Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: τα αιολικά δεν μπορούν να υποκαταστήσουν εργοστάσιο που παράγει φορτίο βάσης.


Από το greeklignite.blogspot.com
Όταν ο Βρετανός Πρωθυπουργός Κάμερον κατάλαβε τι είναι τα αιολικά, θρυλείται πως είπε το περίφημο "Get rid of the green shit" (Ξεφορτωθείτε τα πράσινα σκ...) κι έσπευσε να προωθήσει το νέο πυρηνικό Hinkley Point C, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 18 δισ. στερλινών, προβλεπόμενης διάρκειας ζωής 60 χρόνια και με εγγυημένη τιμή 92,5 στερλίνες/MWh για 35 χρόνια.

Η Γερμανία, που έκλεισε άρον-άρον 8 πυρηνικά μετά τη Φουκουσίμα και θέλει να κλείσει όλα τα υπόλοιπα μέχρι το 2022 δεν διαμαρτυρήθηκε για το Hinkley Point C, έσπευσε ωστόσο η Αυστρία, με την υποστήριξη του Λουξεμβούργου, να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επικαλούμενη μη επιτρεπόμενη κρατική ενίσχυση. 

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ανακοινώθηκε χθες..

Το Κονγκό εξετάζει την άδεια εξόρυξης πετρελαίου στα εθνικά του πάρκα

Από το naftemporiki.gr
Δύο εθνικά πάρκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό θα μπορούσαν σύντομα να αντιμετωπίσουν απειλές ρύπανσης και καταστροφής βιοτόπων, εάν δοθεί πράσινο φως για γεωτρήσεις πετρελαίου εντός των ορίων τους. Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εξετάζει αν θα επιτρέψει κατασκευή πετρελαιοπηγών σε τμήματα ..

Επιβεβαιώνεται η ανακάλυψη κολοσσιαίων κοιτασμάτων φ.α. σε Κρήτη και Ιόνιο αλλά η «σωτηρία» αργεί δέκα χρόνια...

Από το pronews.gr
Επιβεβαιώνεται από τις πρώτες ενδείξεις ερευνών η εκτίμηση της νορβηγικής εταιρεία PGS οκτώ γιγαντιαίων και υπεργιγαντιαίων κοραλλιογενών υφάλων νοτίως και νοτιοδυτικά της με ελάχιστα εκτιμώμενα αποθέματα φυσικού αερίου της τάξης των 2 τρις Μ3.

Η παραπάνω ανακάλυψη σε συνάρτηση με τα αποθέματα φυσικού αερίου που υπάρχουν στα μπλοκ 2, περίπου 0,3 δις Μ3, και μπλοκ 10, περίπου 0,5 δις Μ3, φαίνεται ότι επιτρέπουν..

ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΓΣΕΕ


Η ΓΣΕΕ  με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυσή της, προχώρησε στην έκδοση  εντύπου με τίτλο “Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ”.

Ευελπιστούμε ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί, με στόχο και σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων..

Τι φέρνει το έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για πετρέλαια και αέριο στην Ελλάδα

Από το capital.gr
Μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες που θα δώσουν το παρών για πρώτη φορά στη φετινή 83η ΔΕΘ και θα έχει ενεργή παρουσία στο αμερικανικό περίπτερο είναι ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός Exxon Mobil, η μεγαλύτερη ιδιωτική ενεργειακή εταιρεία στον κόσμο, πίσω από την κρατική Saudi Aramco. Ενδεικτική της εμπλοκής της Exxon Mobil στην έκθεση είναι και η απόφαση της αμερικανικής εταιρείας να είναι ο σπόνσορας..