Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα νοθείας και λαθρεμπορίας καυσίμων


Κύκλωμα το οποίο νόθευε και επεξεργαζόταν πετρέλαιο ναυτιλίας σε πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης εξαρθρώθηκε, χθες (10.04.2012) το πρωί, στο Αιγάλεω Αττικής, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.
Τα μέλη του κυκλώματος νόθευαν πετρέλαιο ναυτιλίας με ειδικά μηχανήματα, φίλτρα και χημικά πρόσθετα και το μετέτρεπαν σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Βρέθηκαν δεξαμενές με διάφορες ποσότητες καυσίμων, μηχανισμοί και φίλτρα διήθησης, χημικές ουσίες ανάμειξης και φορτηγά οχήματα μεταφοράς.
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών και επιχειρήσεων, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 37, 50, 27 και 21 ετών, ενώ για την εμπλοκή του στην υπόθεση αναζητείται ένα ακόμα άτομο.
Το κύκλωμα είχε διακινήσει ποσότητες λαθραίων και νοθευμένων καυσίμων, μεταξύ 18.000 – 30.000 λίτρα ημερησίως, με την οικονομική ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο να ξεπερνά, στο τελευταίο 4μηνο, το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αλλά και τον τελωνειακό κώδικα για το λαθρεμπόριο καυσίμων.