Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο..


 Και ο τρόπος είναι ένας.
     Οι εξής δύο:
     Πρώτον κοινωνική συνένωση και συνοχή για αντιμετώπιση του κοινού εχθρού,
     ..και δεύτερον σπάσιμο των τηλεοράσεων,
     ..και ενημέρωση από ελεύθερα αυτοδιαχειριζόμενα κανάλια και σταθμούς, κι
ελεύθερα blog και sites στο διαδίκτυο.


     Κοινωνική αλληλεγγύη: 
     Το Α και το Ω μιάς σοβαρής και ελπιδοφόρας κοινωνικής επανάστασης, ή μιάς παλλαϊκής εξέγερσης.

     Δεν υπάρχουν πιά..

Γιατί η Wall Street έχει εμμονή με το πετρέλαιο

The Development Driller III, which is drilling the relief well, is seen at the site of the Deepwater Horizon oil spill in the Gulf of Mexico
Αν θέλεις να μάθεις πού πάει το χρήμα τότε ακολούθησε το πετρέλαιο!

Αυτές τις μέρες, είναι πολύ εύκολο να ξέρεις προς τα πού θα κινηθεί το αμερικανικό χρηματιστήριο: προς την κατεύθυνση που πηγαίνουν οι τιμές του πετρελαίου.

Οι μετοχές και το αργό πετρέλαιο έχουν συγκολληθεί μεταξύ τους. Κι αυτή η συγκόλληση προκάλεσε τρόμο την προηγούμενη εβδομάδα, όταν οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν στα 26 δολάρια το βαρέλι, πιέζοντας τον δείκτη S&P 500 προς τα κάτω σε επίπεδα Απριλίου 2014. Όμως, στη συνέχεια το πετρέλαιο ανέβηκε κατά 23% στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, ωθώντας και τις μετοχές ψηλά.

Ο δείκτης S&P 500 παρουσιάζει σχεδόν απόλυτη συσχέτιση με την τιμή του πετρελαίου, όπως εντόπισε και μια ανάλυση του CNNMoney. Το φαινόμενο είναι μάλλον περίεργο, καθώς οι τιμές του πετρελαίου και οι μετοχές δεν είχαν ποτέ τέτοια συσχέτιση κατά την τελευταία δεκαετία.

«Δεν βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον όπου...

Αιολικά: μόνο με επιδοτήσεις, μόνο για τις επιδοτήσεις, ΜΗΔΕΝ αιολικά το 2015 στην Ισπανία.


Η Ισπανία έχει την τιμητική της το τελευταίο διάστημα, καθώς πρόσφατα είδαμε τη δημοπρασία για εγκατάσταση αιολικών χωρίς επιδότηση και την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου που δικαιώνει την Ισπανική Κυβέρνηση για τις περικοπές στις αποζημιώσεις/επιδοτήσεις των Φ/Β. Τα αιολικά έχουν τη συνήθη τιμητική τους, κάθε τόσο βλέπουμε τα προβλήματα που προκαλούν σε διάφορα μέρη του κόσμου και χθες είδαμε πως η λαϊκή αντίδραση στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία της Γερμανίας αποκτά πλέον οργανωμένη πολιτική έκφραση με τη σύσταση αντιαιολικού κόμματος.

Όπως λοιπόν μας ενημερώνει η ΕΛΕΤΑΕΝ της Ισπανίας, που

Πείτε αντίο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ- Έρχεται η μπαταρία σπιτιού που θα αποθηκεύει ρεύμα

Αποτέλεσμα εικόνας για Πείτε αντίο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ- Έρχεται η μπαταρία σπιτιού που θα αποθηκεύει ρεύμα
Μέχρι σήμερα ό,τι ρεύμα παράγεται είτε σε σταθμούς της ΔΕΗ, είτε από φωτοβολταϊκά στην ταράτσα σας πρέπει να καταναλωθεί εκείνη την ώρα. Η μακροχρόνια αποθήκευση δεν είναι εφικτή. Φαίνεται όμως ότι σύντομα αυτό θ” αλλάξει με μία νέα μπαταρία.

Η Tesla Motors δουλεύει πάνω σε ένα σχέδιο για μια μπαταρία για το σπίτι που θα σας κάνει να μην χρειάζεστε πλέον ηλεκτρικό ρεύμα και να πείτε αντίο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Θα μπορεί να αποθηκεύει ρεύμα για ...

Ολοκληρώνεται τo «Hot Spot», προσφορά των ΕΛΠΕ, στη Χίο


Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η ολοκλήρωση τoυ «Hot Spot» της Χίου που κατασκευάζεται με την συνεργασία των ΕΛΠΕ και του ελληνικού κράτους.

Συνολικά ο Ομιλος Ελληνικών Πετρελαίων παρέχει 75 οικίσκους οι οποίοι τοποθετήθηκαν στον χώρο της ΒΙΑΛ  και θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες που φθάνουν στην Ελλάδα. Το σύνολο των οικίσκων που είχαν χρησιμοποιηθεί στο εργοτάξιο της Ελευσίνας και μετασκευάστηκαν ώστε να είναι πλήρως λειτουργικοί χώροι εγκατάστασης, θα μπορούν να φιλοξενήσουν 1.112 ανθρώπους. Στις εργασίες συμμετέχουν το Πυροσβεστικό Σώμα και ο Ελληνικός Στρατός και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό στο HotSpot οι πρόσφυγες θα παραμένουν όσο χρόνο απαιτείται για την ταυτοποίηση τους.  

Τα Ελληνικά πετρέλαια Α.Ε είναι..