Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

EIA: Κατακόρυφη αύξηση στα αποθέματα του αμερικανικού αργού την προηγούμενη εβδομάδα

 



Πολύ υψηλότερα από σχετικές εκτιμήσεις βρέθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, σημειώνοντας σημαντική αύξηση την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η ΕΙΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας, τα..

Τα ρωσικά ανώτατα όρια τιμών προσελκύουν το ενδιαφέρον της Ινδίας για αγορά πρώτης ύλης νάφθας χαμηλού κόστους

 




Περισσότερες ινδικές εταιρείες ελκύονται να αγοράσουν ρωσική νάφθα ως πρώτη ύλη χαμηλού κόστους για τα διυλιστήρια και τα πετροχημικά τους εργοστάσια μετά τα ανώτατα όρια τιμών που επιβλήθηκαν από τα..

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Συνάντηση με το προεδρείο της ΠΟΕ στη Βουλή





Με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας (Π.Ο.Ε.), Παναγιώτη Κοντουσιάδη, τον Β’ Αντιπρόεδρο Σωτήρη Ντέκα και τον Γενικό Γραμματέα Παναγιώτη Τσώκο συναντήθηκε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Βουλή.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από..

Η Barclays δεσμεύεται να σταματήσει τη χρηματοδότηση έργων Oil Sands

 



Η Barclays ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δεν θα παρέχει πλέον χρηματοδότηση σε εταιρείες πετρελαίου άμμου ή έργα πετρελαίου άμμου και αυστηρότερους όρους για δανεισμό θερμικού άνθρακα σε μια ενημερωμένη πολιτική, η οποία..

Οι κινεζικοί γίγαντες διύλισης συνεχίζουν τις αγορές του εμβληματικού αργού πετρελαίου της Ρωσίας




 Μετά από μια σύντομη παύση την περίοδο που τέθηκε σε ισχύ το εμπάργκο της ΕΕ και το ανώτατο όριο τιμών της G7 στο ρωσικό αργό, τα μεγαλύτερα κρατικά διυλιστήρια της Κίνας ξεκίνησαν εκ νέου τις αγορές του ρωσικού πετρελαίου Urals πολύ κάτω από το ανώτατο όριο των 60 δολαρίων χωρίς να..

Πώς η ψηφιοποίηση μετατρέπει τα δεδομένα σε αξία στην καρδιά του διυλιστηρίου: Καταλύτες FCC




 Η ψηφιοποίηση έχει επηρεάσει τον κόσμο της διύλισης τις τελευταίες δεκαετίες. Από την μάλλον ταπεινή αρχή της μετατροπής των αναλογικών σε ψηφιακά όργανα, η βιομηχανία απολαμβάνει πλέον προηγμένα συστήματα ελέγχου και βελτιστοποίησης για μεγιστοποίηση της κερδοφορίας και της αξιοπιστίας. Σήμερα, θα μπορούσε κανείς εύκολα να οραματιστεί την παρακολούθηση και την προσαρμογή των εργασιών του..