Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Η ελληνική ΑΟΖ ως μοχλός εξέλιξης

Από το lygeros.org
Μπορεί να βλέπουμε συνεχώς τις εξελίξεις μέσω των θαλάσσιων περιοχών αλλά σπάνια καταλαβαίνουμε ότι αυτό γίνεται χάρη στην ελληνική ΑΟΖ. Διότι χωρίς αυτή θα ήμασταν περιορισμένοι στα 12 Ναυτικά Μίλια, τα οποία στην Ελλάδα παραμένουν 6 Ναυτικά Μίλια. Ενώ τα στρατηγικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων βρίσκονται..

H Shell επενδύει στην τεχνολογία μπαταριών για τη ναυτιλία

Από το naftikachronika.gr
Η Shell Ventures, ο βραχίονας της Royal Dutch Shell στον τομέα των επιχειρηματικών κεφαλαίων, αγόρασε μετοχές της καναδικής-νορβηγικής εταιρείας κατασκευής μπαταριών Corvus Energy προκειμένου να υποστηρίξει την ανάπτυξη λύσεων αποθήκευσης ενέργειας για θαλάσσιες εφαρμογές (ESS).

Η βρετανική-ολλανδική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου δήλωσε ότι η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί μέρος του σχεδίου..

ΤΑ ΔΥΟ MEGA PROJECTS ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Από το voria.gr
Το πρώτο project έχει κωδική ονομασία «Θριάσιο ΙΙ» και πρόκειται να «βγει» προσεχώς - Το δεύτερο αφορά πακέτο μετοχών στα Ελληνικά Πετρέλαια

Και οι τρεις εταιρείες είναι από τις μεγαλύτερες στον κλάδο τους. Ο λόγος αφορά στις Cosco, Damco και Goldair Cargo, οι οποίες βρίσκονται, ατύπως προς..

Ο Φιλελευθερισμός Κατεβαίνει στους Δρόμους

Από το energia.gr
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν «η φιλελεύθερη ιδέα ξεπεράστηκε». Ισως. Όμως και ο αντιφιλελευθερισμός δεν φαίνεται εξίσου να τα πηγαίνει τόσο καλά, αν κρίνω από τις πρόσφατες επισκέψεις μου 

σε Μόσχα και Χονγκ Κονγκ. Ρωσία και Κίνα αντιπροσωπεύουν τους μεγαλύτερους γεωπολιτικούς και ιδεολογικούς αντιπάλους του δυτικού..

Οι κυρώσεις Trump έκαναν πλουσιότερες κατά 905 εκατ. ευρώ τις ρωσικές εταιρείες πετρελαίου σε εννέα μήνες

Από το worldenergynews.gr
Οι κυρώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump εναντίον του Ιράν και της Βενεζουέλας έχουν αυξήσει ακούσια τη ζήτηση για το ρωσικό αργό πετρέλαιο, ενισχύοντας τα έσοδα για τους εξαγωγείς της χώρας.

Οι ρωσικές εταιρείες πετρελαίου έβαλαν..