Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Τι είπε ο άνθρωπος...απίστευτο

Η Γαλλία θα απαντήσει με χτύπημα αν ο Άσαντ χρησιμοποιήσει χημικά όπλα


сирия химическое оружие противогаз 2012 август коллаж
Η Γαλλία θα χρησιμοποιήσει αμέσως στρατιωτική βία, εάν ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ χρησιμοποιήσει χημικά όπλα. Αυτό δήλωσε την Παρασκευή ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.
Σημειώνοντας ότι «τα βιολογικά και χημικά όπλα είναι ασυνήθιστα όπλα», ο Φαμπιούς κατέστησε σαφές ότι το Παρίσι σε αυτή την περίπτωση δεν προτίθεται να περιμένει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που θα εξουσιοδοτεί τη διεξαγωγή οποιασδήποτε επιχείρησης στη Συρία. Την ίδια στιγμή ο Φαμπιούς αρνήθηκε να πει, ποιος ακριβώς, η Γαλλία ή οι ΗΠΑ, θα αναμειχθεί πρώτος στην υπόθεση της Συρίας, σε περίπτωση που ο Άσαντ χρησιμοποιήσει χημικά όπλα. «Αυτό θα το κρατήσω μυστικό», είπε. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


                                                             


1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


      Πέρασαν 20 χρόνια από το τραγικό ατύχημα της ΠΕΤΡΟΛΑ, ένα απ’ τα μεγαλύτερα βιομηχανικά ατυχήματα στην Ελλάδα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο  15  συναδέλφων  μας  και  τον  τραυματισμό  άλλων  24.   Η  μέρα αυτή αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία των διυλιστηρίων της πατρίδας μας, μια μέρα που οφείλουμε να μη διαγράψουμε ποτέ από τη μνήμη μας.

      Με την ολοκλήρωση της επένδυσης εκσυγχρονισμού στην Ελευσίνα ενισχύεται και βελτιώνεται η βιωσιμότητα της ΕΛΠΕ με την παραγωγή προϊόντων που βελτιώνουν την ποιότητα και την αξία  τους  στην  αγορά.   Οφείλουμε να  μην ξεχνάμε την αυξημένη επικινδυνότητα της εργασίας μας και να έχουμε σε πρώτη προτεραιότητα την ΑΣΦΑΛΕΙΑ  και την τήρησή όλων των  κανόνων  της  σε  απόλυτο βαθμό για να μηδενίσουμε τις πιθανότητες ατυχημάτων.

      Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, τώρα που οι κοινωνικές εντάσεις κορυφώνονται ως αποτέλεσμα της βάρβαρης πολιτικής των Κυβερνήσεών μας, το μήνυμα που οι εργαζόμενοι πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι τα ζητήματα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ είναι για όλους μας η πρώτη προτεραιότητα και δεν πρέπει να θυσιάζονται τα πάντα στο βωμό του κέρδους.   Κέρδος  όλων  μας είναι  η  ίδια  μας   η ζωή.

ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ !...Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να οικοδομήσεις ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος, που να καλύπτει πραγματικά τις βασικές ανάγκες του πληθυσμού.Ο πρώτος τρόπος είναι ο ουτοπικός ή αλλιώς, η μέθοδος Κάστρο. Αυτή η μέθοδος υποστηρίζει πως ο γενικός οικονομικός εξισωτισμός είναι η βάση για την κοινωνική ευημερία. Βέβαια, ιστορικά αποδείχθηκε πως εκτός από τις εκπτώσεις στα δημοκρατικά δικαιώματα ούτε ευημερία έφερε ούτε πραγματική ισότητα. Μάλιστα, στις δόξες της, δημιούργησε και τραγελαφικά επεισόδια, με τον Κάστρο να προσπαθεί να δημιουργήσει μόνος του, διαβάζοντας κτηνιατρική και βιολογία, ένα νέο είδος αγελάδας που θα παράγει περισσότερο γάλα για τον λαό.
Η δεύτερη μέθοδος είναι η νεοφιλελεύθερη. Η μέθοδος αυτή υποστηρίζει πως η αγορά (δηλαδή χονδρικά, οι τραπεζίτες, οι παραγωγοί και οι καταναλωτές) είναι από μόνη της αρκετά σοφή και εάν την αφήσεις ελεύθερη, χωρίς κοινωνικο-πολιτικούς περιορισμούς και ρυθμίσεις μπορεί να δημιουργήσει περισσότερη ευημερία από κάθε άλλο σύστημα ρυθμισμένης οικονομίας. Και το σύστημα αυτό έχει με σαφήνεια αποτύχει ιστορικά.
Η τρίτη μέθοδος είναι αυτή που ακολούθησε η Ελλάδα και άλλες ημιαναπτυγμένες οικονομίες, με υψηλό βαθμό κοινωνικών και πολιτικών παρεμβάσεων στην οικονομία. Το σύστημα αυτό δουλεύει οριακά, παράγοντας και αναπαράγοντας μια μίζερη οικονομική κατάσταση, που συνοψίζεται σε υψηλούς φόρους και χαμηλής ποιότητας ή απόδοσης παροχές. Η μικρή, συνήθως, μεσαία τάξη αυτού του συστήματος έχει αποκτήσει κάποιον πλούτο κυρίως μέσω της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, και αυτό διότι είναι πολύ δύσκολο κάποιος να συσσωρεύσει υψηλά κεφάλαια σε μια χώρα μειωμένης παραγωγικής δραστηριότητας και υψηλών φόρων.
Ανεξαρτήτως του τρόπου που έχει κερδίσει την ευημερία της αυτή η μικρή σε μέγεθος μεσαία τάξη αναγκάζεται να πληρώνει τις καλές υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης και ασφάλειας που αναζητά, γεγονός που αθροίζει εμμέσως στα φορολογικά της βάρη, αφού η πληρωμή αυτών των επιπλέον υπηρεσιών που αγοράζει μπορούν να θεωρηθούν και ως ένα είδος περαιτέρω φορολόγησης. Στην Ελλάδα αυτή η κοινωνική τάξη μεγάλωσε και πλούτισε δυσανάλογα πολύ τις τελευταίες δεκαετίες λόγω των εισροών κοινοτικών πόρων, αλλά και της διατήρησης του παλαιού μοντέλου διαμεσολάβησης και διαφθοράς που επιβλήθηκε από τις παρεμβάσεις, ανεπίσημες και επίσημες, του κράτους και του πολιτικού συστήματος που κρύβονταν πίσω του, στην οικονομία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Petrola 1992 - ΕΛΠΕ 2012Τα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου διυλιστηρίου της ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα ορίστηκαν για τον Σεπτέμβριο του 2012. Όσο οξύμωρο και αν φαίνεται, η νέα αρχή συμπίπτει με την επέτειο των 20 χρόνων από το τραγικό και πολύνεκρο δυστύχημα που έλαβε χώρα την 1η Σεπτεμβρίου 1992 στον ίδιο χώρο.  
    Αναλογιζόμενοι τις καταστροφικές συνέπειες του δυστυχήματος με τους 15 νεκρούς συναδέλφους, ελπίζουμε και ευχόμαστε πως στη νέα εποχή στην οποία μπαίνουμε, οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό συμβάν θα αποτελέσουν παράδειγμα προς αποφυγή στο μέλλον. Αυτός ο στόχος μας μπορεί να επιτευχθεί  αφενός αποφεύγοντας τις εκπτώσεις στην ασφάλεια, στον τεχνολογικό εξοπλισμό και στο ανθρώπινο δυναμικό και αφετέρου με την επίδειξη συνειδητής πειθαρχίας τόσο από την πλευρά της διοίκησης όσο και των εργαζομένων υπό την προϋπόθεση πως η λειτουργία του διυλιστηρίου θα διέπεται από το πνεύμα της οργάνωσης, της επαγγελματικής προσφοράς και της αμοιβαίας κατανόησης. 
     Πιστεύουμε πως έφτασε η ώρα, έστω και μετά από είκοσι χρόνια, να υλοποιηθεί μια παλιά σκέψη του ΠΣΕΕΠ που αφορά στο στήσιμο ενός λιτού μνημείου με τα ονόματα των συναδέλφων που άφησαν την τελευταία τους πνοή εκεί. Δεν πρόκειται απλώς για ένα μνημείο με το οποίο θα κρατήσουμε αιώνια τη μνήμη τους και όπου οι συνάδελφοι των αδικοχαμένων θα δύνανται να εναποθέσουν λίγα λουλούδια, αλλά και για ένα μέσο να εξιλεωθούμε επιτέλους από τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος.  
     Μένει να ελπίζουμε πως όπου κι αν βρίσκονται οι προ είκοσι ετών αποθανόντες συνάδελφοί μας θα είναι περήφανοι για την ολοκλήρωση αυτού του υπερσύγχρονου διυλιστηρίου. Είναι όμως αναντίρρητο το γεγονός πως εάν δεν είχε συμβεί το μοιραίο,  πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να βρίσκονται δίπλα μας και να μας στήριζαν σε αυτό το νέο ξεκίνημα. 
ΠΗΓΗ:beneas13.blogspot.gr/

Ομιλία Βενιζέλου για την 38η επέτειο της 3ης του ΣεπτέμβρηΕκδήλωση για την 38η επέτειο της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη πραγματοποιεί το ΠΑΣΟΚ, την ερχόμενη Δευτέρα, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, στις 19.30.
Όπως έχει γίνει γνωστό το τελευταίο διάστημα, η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου αναμένεται ότι θα έχει ιδεολογικό χαρακτήρα και θα εξηγεί πώς συνδέονται τα συνθήματα της ιδρυτικής πράξης του Κινήματος με τη σημερινή συγκυρία και πραγματικότητα, ενώ στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί το ανανεωμένο έμβλημα του ΠΑΣΟΚ. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΕΗ ΓΙΑ ΠΛΑΦΟΝΚύριε Πρόεδρε

Με την παρούσα επιστολή επανερχόμαστε στο θέμα που αφορά στο ανώτατο όριο των αποδοχών των εργαζόμενων στη ΔΕΗ Α.Ε., έτσι όπως αυτό έχει καθορισθεί από το Νόμο 3833/10: «Προστασία της Εθνικής Οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης».
Στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του εν λόγω νόμου, ορίζεται ότι «οι πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές που καταβάλλονται στους λειτουργούς ή υπαλλήλους ή μισθωτούς με σχέση εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, απαγορεύεται να υπερβαίνουν τις αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, όπως αυτές καθορίζονται κάθε φορά, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή παροχή του επιδόματος εορτών και αδείας, καθώς και τα επιδόματα των παραγράφων 7,8 και 9 του άρθρου 12 του Νόμου 3205/2003. Στο ανώτερο όριο δεν υπολογίζεται το επίδομα για υπηρεσία στην αλλοδαπή, όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις».
Ως γνωστό, η ΔΕΗ Α.Ε. (από 1.3.2010) -ερμηνεύοντας προφανώς αυθαίρετα το νόμο- εφήρμοσε στην μισθοδοσία του προσωπικού, κατά απόλυτο τρόπο, την συγκεκριμένη διάταξη, παρότι η ΔΕΗ με το άρθρο 22 του Νόμου 1947/91 έχει εξαιρεθεί από τις διατάξεις που αφορούν στο Δημόσιο τομέα.
Εξάλλου η ΔΕΗ Α.Ε. είναι μια επιχείρηση ενταγμένη στο Κεφάλαιο Β του Άρθρου 1 του Νόμου 3429/2005 και λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο, ενώ αποτελεί και μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Ελλάδος. Επιπλέον, μετά και την ψήφιση του Νόμου 2773/1999 περί «Απελευθέρωσης της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας», ασκεί τόσο εμπορική όσο και βιομηχανική δραστηριότητα, με όρους ελεύθερου ανταγωνισμού, που επέβαλαν οι οδηγίες 1996/92/ΕΚ, 2003/54/ΕΚ και 2009/72/ΕΚ.
Επιπροσθέτως, με δεδομένη και την παλαιότερη γνωμοδοτική απάντηση του σημερινού Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη προς το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, εκτιμούμε πως η ΔΕΗ Α.Ε. δεν θα έπρεπε να έχει υπαχθεί στις διατάξεις της παραγράφου 1, άρθρο 2 του επίμαχου Νόμου 3833/10, θίγοντας τους εργαζόμενους της επιχείρησης.
Κύριε Πρόεδρε....... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ανεργία «σκοτώνει» Ευρώπη! 25.000.000 άνθρωποι είναι χωρίς δουλειά


Η ανεργία «σκοτώνει» την Ευρώπη! 25.000.000 άνθρωποι είναι χωρίς δουλειά
Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία στην ευρώπη, αφού σχεδόν 25.000.000 άνθρωποι στην ΕΕ των 27 είναι χωρίς δουλειά!!
Τα σκήπτρα σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, εξακολουθεί να κρατάει η Ισπανία με 25,1% ενώ ακολουθεί η Ελλάδα με 23,1%, η Λετονία με 15,9%, η Πορτογαλία με 15,9% και η Ιρλανδία με 14,9%.
Η εκρηκτική άνοδος της ανεργίας στην ΕΕ ωστόσο είναι «made in Greece» , καθώς σε επίπεδο 12μήνου η ανεργία αυξήθηκε κατά 6,3% (από 16,8% σε 23,1%). Η Ισπανία ακολουθεί με +4,4% και η Κύπρος με +3,2%.
Όσον αφορά τώρα, το σύνολο των 27 χωρών της ΕΕ και εδώ η ανεργία παρουσιάζει άνοδο, αφού ήταν 10,4% τον μήνα Ιούλιο, όταν τον ίδιο μήνα του 2011 ήταν 9,6%. 
Σε απόλυτους αριθμούς, ο αριθμός των ανέργων στο σύνολο της ΕΕ εκτιμάται στα 25,254 εκατ. πολίτες, με μία μικρή αύξηση 43.000 ατόμων. Η ανεργία είναι κυρίως πρόβλημα της Ευρωζώνης, όπως φαίνεται από τα 18 εκατ. ανέργους (72% της ΕΕ), οι οποίοι μάλιστα αυξήθηκαν κατά 88.000 τον τελευταίο μήνα.
Η ανεργία φύλο δεν κοιτά…
Σε αντίθεση με τις περισσότερες αγορές εργασίας του Νότου, συνολικά στην ΕΕ η γυναικεία και η ανδρική ανεργία κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα  (11,4% και 11,3%). 
ΠΗΓΗ:star.gr

Χίλιες λέξεις . . .

thumb 
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Το σπίτι του βινύλιου.. έρχεται για λίγο!Αν είσαι και εσύ από αυτούς, τους αθεράπευτα κολλημένους με τα βινύλια αυτό το άρθρο δεν πρέπει να το χάσεις!
Μπορεί τα cd να σου προσφέρουν λιγότερο χώρο, ίσως και καλύτερη ποιότητα ήχου, το βινύλιο όμως παραμένει all time classic! Σε ταξιδεύει σε άλλους χρόνους και νιώθεις μέρος της ιστορίας του! Τα βινύλια θα έχουν την τιμητική τους στο Ark Festival και εσύ θα πρέπει να είσαι εκεί.. Στα πλαίσια του Ark Festival, θα διαμορφωθεί ένας χώρος, όπου το παζάρι του βινυλίου θα έχει την τιμητική του! 
Για τρίτη και συνεχόμενη φορά, το Ark Festival θα φιλοξενήσει εγχώριες αλλά και ξένες δισκογραφικές εταιρίες, καθώς και δύο δισκοπωλεία προσφέροντας cd και τα πολυαγαπημένα μας βινύλια σε προσιτές τιμές. 
Τα δισκοπωλεία Virgin Megastores, Sonic Boom, καθώς και οι δισκογραφικές εταιρίες Archangel Music, The sound of everything, Inner Far και Restless Wind θα βρίσκονται στο χώρο του Ark Festival με τους πάγκους τους για να σας προσφέρουν νέες και παλαιότερες κυκλοφορίες βινύλιων και με συλλεκτικά κομμάτια ανάμεσά τους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ΗΠΑ Παράγουν Περισσότερο Πετρέλαιο και Αέριο στην ΞηράΣτη Βόρεια Αμερική, η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει κινηθεί τα τελευταία χρόνια προς την ξηρά, ιδίως με την ανάπτυξη του shale gas, περιορίζοντας έτσι την ευαισθησία της σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως οι τυφώνες στον Κόλπο του Μεξικού.
Τη στιγμή λοιπόν που ο τυφώνας Ισαάκ οδηγεί σε διακοπή την λειτουργία των εξέδρων γεώτρησης και των διϋλιστηρίων στα νότια των ΗΠΑ, απομακρυσμένες περιοχές όπως η Ντακότα βιώνουν μια έκρηξη στην παραγωγή πετρελαίου.
Το αποτέλεσμα είναι ότι οι τιμές στην αμερικανική αγορά δεν επηρεάζονται πλέον όσο στο παρελθόν από τα ακραία αυτά φαινόμενα, ενώ οι τιμές του αερίου παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με την Ευρώπη και την Ασία.
Την διαφορά αυτή επιχειρούν ήδη να εκμεταλλευτούν εταιρείες όπως η Cheniere Energy, κατασκευάζοντας σταθμούς LNG με εξαγωγικό προσανατολισμό, πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι οι ΗΠΑ μετατρέπονται ολοταχώς σε εξαγωγέα.    
ΠΗΓΗ:energia.gr

Λέσβος: Όλη η Λέσβος ένα Γεωπάρκο – Στο νησί εμπειρογνώμονες της UNESCO


lesvos
Εμπειρογνώμονες από το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO
βρίσκονται στη Λέσβο προκειμένου να αξιολογήσουν την υποψηφιότητα ολόκληροπυ του νησιού ως Γεωπάρκου Λέσβου Η Λέσβος λόγω της μοναδικής φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της διαθέτει τις δυνατότητες προκειμένου να χαρακτηρισθεί στο σύνολο της ως Γεωπάρκο και να ενταχθεί στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO. Η ένταξη ολόκληρου του νησιού στο Δίκτυο των 87 περιοχών που αναγνωρίζονται διεθνώς ως Γεωπάρκα από την UNESCO, θα συμβάλει στην προώθηση της εικόνας της Λέσβου ως τόπου με ιδιαίτερη φυσική και πολιτιστική ταυτότητα και διεθνώς αναγνωρισμένα γεωλογικά μνημεία που θα την καταστήσουν ιδανικό προορισμό για ποιοτικό τουρισμό.
 Στις Ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναγνωρισθεί 50 Γεωπάρκα. Για την αξιολόγηση της αίτησης υποψηφιότητας που υποβλήθηκε μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λέσβου τον περασμένο Νοέμβριο στη Λέσβο θα βρίσκεται από σήμερα 31 Αυγούστου έως και 3 Σεπτεμβρίου Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων από το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γεωπάρκων με σκοπό την αξιολόγηση της υποψηφιότητας του Γεωπάρκου Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Ιράν έχει παράγει από το 2010 189 κιλά υπερεμπλουτισμένου ουρανίου


Коллаж Иран МАГАТЭ
Το Ιράν έχει παράγει από το 2010 189 κιλά υπερεμπλουτισμένου ουρανίου. Σχετικές πληροφορίες υπάρχουν στην έκθεση που παρουσιάστηκε σήμερα από τους ειδικούς της ΔΥΑΕ.
Φέτος τον Μάιο η Τεχεράνη διέθετε 145 κιλά υπερεμπλουτισμένου ουρανίου. Η ΔΥΑΕ δηλώνει πως «δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στο τρέχον έτος, οι κύριες διαφορές παραμένουν». 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Η φαντασία στην εξουσία (τα… ισοδύναμα του Antinews)Μέτρα, μέτρα, μέτρα. Ακούμε εδώ και δύο χρόνια να λαμβάνονται μέτρα τα οποία στοχεύουν κατά κύριο λόγο στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Επιδερμικά αγγίζονται τα υψηλά εισοδήματα, καθόλου δεν πιάνονται οι εστίες της διαπλοκής και της ρεμούλας, ξώφαλτσα τη γλιτώνουν ως συνήθως ορισμένοι πατριώτες επιχειρηματίες που δεν ξέρουν τι πάει να πει θυσία για την Ελλάδα.
Έρχεται οσονούπω και το πακέτο των 11,5 δις ευρώ το οποίο αν καταλαβαίνουμε από το βασικό σχέδιο που ήρθε στη δημοσιότητα, πρόκειται να προκαλέσει σφαγή και πάλι στα γνωστά θύματα.
Μα καλά, πιστεύουν ότι μπορούν αυτά τα μέτρα να βγουν, περιμένουν να μην αντιδράσει ο κόσμος και απλά να περιμένει μια ακόμη αναπόφευκτη θυσία; Μάλλον έχουν κάνει λάθος υπολογισμούς. Διότι αν ήταν να συνεχιστεί η πολιτική του Παπανδρέου και του Παπαδήμου δεν υπήρχε λόγος να γίνουν εκλογές.
Πριν τις εκλογές ακούσαμε πολλές σοβαρές προτάσεις και από τον Σαμαρά και από άλλους. Γιατί δεν τις υλοποιούν; Τι περιμένουν; Γιατί δε βάζουν λίγη φαντασία στη δημιουργία του πακέτου;
Κι εν πάση περιπτώσει, που είναι η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση που θα άλλαζε τους επαχθείς όρους του Μνημονίου;
Αν πάλι δεν μπορούν να σχεδιάσουν άλλα μέτρα, διαφορετικά από αυτά που διαρρέονται, μπορούμε εμείς να τους προτείνουμε ορισμένα. Το Antinews τους προτείνει λοιπόν μερικά «ισοδύναμα» ώστε να μη διαλυθεί για ακόμη μια φορά η ελληνική κοινωνία. Και ορισμένα μέτρα επίσης που θα μπορούσαν να απαλύνουν τον πόνο που θα προκαλέσουν κάποιες περικοπές που είναι αναπόφευκτες... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η μεγάλη ντροπή


thumb
Αλήθεια δεν ντρέπονται εκεί στον ΕΟΠΥΥ που έδωσαν σ’ όλες τις τηλεφωνικές εταιρείες τη δυνατότητα να δημιουργήσουν 5ψήφιο νούμερο προκειμένου οι ασφαλισμένοι να κλείνουν ραντεβού με τους γιατρούς πληρώνοντας αδρά για να εξυπηρετηθούν; Πρόκειται για μεγάλη ντροπή να πληρώνεις τα μαλλιοκέφαλά σου για να κλείσεις ραντεβού προκειμένου να εξυπηρετηθείς έχοντας ήδη καταβάλει τις ασφαλιστικές σου εισφορές. Βρεγμένη σανίδα χρειάζεται, που έχουν το θράσος ολημερίς και ολονυχτίς να διαφημίζουν την πραμάτεια τους και κυρίως πώς θα μας πάρουν τα ευρώ από την τσέπη…  Α.Χ. 
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Ακόμα δυο γαλάζιους πολιτευτές διόρισε στο Δ.Σ του ΕΟΤ η Όλγα ΚεφαλογιάννηΓράψαμε πριν εδώ ότι η Υπ.Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη διόρισε στο Δ.Σ του ΕΟΤ την οδοντίατρο Σοφία Λουκέρη η οποία ήταν υποψήφια με τη Ν.Δ μέχρι και στις πρόσφατες εκλογές
Η όμορφη Όλγα της Αξιοκρατίας δεν σταμάτησε εκεί. Θέση στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΤ βρήκε και η δικηγόρη Ανδριανή (Νούλη) Παπανδριανού η οποία ήταν υποψήφια...
...Περιφερειακή Σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών με το συνδυασμό: «Αττική-Νέα Προοπτική» του Βασίλη Κικίλια.
Στο Δ.Σ χώρεσε και ο ιατροδικαστής(!) Γρηγόρης Λέων ο οποίος ήταν υποψήφιος σύμβουλος με την παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη στον κεντρικό τομέα της Αθήνας. 
Η Όλγα Κεφαλογιάννη αναθέτει τις τύχες του Ελληνικού Τουρισμού σε γαλάζιους πολιτευτές που δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο αλλά εντελώς τυχαία πολιτεύονται στην Αθήνα. Θυμίζω ότι η κ.Κεφαλογιάννη βγήκε πρώτη σε σταυρούς στην Α' Αθηνών, κερδίζοντας μέχρι και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο... 
ΠΗΓΗ:parapolitiki.com

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 3  ΤΟΥ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ
ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ
ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΑΟ
38 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε την ιστορική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.
Μετά από πολλά χρόνια κυοφορίας, γεννήθηκε το ΠΑΣΟΚ ως φυσική προέκταση και μετεξέλιξη της ιστορικής διαδρομής της δημοκρατικής παράταξης.
Η ίδρυσή του πιστοποιεί την ιστορική ζεύξη των  στόχων της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Κοινωνικής Απελευθέρωσης με το δυναμισμό του δημοκρατικού και ριζοσπαστικού κινήματος.
Πιστοποιεί επίσης η ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, το μπόλιασμα ενός μαζικού πολιτικού κινήματος με τις σοσιαλιστικές ιδέες και τη δημοκρατική και σοσιαλιστική στρατηγική.
Η ιδρυτική μας διακήρυξη δεν βρίσκεται μόνο σε αντιστοιχία με τη μεταπολιτευτική συγκυρία αλλά πολύ πιο πέρα από αυτή.
Λέξεις, οράματα και επιλογές αποκτούν και σήμερα μια απίστευτη ταύτιση με τις εξελίξεις, κάνοντας αναγκαία και επιτακτική την προσαρμογή και όχι την μετάλλαξή τους.
Είμαστε αρκετά ώριμοι και αρκετά έμπειροι, έχουμε ήδη πολλά βιώματα αλλά και πολλά παραδείγματα για να ξεπεράσουμε τις «παιδικές ασθένειες» της πολιτικής.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να μετράμε τη συνέπειά μας με τις απαιτήσεις του σήμερα, με τις προκλήσεις του αύριο. Να μετράμε τη συνέπειά μας με τη σθεναρή παρέμβασή μας στις σύγχρονες αντιφάσεις της πραγματικότητας και της ζωής και όχι με τις αφηρημένες και αναντίστοιχες επικλήσεις σε ξεπερασμένες θέσεις.
Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ, αν θέλουμε να πάμε ΜΑΚΡΙΑ.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσουμε τις ρίζες μας, τις αρχές μας και τις αξίες μας.
Δεν μπορεί να αλλάζει με την προσαρμογή στην πραγματικότητα η καρδιά του Κινήματός μας.
Δεν είμαστε έτσι ρεαλιστές, αλλά καιροσκόποι.
Δεν είμαστε έτσι σύγχρονοι, αλλά ανιστόρητοι και αποιδεολογικοποιημένοι.
Δεν είμαστε έτσι προοδευτικοί, αλλά εκφραστές του προσωρινού και άρα του διαχρονικά συντηρητικού.
ΣΗΜΕΡΑ είναι περισσότερο από ποτέ κατανοητό ότι ........... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Ελλάδα σύντομα θα καταστεί μοναδική χώρα στον κόσμο χωρίς 12ν.μ χωρικά ύδατα και ΑΟΖ
Η ανατομία ενός εθνικού εγκλήματος
Αγνωστες πτυχές για τις ΑΟΖ με τις χώρες της περιοχής αποκαλύπτει βιβλίο εμπειρογνώνονος του ΥΠΕΞ

Η Ελλάδα είναι μία από λίγες χώρες στον κόσμο που δεν έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα δώδεκα μιλλια και δεν έχει οριοθετήσει τις θαλάσσιες ζώνες, σύμφωνα με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, τριάντα χρόνια μετά την υιθέτησή της και 17 χρόνια μετά την κύρωσή της από το κοινοβούλιο. Η χώρα μας, έχει οδηγηθεί σε κατάσταση μειωμένης κυριαρχίας και σε μιά ιδιότυπη παραλυτική κατάσταση, εξαιτίας των τουρκικών απειλών ως προς την άσκηση των δικαιωμάτων της, σε βαθμό που κατά την άποψη πολλών στη χώρα μας, είναι ανάγκη να γίνουν τα αναγκαία βήματα τώρα.
Το θέμα της ΑΟΖ και των γενικότερων δικαιωμάτων του ελληνικού κράτους αποτελεί αντικείμενο μελετών, συζητήσεων, ανέξοδης ρητορικής μεταξύ των κομμάτων, με κοινό παρανομαστή την αγωνία, ότι κάποια στιγμή η Ελλάδα πρέπει να πάρει αποφάσεις, να απεξαρτηθεί από την φοβία  της στις τουρκικές πιέσεις και να αποδείξει ότι διαθέτει την βούληση να χαράξει το δικό της μέλλον ως κυρίαρχο κράτος και να σταματήσει  να ετεροκαθορίζεται. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Ναι» Ισραήλ για φυσικό αέριο με αγωγούς προς ΚύπροΕξαιρετικής γεωπολιτικής και οικονομικής σημασίας αποφάσεις υπέρ της Κύπρου, πήρε χθες το Ισραήλ, που αποφάσισε ότι τα μεγάλα κοιτάσματα και όσα βρίσκονται κοντά στη γραμμή της Αποκλειστικής Ζώνης της Κύπρου, θα μπορούν ή θα πρέπει να φτιάξουν αγωγούς που θα οδηγούν και προς την Κύπρο.
Οι αποφάσεις της ειδικής κρατικής ομάδας τεχνοκρατών που δημοσιεύτηκαν χθες και επίσημα με τρία διαφορετικά έγγραφα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ενέργειας του Ισραήλ, ανοίγουν ουσιαστικά και επίσημα τον δρόμο για συνεργασία Κύπρου - Ισραήλ στην κοινή αξιοποίηση του φυσικού αερίου της Λεβαντίνης.
Οι αποφάσεις αν και χρήζουν επικύρωσης από το Υπουργικό Συμβούλιο της χώρας, θεωρούνται πλέον ως δεδομένες.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις, κοιτάσματα στη θάλασσα του Ισραήλ, με περιεχόμενο περισσότερο από 200 δις. κ. μέτρα φυσικού αερίου (bcm) θα πρέπει να εξάγουν το 50% του περιεχομένου τους.
Κοιτάσματα με 100 - 200 bcm μπορούν να εξάγουν το 60% του περιεχομένου τους και κοιτάσματα από 25 -100 bcm το 75%.
Οι υπόλοιπες ποσότητες επαρκούν για την ενεργειακή ασφάλεια του Ισραήλ τουλάχιστον μέχρι το 2040, αλλά ταυτόχρονα αυτό σημαίνει ότι τα τεράστια κοιτάσματα του Ταμάρ και κυρίως το Λεβιάθαν, μπορούν να εξάγουν τεράστιες ποσότητες και μέσω Κύπρου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο 23,1% η ανεργία στην ΕλλάδαΣύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, η ανεργία στην Ελλάδα ανήλθε στο 23,1% τον Μάιο του 2012, σημειώνοντας αύξηση 0,5%, σε σχέση με τον Απρίλιο, και αύξηση 6,3% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2011.
Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε., μετά την Ισπανία, η οποία προηγείται με 25,1% (στοιχεία Ιουλίου), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφουν η Αυστρία με 4,5%, η Ολλανδία με 5,3%, η Γερμανία και το Λουξεμβούργο (από 5,5%).
Τον Ιούλιο του 2012 η ανεργία στην Ευρωζώνη έφθασε το 11,3% και στην Ε.Ε. το 10,4%. 
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. μεταξύ των νέων με 53,8% (στοιχεία Μαΐου), ενώ στους άνδρες η ανεργία ανήλθε στο 20,3% και στις γυναίκες στο 26,8%.  
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Ανδρέας Παπανδρέου: «Με την σοσιαλδημοκρατία δεν έχουμε πραγματικά τίποτε άλλο παρά σύνορα…»Από τον "Αγωνιστή", όργανο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ (1975)
Διαβάζοντας στο έγκυρο “press-gr” τη νομιμοποίηση της σοσιαλδημοκρατικής φύσης του νέου ΚΟΔΗΣΟ από τον κ. Ε. Βενιζέλο, θέλουμε απλά να θυμίσουμε και να προειδοποιήσουμε ότι θα αποτελέσει χυδαία προσβολή της ιστορίας και των αγώνων του ΠΑΣΟΚ η εμφάνιση του ηγέτη και ιδρυτή του με την σοσιαλδημοκρατία.
Δεν πέφτει λόγος σε κανέναν, ειλικρινά σε κανέναν μιας και με απόφαση του αρχηγού του δεν υπάρχουν όργανα ή μέλη στο νέο μόρφωμα που έχει ακόμη την ονομασία ΠΑΣΟΚ, όμως η ταύτιση της «σοσιαλδημοκρατίας» με τον ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, από το πρώην μέλος της Ένωσης Κέντρου-Νέες Δυνάμεις και σημερινού αρχηγού του νέου ΠΑΣΟΚ, θα αποτελεί ύβρη και προσβολή στο Λαϊκό Κίνημα κι όχι μόνον σ’ όσους πάλεψαν για την...
αλλαγή στην πατρίδα μας.
Όσοι ακολουθούν νέα δεξιά μορφώματα, είναι δικαίωμά τους. Όμως η προσβολή του Ανδρέα Παπανδρέου, του ηγέτη της νέας αριστεράς στην Ελλάδα, θα αποτελέσει χυδαία ιεροσυλία!
Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν πάντα σαφής για το ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας : «Η ομοιότητα της σοσιαλδημοκρατίας με το σοσιαλισμό είναι όση και η ομοιότητα του φάντη με το ρετσινόλαδο. Η σοσιαλδημοκρατία είναι μια προσπάθεια διαιώνισης του καπιταλιστικού συστήματος…».
Υ.Γ. Η εύθυνη θα είναι και για όσα ιστορικά στελέχη παραμείνουν στην σιωπή.. 
 
ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Δελτίο Τύπου - Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και τους εργοδοτικούς φορείςΌπως γνωρίζετε το Υπουργείο Εργασίας μας έχει καλέσει μαζί με τις εργοδοτικές οργανώσεις να συζητήσουμε μια σειρά από ζητήματα, μια ατζέντα αρκετών θεμάτων, που βεβαίως δεν αφορούν τον ορυμαγδό των σκληρών μέτρων περικοπών και φορολογικών επιβαρύνσεων που ετοιμάζεται με το νέο πακέτο που συζητούν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί.
Τα ζητήματα τα οποία θέτει το Υπουργείο αφορούν αποκλειστικά τομείς της δικής του ευθύνης, τα οποία βεβαίως είναι και δικά μας διεκδικητικά αιτήματα γιατί αφορούν στην ανασφάλιστη εργασία, στην αδήλωτη εργασία, στη μαύρη εργασία, στην πάταξη της εισφοροφοροδιαφυγής, στα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, στην παροχή των υπηρεσιών που έδιναν παλαιότερα η Εστία και η Κατοικία.  
Έχει υπάρξει συμφωνία ότι οι πολιτικές αυτές, μιας και τα χρήματα οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες εξακολουθούν να τα καταβάλουν, θα πρέπει να αποκατασταθούν και συζητήσαμε για όλα αυτά τα ζητήματα σήμερα. 
Εμείς δηλώσαμε με σαφήνεια απόλυτη, καθαρή, κρυστάλλινη. 
Είμαστε διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε στην εκπόνηση και εφαρμογή αυτών των πολιτικών, εκτός από το ζήτημα της Εθνικής Σύμβασης και του κατώτατου μισθού, το οποίο έθεσε το Υπουργείο Εργασίας γιατί αφορά μνημονιακή υποχρέωση που όμως δεν είναι καθόλου υπόθεση διαπραγμάτευσης και υποχώρησης.
Αρνούμαστε να συζητήσουμε οτιδήποτε αφορά το νέο τρόπο διαμόρφωσης του κατώτερου μισθού στη χώρα μας.
Εμείς επιμένουμε ότι το ζήτημα αυτό αφορά τους εργοδότες και τους εργαζόμενους. Αφορά το πεδίο της συλλογικής αυτονομίας, που βάρβαρα καταπατήθηκε με την προηγούμενη νομοθετική παρέμβαση που μείωσε τον κατώτερο μισθό κατά 22% και για τους νέους μέχρι 25 ετών κατά 32%. 
Εμείς επαναφέραμε και επαναφέρουμε την πρότασή μας 
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

FT: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να συγκρουστεί με Γερμανία και ΕΚΤ, επιθυμώντας την άμεση Τραπεζική Ένωση της ευρωζώνης!Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποκτήσει απόλυτη εξουσία πάνω στις 6.000 τράπεζες της ευρωζώνης σύμφωνα με σχέδιο που ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες (και αποκρύπτεται επιμελώς από τα ελληνικά κυρίαρχα μέσα – δείτε όμως εδώ τη σχετική ανακοίνωση του Χ. Βαν Ρομπάι), θέτοντας την Κομισιόν σε ευθεία σύγκρουση με τη Γερμανία και την ΕΚΤ, που προτιμούν να εφαρμόσουν ένα πιο αποκεντρωμένο (αλλά σημαντικά βραδύτερο) πρώτο βήμα στο δρόμο προς την τραπεζική ένωση.
Το σχέδιο, που συμφωνήθηκε μέσα στην εβδομάδα σε συνάντηση του Προέδρου της Ε.Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο με τους συμβούλους του και τον αρμόδιο επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ, πρόκειται να αποσύρει από τις εθνικές αρχές τραπεζικής επίβλεψης (δηλαδή από τις κεντρικές τράπεζες) όλες τις εξουσίες που διαθέτουν για το κλείσιμο ή την αναδιάρθρωση των αποτυχημένων τραπεζών και να τις μεταφέρει στη Φρανκφούρτη (ΕΚΤ). 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γκίβαλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε χοντράδα – Δεν θα μιλήσω στην εκδήλωση του


Γκίβαλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε χοντράδα - Δεν θα μιλήσω στην εκδήλωση του
Με μια δήλωση- φωτιά ο καθηγητής Μενέλαος Γκίβαλος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 3 Σεπτεμβρίου και έχει προκαλέσει αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ το οποίο την ίδια μέρα γιορτάζει τα 38 χρόνια από την ίδρυσή του.
Ο κ. Γκίβαλος ο οποίος στο παρελθόν ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη δήλωση του καθώς αποκαλύπτει ότι ο ίδιος προσκλήθηκε να μιλήσει σε εκδήλωση του «Νέου Αγωνιστή» και όχι του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.
Συγκεκριμένα στην δήλωση του στο tvxs.gr ο κ. Γκίβαλος ανέφερε τα εξης:
«Δεν θα πάω στην εκδήλωση γιατί έγινε μια χοντράδα: είναι εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμένα μου είχαν πει ότι θα ήταν εκδήλωση του Νέου Αγωνιστή και ότι θα έκανε ένα χαιρετισμό ο κ. Τσίπρας. Αλλά χθες το βράδυ που τυπώθηκε η αφίσα είδα το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ επάνω. Είναι ανεπίτρεπτο να γίνει κάτι τέτοιο στις 3 του Σεπτέμβρη, να είμαστε στα λογικά μας». 

ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΕΥΑΘ: Καθαρά κέρδη 11,23 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνοΣτα 11,23 εκατ. ευρώ διαµορφώθηκαν τα µετά φόρων κέρδη της ΕΥΑΘ το πρώτο 6µηνο του 2012, παρουσιάζοντας µείωση της τάξης του 6% σε σχέση µε τα αντίστοιχα κέρδη του α΄εξαµήνου του 2011, τα οποία
είχαν ανέλθει στο ποσό των 11,95 εκατ. ευρώ.
Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι η συγκεκριµένη µείωση συνδέεται µε την αντίστοιχη µείωση κατά 2,9% του τζίρου της εταιρείας, ο οποίος ανήλθε στα 37,76 εκατ. ευρώ, έναντι 38,89 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περισυνής περιόδου, παρά το γεγονός ότι η ∆ιοίκηση της εταιρείας κατόρθωσε να µειώσει τόσο τα έξοδα λειτουργίας διάθεσης και διανοµής κατά 9,87% (2,29 εκατ. ευρώ έναντι 2,54 εκατ. ευρώ), όσο και τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας κατά 14% (2,07 εκατ. ευρώ έναντι 2,41 εκατ. ευρώ), ενώ παράλληλα πέτυχε την αύξηση κατά 29,48% των λοιπών εσόδων (από 1,21 εκατ. ευρώ πέρισυ, σε 1,57 εκατ. ευρώ εφέτος).
Τέλος τα ταµειακά διαθέσιµα και ισοδύναµα τέλος περιόδου ανήλθαν κατά την 30/06/2012 σε 30.826 ευρώ έναντι 23.159 ευρώ την 31/12/2011 σηµειώνοντας σηµαντική αύξηση κατά € 7.667 ή 33%.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Gazprom: Αναστολή της Ανάπτυξης του Κοιτάσματος ΣτόκμανΗ Gazprom ανέστειλε την απόφαση για την έναρξη ανάπτυξης του τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου Στοκμάν στην θάλασσα της Αρκτικής από κοινού με την γαλλική Total και την νορβηγική Statoil, επικαλούμενη την εκτίναξη του κόστους.
Ανώτατος αξιωματούχος δήλωσε ότι εξαιτίας του υπερβολικού κόστους δεν είναι πλέον βιώσιμη h ανάπτυξη του κοιτάσματος, που περιέχει 3,9 τρισ. κυβικά μέτρα αερίου, μετά από χρόνια διαμάχης για το κόστος της επένδυσης.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στους Financial Times ότι η απόφαση θα αναθεωρηθεί «μόνο όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες στην αγορά: Ή να ανεβούν οι τιμές ή να μειωθεί το κόστος.» 
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

31/08/2012
              


1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣυναδέλφισσες, συνάδελφοι


20 χρόνια μετά από το πιο μεγάλο και τραγικό δυστύχημα στη χώρα μας αυτό της πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 15 συνάδελφων και τον τραυματισμό 24.  

20 χρόνια μετά ο φετινός ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ είναι ορόσημο για τον χώρο μας δημιουργώντας σύγκρουση συναισθημάτων.  Από την μια όσα τραγικά έγιναν τότε και από την άλλη το σήμερα με την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού και την έναρξη λειτουργίας του Διυλιστηρίου Ελευσίνας.

20 χρόνια μετά, ένα νέο – σύγχρονο πλέον Διυλιστήριο που θα αποτελέσει το όχημα για την ενίσχυση της βιωσιμότητας των ΕΛΠΕ, με νέα τεχνολογία παραγωγής φιλικότερων προϊόντων προς το περιβάλλον, θα πρέπει να συνοδεύεται με βελτιωμένες συνθήκες εργασίας και οργανογράμματα με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των εργαζόμενων και  των εγκαταστάσεων.  Είναι τα ελάχιστα για τα οποία πρέπει να παλέψουμε οι νεότεροι, απέναντι στην μνήμη των συνάδελφων.

Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι ότι τα ζητήματα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ θα πρέπει να είναι για όλους μας η πρώτη προτεραιότητα και να μη θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους.

20 χρόνια μετά η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ συνεχίζει να αγωνίζεται τιμώντας τα θύματα της 1ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ και θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια σε πολιτικές που οδηγούν εργαζόμενους και Διυλιστήρια σε απαξίωση.


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

Μπόλαρης: Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου αδικεί τη Β.ΕλλάδαΗ αναγγελθείσα πολιτική της εξίσωσης των τιμών του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης επιβαρύνει άνισα περιοχές όπως η Βόρεια Ελλάδα και η Ήπειρος που είναι υποχρεωμένες να συντηρούν τη θέρμανση μεγαλύτερο διάστημα από άλλες περιοχές της χώρας. Αυτό..
επεσήμανε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Σερρών κ. Μάρκος Μπόλαρης μιλώντας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΝΕΤ FM και ΣΚΑΙ 100.3 αντίστοιχα. Ήδη, ανέφερε ο κ. Μπόλαρης, το θέμα αυτό έχει απασχολήσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και θα πρέπει να τεθεί σε συζήτηση πριν τη λήψη οριστικών μέτρων. Με δεδομένο ότι σε περιοχές όπως η Φλώρινα, το Νευροκόπι, το Σιδηρόκαστρο ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Σερρών οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να έχουν θέρμανση περισσότερους μήνες από άλλες περιοχές τίθεται θέμα, με την οριζόντια αύξηση της τιμής του πετρελαίου, συνταγματικότητας ως προς την ισότιμη φορολογική επιβάρυνση των πολιτών. Κατά συνέπεια, τόνισε ο κ. Μάρκος Μπόλαρης, πρέπει να αποφασισθούν αντισταθμιστικά μέτρα που θα καθιστούν πιο δίκαιη την εφαρμογή του μέτρου. 
ΠΗΓΗ:taxalia.blogspot.com/

Απελευθέρωση ελληνόκτητου πετρελαιοφόρου από πειρατές στο ΤόγκοΟι πειρατές απελευθέρωσαν την Πέμπτη ένα ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο το οποίο είχαν καταλάβει την Τρίτη, ενώ παρέπλεε το Τόγκο στη δυτική Αφρική, αφού όμως έκλεψαν 3.000 από τους 50.000 τόνους καυσίμων που μετέφερε, ανακοίνωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Πρόκειται για το πετρελαιοφόρο MT Energy Centurion, ιδιοκτησίας της εφοπλιστικής εταιρείας Golden Energy Management.
Η περίπτωσή του επιβεβαίωσε ότι η ναυσιπλοΐα στον Κόλπο της Γουϊνέας είναι πλέον ιδιαίτερα επικίνδυνη, έστω κι αν όχι τόσο επικίνδυνη όσο ανοικτά των σομαλικών ακτών.
Οι Έλληνες πλοιοκτήτες ανέφεραν ότι οι πειρατές έλειψαν επίσης κοσμήματα, χρήματα που είχε το 23μελές (ρωσικό) πλήρωμα, χωρίς να είναι σαφές, πώς αφαίρεσαν μέρος του φορτίου. Οι πειρατές εγκατέλειψαν το πλοίο με μια από τις σωστικές λέμβους του.
Το πλήρωμα είναι σώο και πρόκειται να καταπλεύσει σε λιμάνι στον Κόλπο για τις αναγκαίες επισκευές (σύστημα τηλεπικοινωνιών, τομέας εφοδιασμού του πλοίου).
Φέτος, στην ίδια πολυσύχναστη θαλάσσια περιοχή έχουν γίνει, μαζί με αυτή στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο, οκτώ πειρατείες. 
ΠΗΓΗ:.nooz.gr

Δεν υπάρχει κίνδυνος έλλειψης πετρελαίου υποστηρίζει η TotalΟ διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού Total SA, Christophe de Margerie, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει έλλειψη πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.
"Δεν υπάρχει έλλειψη πετρελαίου, μπορούμε να καλύψουμε το σύνολο της ζήτησης", δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL την Τετάρτη.
Επισήμανε παράλληλα ότι η Total θα πουλά με ζημιά τη βενζίνη σε ορισμένα πρατήρια μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και τη συμφωνία κυβέρνησης με τους λιανοπωλητές για μείωση των τιμών βενζίνης και ντίζελ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Total εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα του η κυβέρνηση να άρει την απαγόρευση στις έρευνες σχιστολιθικού φυσικού αερίου στη Γαλλία.
Δήλωσε ότι το φυσικό αέριο είναι πιο καθαρό από το πετρέλαιο και τον άνθρακα και θα ήταν "κρίμα" να μην αξιοποιηθεί η ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί μια καθαρή πηγή ενέργειας σε μια εποχή που η κυβέρνηση θέλει να μειώσει την εξάρτηση της χώρας στην πυρηνική ενέργεια.
Πρόσθεσε ότι οι περιβαλλοντικές ανησυχίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. 
ΠΗΓΗ:"capital"

Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ έφτασε το ποσό ρεκόρ των 16 τρισεκατομμυρίων δολαρίωνΠολύ σύντομα το δημόσιο χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών θα ξεπεράσει τα 16 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τότε κάθε χρόνο η χώρα θα πρέπει να καταβάλλει σε ποσοστά περισσότερα από 225 δισ. δολάρια.
 Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κατηγορεί για την αύξηση του ποσού του δημόσιου χρέους το σημερινό αρχηγό του κράτους Μπαράκ Ομπάμα: την περίοδο της διακυβέρνησής του στη χώρα το μερίδιο του κάθε πολίτη των ΗΠΑ στο δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά....
16 χιλιάδες δολάρια.
  Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι σε περίπτωση διατήρησης της σημερινής δυναμικής του προϋπολογισμού, ως τον Ιούνιο του 2013 το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ θα φθάσει το ποσό των 17 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ως το Μάρτιο του 2014 τα 18 τρισ., ενώ το όριο των 20 τρισ. θα ξεπεραστεί στα μέσα Οκτωβρίου του 2015.
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com