές δεν αναμένουν λύση του προβλήματος σύντομα.


ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δακρυγόνα, ξύλο "της αρκούδας", συλλήψεις, αναταραχή: πού, πότε και γιατί;


"Η τρέλα δεν πάει στα βουνά" και φαίνεται πως οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες, που επικράτησαν πρόσφατα στη Γερμανία, τόσο τον Ιούλιο όσο και στις αρχές Αυγούστου, επηρέασαν αρνητικά τη σκέψη και την κρίση κάποιων. Στο τριήμερο 14-16/8 κάποιοι "περιβαλλοντικοί ακτιβιστές", αυτοπροσδιοριζόμενοι ως "αντι-πυρηνικοί και αντι-καρβουνικοί", διοργάνωσαν τη δράση “Ende Gelände”, που σημαίνει περίπου "ως εδώ".

Στόχος της δράσης ήταν η επίθεση στο ...

Ολο το σχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις

 Αποτέλεσμα εικόνας για Ολο το σχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις
Οριστικοποίηση του μοντέλου (αναζήτηση «στρατηγικού επενδυτή» ή η πώληση των μετοχών μέσω επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών) πώλησης του ποσοστού που ελέγχει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) στα Ελληνικά Πετρέλαια μέχρι το Νοέμβριο, απόφαση για το ποσοστό του ΟΤΕ που θα περάσει από το δημόσιο (σήμερα κατέχει το 10% μαζί με το ΙΚΑ) στο ΤΑΙΠΕΔ τον Οκτώβριο, πώληση του 23% της ΕΥΑΘ και του 11% της ΕΥΔΑΠ, «πιθανή πώληση» του 16% της ΔΕΗ  εντός του 2016.

«Πάγος» στο σχέδιο πώλησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) μέχρι να επιστρέψουν σε κερδοφορία και να υπολογιστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες αναδιάρθρωσης. Επανεκκίνηση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών πώλησης ακινήτων από τις 24 Νοεμβρίου με υποβολή προσφορών για οικόπεδα και κτίρια σε Αργος, Ναύπλιο, Ρόδο, κ.λπ.

Πρόκειται μόνο για...

"Έκλεισε" η ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport

"Έκλεισε" η ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport
Στη γερμανική Fraport παραχωρεί με απόφασή της η κυβέρνηση τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια έναντι τιμήματος 1,23 δισ. ευρώ, ύστερα από σχετικό διαγωνισμό που έχει ολοκληρωθεί εδώ και μήνες.

Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που συνεδρίασε στις 13 Αυγούστου και χθες δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Την απόφαση υπογράφουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, Οικονομίας Γ. Σταθάκης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Σκουρλέτης.

Πρόκειται για την πρώτη αποκρατικοποίηση που υλοποιείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και περιλαμβάνει τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.

Όπως προκύπτει από το ΦΕΚ δεν ...