Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Η Total ξεκινά την παραγωγή πετρελαίου στο Kaombo της Αγκόλας

Από το worldenergynews.gr
Η γαλλική Total ανακοίνωσε την Παρασκευή 27/7/2018 ότι ξεκίνησε την παραγωγή στο έργο 
Kaombo, το οποίο είναι σήμερα η μεγαλύτερη, βαθιά υπεράκτια μονάδα στην Αγκόλα.

Το Kaombo Norte, η πρώτη μονάδα παραγωγής "Floating Production Storage and Offloading" (FPSO), τέθηκε σε λειτουργία με επιτυχία και θα παράγει περίπου 115.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, ενώ..

Προς υψηλό 14 εκατομμυρίων ετών η οξύτητα των ωκεανών του πλανήτη

Από το naftemporiki.gr
Οι ωκεανοί του πλανήτη αναμένεται να φτάσουν τα υψηλότερα επίπεδα οξύτητας εδώ και 14 εκατομμύρια χρόνια, εάν ο ρυθμός εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα δεν επιβραδυνθεί.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ στην Ουαλία υπολόγισαν ότι εάν οι μονάδες παραγωγής ενέργειας συνεχίσουν να απελευθερώνουν την ίδια ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, οι ωκεανοί του πλανήτη θα φτάσουν επίπεδα οξύτητας που δεν έχουν σημειωθεί από τη Μέση Μειόκαινο Περίοδο.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι..

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εταιρίες ενέργειας προστέθηκαν την περασμένη εβδομάδα πλατφόρμες πετρελαίου για πρώτη φορά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, καθώς συνεχίζουν να δαπανούν περισσότερα για την εξερεύνηση και την παραγωγή, ενόψει των υψηλότερων τιμών αργού το 2018.

Συγκεκριμένα προστέθηκαν..

Κομβική η σημασία του Καστελλόριζου για την ΑΟΖ στο Αιγαίο

Από το energia.gr
Την στιγμή κατά την οποία ευρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Αλβανία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών, τείνει να επικρατήσει η άποψη περί υπεροχής της θέσης για την επέκταση των χωρικών υδάτων έως τα 12 μίλια, βάσει των προβλέψεων του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS), έναντι της έννοιας της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Πράγματι στην περίπτωση της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας η επέκταση των χωρικών υδάτων και από τις δύο χώρες στο μέγιστο επιτρεπόμενο από το Διεθνές Δίκαιο εύρος των 12 ναυτικών μιλίων, δείχνει..

Με $10,5 δισ., η BP αγόρασε μια δεύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι του αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου

Από το capital.gr/forbes
Με την απόκτηση έναντι 10,5 δισ. δολαρίων πετρελαιοπηγών και πηγών φυσικού αερίου από την BHP Billiton στις ΗΠΑ, η BP αγοράζει για τον εαυτό της μια δεύτερη ευκαιρία στο σχιστολιθικό παιχνίδι των ΗΠΑ.

Ο βρετανικός γίγας κατά κοινή ομολογία έχασε το πρώτο στάδιο της επανάστασης στον χώρο του πετρελαίου στις ΗΠΑ. Συγκλονισμένη από την καταστροφική διαρροή της εξέδρας γεώτρησης Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού και την υποχρέωση ..