Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών



 H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών, στη βάση και των σχετικών Οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και της Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία του Υπουργείου Εργασίας και του Σώματος..

Τιμές βενζίνης παγκοσμίως το λίτρο στις18 Ιουλ 2022

 




Η μέση τιμή της βενζίνης σε όλο τον κόσμο είναι 1,43 Δολάριο ΗΠΑ ανά λίτρο. Ωστόσο, υπάρχει σημαντική διαφορά σε αυτές τις τιμές μεταξύ των χωρών. Κατά γενικό κανόνα, οι πλουσιότερες χώρες έχουν υψηλότερες τιμές ενώ οι φτωχότερες χώρες και οι χώρες που παράγουν και εξάγουν πετρέλαιο έχουν σημαντικά χαμηλότερες τιμές. Μια αξιοσημείωτη..

Παραγωγή στο Petrobras Falls της Βραζιλίας. Η αξιοποίηση του διυλιστηρίου πλησιάζει το 100%

 






(Reuters) - Η παραγωγή πετρελαίου στην Petrobras της Βραζιλίας μειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων και οι αυξημένες στάσεις εργασίας είχαν τον αντίκτυπό τους, ενώ το ποσοστό χρησιμοποίησης του..

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου στις ΗΠΑ αμετάβλητος καθώς το WTI υποχωρεί κάτω από τα 100 δολάρια

 


Ο αριθμός των συνολικών ενεργών γεωτρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 2 αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Baker Hughes που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Ο συνολικός αριθμός εξέδρων..

EV-Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: η απίθανη γελοιότητα της δήθεν "πράσινης ανάπτυξης" θα τα "σκοτώσει" πριν την ώρα τους!

 





Έχω γράψει εδώ και χρόνια, ήδη το 2014, πως για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υπάρχει πρόβλημα επάρκειας υλικών, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους παντογνώστες πολιτικούς της κατάμαυρης, δήθεν "πράσινης" πολιτικής, να επιδοτούν αγρίως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Βλέπετε, στο ξεκίνημα κάθε νέας "πρασινάδας", αυτοί που..

Μισθοί και καύσιμα: Ο Έλληνας στους πιο αδικημένους της Ευρώπης

 




Ο δείκτης που δείχνει πόσα λίτρα βενζίνης μπορεί να αγοράσει ένας μέσος Έλληνας με το μισθό του είναι εξαιρετικά απογοητευτικός.

Για τις τιμές των καυσίμων δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατάσταση στην χώρα μας έχει ξεφύγει εντελώς. Τον τελευταίο χρόνο βρισκόμαστε σταθερά στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης, έστω..

Η τέχνη της χειραγώγησης: πώς οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων κάνουν “πράσινο ξέπλυμα” μέσω χορηγιών στον πολιτισμό



 Οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων ρυπαίνουν ό,τι αγαπάμε: την αγαπημένη μας ποδοσφαιρική ομάδα, το μουσικό φεστιβάλ που μας αρέσει, την τέχνη, τα μουσεία μας και σχεδόν κάθε πολιτιστικό χώρο που μπορείς να φανταστείς. Πώς το πετυχαίνουν αυτό; Μέσα από τις διαφημίσεις και τις χορηγίες που κάνουν.

Δεν έχουμε τον χρόνο να αφήσουμε τις..