Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της ενέργειας από το Black Out στο Τέξας

 





Η καταιγίδα που έπληξε τμήματα των νότιων Ηνωμένων Πολιτειών την περασμένη εβδομάδα οδήγησε αρκετές ενεργειακές εταιρείες να ανακοινώσουν ισχυρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα αφού κλήθηκαν να παρέχουν περισσότερη ισχύ σε υψηλότερες τιμές, ενώ άλλες αντιμετώπισαν εκατομμύρια δολάρια σε απώλειες.

Αυτοί είναι οι νικητές και οι χαμένοι στον ενεργειακό τομέα από την καταιγίδα:

Πανδημία και κολοσσοί πετρελαίου: Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς

 




Η πανδημία είναι ένα από τα μεγαλύτερα, εάν όχι το μεγαλύτερο, σοκ που έχει δεχθεί η παγκόσμια αγορά ενέργειας από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, επιδεινώνοντας την ήδη μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου και του ορυκτού αερίου. Ύστερα από το 2008 και το 2014, πρόκειται για το τρίτο σοκ που καλείται να ξεπεράσει ο κλάδος εξόρυξης και παραγωγής υδρογονανθράκων την τελευταία 12ετία. 

Σύμφωνα όμως με διεθνή άρθρα και τοποθετήσεις διεθνών συμβουλευτικών..

Fuel for Thought: For green hydrogen to catch up with blue, it's a long ride in India

 




India has unveiled a national hydrogen mission to accelerate plans to generate the carbon-free fuel from renewables, but analysts said that green hydrogen will struggle to compete with fossil fuel derived hydrogen at least until the end of the decade on cost, potentially creating challenges in lifting demand

Η Indian Oil σχεδιάζει επέκταση του διυλιστηρίου Panipat με 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως τις 20 Σεπτεμβρίου




 NEW DELHI (Reuters) - Η Indian Oil Corp θα επενδύσει 329,46 δισεκατομμύρια ρουπίες (4,46 δισεκατομμύρια δολάρια) για να αυξήσει τη χωρητικότητα του διυλιστηρίου της Panipat κατά δύο τρίτα σε 500.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) έως τον Σεπτέμβριο του 2024, δήλωσε ο κορυφαίος διυλιστής της χώρας την Παρασκευή.

Η Ινδία, ο τρίτος μεγαλύτερος..

Η μείωση των εκπομπών στη ναυτιλία προκαλεί μείωση της ζήτησης ορυκτών καυσίμων

 




Η παγκόσμια ζήτηση για καύσιμα πετρελαίου με βάση το πετρέλαιο αναμένεται να μειωθεί τις επόμενες τρεις δεκαετίες, καθώς οι αυστηρότεροι κανόνες εκπομπών άνθρακα για τη ναυτιλιακή βιομηχανία ξεκινούν και αυξάνονται η χρήση εναλλακτικών..

ΕΙΑ: Mειώθηκε η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο

 




Η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 58.000 βαρέλια ημερησίως στα 11.063 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με μηνιαία έκθεση της αμερικανικής διοίκησης πληροφοριών ενέργειας ΕΙΑ την Παρασκευή 26/2/2021. Η κίνηση πραγματοποιήθηκε καθώς η χερσαία παραγωγή πετρελαίου..

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

 





Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν, αυτή την εβδομάδα, εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου για έναν έβδομο συνεχή μήνα, αλλά ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε το Φεβρουάριο ακόμη και καθώς οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2019.

Η μέτρηση των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος..