Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Motor Oil: Αύξηση 3% στον κύκλο εργασιών το πρώτο εξάμηνο 2019 - Στα 4,55 δισ. ευρώ - Στα 148,5 εκατ. τα καθαρά κέρδη

Από το worldenergynews.gr
Ενισχυμένος κατά 137 εκατ. ή 3,09% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2019 είναι ο κύκλος εργασιών του ομίλου Motor Oil καθώς διαμορφώθηκε σε 4,55 δισ. ευρώ.
Στην άνοδο, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση, συνέβαλε η οριακή αύξηση του όγκου των πωλήσεων κατά 0,29 % (από ΜΤ 7.491.875 σε ΜΤ 7.513.946) και η ενδυνάμωση του Δολαρίου Η.Π.Α. έναντι του Ευρώ κατά 6,7% περίπου (μέση ισοτιμία α ’εξαμήνου 2019 = 1,13 έναντι Α ‘εξαμήνου 2018 = 1,21) ενώ μέρος της αύξησης..

BIMCO: ρεκόρ εξαγωγών αμερικανικού αργού

Από το naftikachronika.gr
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 μηνών ανήλθαν οι αμερικανικές εξαγωγές αργού πετρελαίου προς την Κίνα με αποτέλεσμα να αγγίξουν επίπεδα ρεκόρ οι συνολικές ποσότητες μαύρου χρυσού που εξήχθησαν από τις ΗΠΑ, τον περασμένο Ιούνιο.

Η Κίνα εισήγαγε 1,2 εκατ. τόνους αμερικανικού αργού, ενώ οι αντίστοιχες ποσότητες ..

ΟΛΟΜΕΛΕΙΕΣ ΣΚΕΕΠ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


Το ΣΚΕΕΠ σας καλεί να παραβρεθείτε στις Ολομέλειες του με θέματα:

ΠΣΕΕΠ


Eurostat: Στο 98% η εξάρτηση της Ελλάδας από τις εισαγωγές πετρελαίου - Στο 87% για την ΕΕ

Από το energypress.gr
Το 2017 η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) βασίστηκε σε καθαρές εισαγωγές για το 87% της κατανάλωσης πετρελαίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η στατιστική υπηρεσία της Eurostat.

Ο λόγος αυτός, γνωστός ως ποσοστό εξάρτησης από το πετρέλαιο, παραμένει αμετάβλητος από το 2016 και δύο ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το..

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για 1η Σεπτέμβρη

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Συµπληρώνονται φέτος 27 χρόνια από το τραγικό ∆υστύχηµα της πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ, ένα από τα µεγαλύτερα βιοµηχανικά δυστυχήµατα στην Ελλάδα, που είχε ως αποτέλεσµα το θάνατο 15 συναδέλφων µας και τον τραυµατισµό άλλων 24. Η µέρα αυτή προσθέτει µια ακόµη µαύρη σελίδα στην ιστορία των διυλιστηρίων της πατρίδας µας και αποτελεί..

Στην τελική ευθεία δάνειο 1 δισ. δολ στην Kuwait Petroleum από διεθνείς τράπεζες

Από το worldenergynews.gr
Η Kuwait Petroleum Corp (KPC) ολοκληρώνει ένα δάνειο ύψους 1 δισ. δολαρίων με ομάδα διεθνών τραπεζών, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Το δάνειο, μια ανακυκλούμενη πιστωτική διευκόλυνση, έρχεται εν μέσω επιβράδυνσης στην περιφερειακή αγορά δανείων, καθώς οι δανειζόμενοι αυξάνουν όλο και περισσότερο τη χρηματοδότηση μέσω ομολόγων για να..

Γιατί 7 διεθνείς οίκοι προειδοποιούν για sell off στις αγορές - Ο αρνητικός ρόλος των κεντρικών τραπεζών και η απουσία «εργαλείων» αντίδρασης

Από το bankingnews.gr
Πληθώρα προειδοποιήσεων δημοσιοποιούν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι, αναφορικά με την υψηλή πιθανότητα ειδικά ο Σεπτέμβριος 2019 να είναι καταστροφικός για τις αγορές και να βρεθούν αντιμέτωπες με εκτεταμένο sell off.

Το εντυπωσιακό είναι ότι σε αυτές τις προειδοποιήσεις δεν εμφανίζονται κάποιοι οίκοι ή αναλυτές που έχουν χαρακτηρισθεί ως «παραδοσιακές αρκούδες και απαισιόδοξοι» αλλά ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα της Wall Street.

Παράλληλα υπάρχει στις περισσότερες εκθέσεις τους ένας κοινός παρανομαστής:

Παρέμβαση στο ΥΠΕΝ: "Αιολικά: όλο και λιγότερα στη Γερμανία, γιατί τα βάζουμε στην Ελλάδα;"

Από το greeklignite.blogspot.com
Παρέμβαση προς τη νέα κυβέρνηση και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για το θέμα των αιολικών είχαμε από το Δρα Χρήστο I. Κολοβό, με επιστολή στο ΥΠΕΝ και συνημμένο το πιο κάτω κείμενο, με τίτλο "Αιολικά: όλο και λιγότερα στη Γερμανία, γιατί τα βάζουμε στην Ελλάδα;". 

Η παρέμβαση συνίσταται στην πρόταση προς το Υπουργείο Ενέργειας να καταργηθούν οι διαγωνισμοί της ΡΑΕ αποκλειστικά μόνο για αιολικά και να γίνονται μόνο οι κοινοί διαγωνισμοί για αιολικά & Φ/Β, αφήνοντας την αγορά να επιλέξει τεχνολογία. Παράλληλα προτείνεται ν' ανασταλούν όλα τα έργα αιολικών στα οποία δεν έχει γίνει παραγγελία εξοπλισμού και να δοθούν άδειες για Φ/Β, φυσικά όχι σε χωράφια, αλλά μόνο..

Καναδάς:Canadian Natural εναντίον Enbridge για τις αλλαγές σε δίκτυο αγωγών πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Η Canadian Natural Resources Ltd, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της χώρας, έχει προστεθεί σε αρκετές άλλες εταιρείες που ζητούν από την ρυθμιστική αρχή του Καναδά να παρέμβει στο σχέδιο της Enbridge για την αναδιάρθρωση των ναυτιλιακών συμβάσεων στο δίκτυο αγωγών Mainline.

Η επιστολή του Canadian Natural προς το Εθνικό Συμβούλιο Ενέργειας (NEB), που κατατέθηκε αργά τη Δευτέρα, καλεί..

H ελληνική Οικονομία σε εύθραυστη ισορροπία

Έπειτα από σχεδόν εννέα χρόνια λιτότητας και οικονομικής προσαρμογής, η ελληνική οικονομία δεν εμφανίζει ακόμη ισχυρές ενδείξεις μετάβασης σε μια διατηρήσιμη επεκτατική δυναμική. 

Η αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης της οικονομίας και των προοπτικών της θα πρέπει να γίνει με βάση τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα. 

Η ανησυχία του κόσμου της εργασίας είναι..

Η ΒΡ αποχωρεί από την Αλάσκα - Πουλά στην Hillcorp τις επιχειρήσεις της έναντι 5.6 δισ.δολάρια

Από το worldenergynews.gr
Για 5,6 δισ. δολάρια. πούλησε η BP PLC (BP.LN) το σύνολο των μετοχών και επιχειρήσεων της στην Αλάσκα στη Hilcorp Energy Co. 

Η βρετανική ενεργειακή εταιρεία δήλωσε ότι συμφώνησε να πουλήσει ολόκληρη την επιχείρησή της στην Αλάσκα στη Hilcorp, στο πλαίσιο του προγράμματος αποεπένδυσης που έχει δρομολογήσει, ύψους 10 δισ. δολαρίων.

Μεταξύ των επιχειρήσεων που έθεσε..