Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

«Βεβιασμένη Κίνηση που Διαβρώνει τις Διαχρονικές Θέσεις της Ελλάδας»: Μια Ματιά Προβληματισμού Από την Κύπρο για τη Συμφωνία Οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο

Προβληματισμό για την πρόσφατη συμφωνία Ελλάδος – Αιγύπτου για την χάραξη θαλασσίων ζωνών εκφράζει ο σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου και διδάκτωρ Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Νικόλας Α. Ιωαννίδης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αποτελεί «βεβιασμένη κίνηση που διαβρώνει τις διαχρονικές θέσεις της Ελλάδας»

Ειδικότερα, σε άρθρο του στην κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή της Κυριακής», στις 15 Αυγούστου 2020.  με τίτλο «Νομική ανάλυση Συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου», ο κ. Ιωαννίδης υπογραμμίζει ότι..

Δανία: Ακτιβιστές κολύμπησαν 500 μέτρα για να «καταλάβουν» εξέδρα άντλησης πετρελαίου

Τέσσερις ακτιβιστές της Greenpeace κολύμπησαν μία απόσταση περίπου 500 μέτρων, με σκοπό να σκαρφαλώσουν σε μία μη επανδρωμένη εξέδρα άντλησης πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα, διαμαρτυρόμενοι για τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο που λαμβάνουν χώρα στα χωρικά ύδατα της Δανίας, αναφέρει σε ανακοίνωση της η περιβαλλοντική οργάνωση.

Η Δανία θεωρείται μία από τις πρωτοπόρες χώρες όσον αφορά τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, όμως η κυβέρνηση της αμφιταλαντεύεται αναφορικά..

Τα διυλιστήρια πρέπει να αλλάξουν στρατηγική για να επιβιώσουν

Την περασμένη εβδομάδα, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) αναθεώρησε τις προβλέψεις για τη ζήτηση βενζίνης και καυσίμων αεριωθούμενων για το υπόλοιπο του έτους.

Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με άλλες ειδήσεις, φαινομενικά άσχετες, όπως για παράδειγμα την αλλαγή στρατηγικής της αμερικανικής Philips 66, η οποία δήλωσε ότι μετατρέπει το διυλιστήριο του Σαν Φρανσίσκο σε μονάδα βιοκαυσίμων ή της Shell, η οποία ετοιμάζεται..

Νέα πετρελαϊκή επένδυση στο Ιράκ εξετάζει η Chevron - Οι αντικειμενικές δυσκολίες

Ο αμερικανικός γίγαντας πετρελαίου Chevron ψάχνει για μια νέα επένδυση σε πετρέλαιο και ψάχνει στην δυνητικά επικερδή και ασταθή περιοχή του Ιράκ, όπως αναμεταδίδει το Oilprice.

Ειδικότερα, εξετάζει ένα μνημόνιο συνεννόησης με την ιρακινή κυβέρνηση, προκειμένου να να αναπτύξει μια από τις πετρελαϊκές περιοχές Nassiriya του Ιράκ στο νότο, σύμφωνα..

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή γιγαντιαίου πετροχημικού εργοστασίου στα σινορωσικά σύνορα (φώτο)

Την Τρίτη (18/08) ξεκίνησαν στην περιφέρεια του Αμούρ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, οι προκαταρκτικές εργασίες για την κατασκευή ενός γιγάντιου πετροχημικού εργοστασίου, το οποίο θα κατασκευασθεί σε σύμπραξη της Ρωσίας με την Κίνα.

Η Sibur, η μεγαλύτερη ρωσική εταιρία πετροχημικών, ανακοίνωσε πως έπεσε στο έδαφος το πρώτο μπετό, σε μια παρθένα έκταση στ..

Μικροπλαστικά εντοπίστηκαν σε ανθρώπινα όργανα - Tι ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Το πιο σοκαριστικό στοιχείο ήρθε στη δημοσιότητα μετά από έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι εντόπισαν ίχνη μικροπλαστικών σε ανθρώπινα όργανα.

Τι εντόπισαν οι επιστήμονες

Σύμφωνα με τον Guardian, αμερικανοί ερευνητές εντόπισαν ίχνη..

Τραμπ: Ενέκρινε σχέδιο για την γεώτρηση πετρελαίου στην Αλάσκα

Την Δευτέρα η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε ένα σαρωτικό σχέδιο για την πώληση δικαιωμάτων γεώτρησης και προώθησης πετρελαίου στην Αρκτική της Αλάσκας.

Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών εγκρίνει τη μίσθωση πετρελαίου σε ολόκληρη της παράκτια πεδιάδα 1,56 εκατ. στρεμμάτων του Αρκτικού Εθνικού Καταφυγίου Άγριας Ζωής, το οποίο φιλοξενεί πολικές αρκούδες και καρίμπου.

Αν και το Κογκρέσο διέθεσε..

Bloomberg: Πιθανόν να μείνουν στο υπέδαφος εντοπισμένοι υδρογονάνθρακες αξίας δισ. δολαρίων

Σύμφωνα με το Bloomberg, Ευρωπαίοι πετρελαϊκοί κολοσσοί μετατοπίζουν το χαρτοφυλάκιο των επενδύσεών τους

H πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων σε όλα τα επενδυτικά σχέδια παγκοσμίως. Στην σκακιέρα του πετρελαίου, τα δεδομένα έχουν αλλάξει σημαντικά και τα ερωτήματα ποικίλλουν.

Ένα από αυτά είναι το εάν αξίζει πλέον μία εταιρεία να επενδύσει στον μαύρο χρυσό και να αναζητήσει νέα κοιτάσματα. Απάντηση στο εν λόγω..