Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΚΘΕΣΗ 2016 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Από το inegsee.gr
Η παρούσα Ενδιάμεση Έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση αξιολογεί την πορεία της οικονομίας το πρώτο εξάμηνο του 2016 ως μέρος του ευρύτερου χρονικού πλαισίου της κρίσης χρέους και της οικονομικής κρίσης. 

Αναλύονται οι επιπτώσεις της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής στις μακροοικονομικές επιδόσεις της χώρας, η συνεχιζόμενη δυναμική απόκλισης του βιοτικού επιπέδου της Ελλάδας από τον μέσο όρο της ΕΕ, η εύθραυστη δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική δομή της οικονομίας, το υψηλό έλλειμμα ρεαλισμού της στρατηγικής της εσωτερικής υποτίμησης να διασφαλίσει τη μετάβαση της οικονομίας σε ένα εξαγωγικό και/ή επενδυτικό μοντέλο μεγέθυνσης, όπως επίσης και η κατάσταση στην αγορά εργασίας.  

Για το πλήρες κείμενο της ενδιάμεσης έκθεσης πατήστε εδώ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για σκεεπ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 26.10.2016 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Δ.Σ. του Σωματείου μας, όπου συγκροτήθηκε το νέο Προεδρείο για την επόμενη τριετία.  Η γνωστή ''παρέα'' αντί να αφουγκραστεί τα μηνύματα των καιρών και να συγκροτήσουμε ένα ενωμένο – ισχυρό διαπαραταξιακό Προεδρείο, με διακριτούς ρόλους ώστε άπαντες να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συνθέτουμε συντονισμένα προς τον κοινό σκοπό, επέλεξαν ξανά τον διαχωρισμό και την λογική των μόνων ικανών που μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τα πάντα. 

Λαμπρή ένδειξη των ικανοτήτων τους είναι ότι ξεκίνησαν και πάλι τα παιχνιδάκια τους διάφορα μέλη του Προεδρείου με την λίστα των υποψηφίων προς πρόσληψη, συνεχίζοντας το εμπόριο ελπίδας με την πλήρη ανοχή της Διοίκησης.

Αυτό ήταν όμως..

Μήπως βρήκε κανείς 445MW; Νέα έκθεση για το Αυστραλιανό μπλακ άουτ, αφιερώνεται εξαιρετικά στο Σκουρλέτη


Από το greeklignite.blogspot.gr

Στις 28 Σεπτέμβρη έγινε ΓΕΝΙΚΟ μπλακ άουτ στην Πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας, ένα απ' τα μέρη που οι πολιτικοί νομίζουν πως μπορούν να παίζουν με την ασφάλεια ηλεκτροδότησης των πολιτών και να βάζουν αιολικά επειδή "φυσάει πολύ". Το ιστολόγιο κάλυψε το θέμα απ' την πρώτη στιγμή, όπως είχε κάνει και με τα διαδοχικά μπλακ άουτ στη Ρόδο και τη Χάλκη τον περασμένο Μάρτιο. Συνέχισε όσο ερχόντουσαν στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για το μπάχαλο που προκάλεσαν τα αιολικά. Στις 6 Οκτώβρη παρουσίασε την 31 σελίδων προκαταρκτική έκθεση για το μπλακ άουτ του Αυστραλιανού Διαχειριστή της Αγοράς Ηλεκτρισμού (Australian Energy Market Operator, ΑΕΜΟ), αφιερώνοντάς την στο Σκουρλέτη, που συνεχίζει να υπηρετεί τον "εθνικό στόχο" της Μπιρμπίλη και του ΓΑΠ, για 7500MW αιολικών στη χρεοκοπημένη χώρα μέχρι το 2020.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεση του ΑΕΜΟ, το μπλακ άουτ οφείλονταν στην απώλεια απ' το δίκτυο 315MW αιολικών πάρκων, που είχε ως άμεσο αποτέλεσμα να υπερφορτωθεί, με πάνω από 850MW, η μια απ' τις δυο καλωδιακές διασυνδέσεις με τη διπλανή πολιτεία της Βικτώρια και, λόγω της εκτεταμένης πλέον αστάθειας στο δίκτυο, ενεργοποιήθηκαν οι διατάξεις προστασίας και το σύστημα κατέρρευσε σ' ένα ΓΕΝΙΚΟ μπλακ άουτ, εγκλωβίζοντας χιλιάδες πολίτες σε ανελκυστήρες, παραλύοντας την κυκλοφορία, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές σε νοσοκομεία, βυθίζοντας στο σκοτάδι την οικονομία και την κοινωνία.

Τα πράγματα ωστόσο στην..

Συμφωνία 171 χωρών για μείωση των εκπομπών θείου στα καύσιμα της ναυτιλίας

Από το energypress.gr
Περισσότερες από 170 χώρες του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας (IMO) συμφώνησαν την καθιέρωση σημαντικών περιορισμών στις εκπομπές θείου.

Η συμφωνία επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση θείου στα καύσιμα από το 2020, παρά την επιδίωξη ορισμένων χωρών για πιο σταδιακή καθιέρωση αυστηρότερων κανόνων κατά της μόλυνσης.

O ΙΜΟ ανέφερε ότι το περιεχόμενο θείου στα καύσιμα θα περιορισθεί στο 0,5% έναντι 2,5% κατά μέσον όρο σήμερα.

Οι επικριτές της συμφωνίας προειδοποιούν ότι..

Δυναμώνει ξανά το κίνημα ΑΝΤΙ-TAP – Μπορεί να το αντιμετωπίσει η Κοινοπραξία;

Αποτέλεσμα εικόνας για Δυναμώνει ξανά το κίνημα ΑΝΤΙ-TAP – Μπορεί να το αντιμετωπίσει η Κοινοπραξία;
Από το kavalapress.gr
Στις 2 Νοεμβρίου εκδικάζονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι 4 αιτήσεις ακύρωσης εναντίον της απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του ελληνικού τμήματος του αγωγού TAP. Στην δικαιοσύνη έχουν προσφύγει οι Δήμοι Σερρών, Εμμ. Παππά, Καβάλας και Δοξάτου καθώς και αγροτικοί σύλλογοι και πολίτες.

Οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις των Οικολόγων λένε «όχι στον αγωγό» αντιδρώντας στην συνέχιση των εργασιών που δημιουργούν «τετελεσμένα γεγονότα πριν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης»

Μάλιστα ..