Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Νέα έρευνα της ΕΕ αποκαλύπτει ότι το άγχος στο χώρο εργασίας αυξάνεται στην Ευρώπη μετά τον COVID-19

 



Περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα εργαζόμενους (44%) λένε ότι το εργασιακό τους άγχος έχει αυξηθεί ως αποτέλεσμα της πανδημίας, σύμφωνα με την έρευνα των εργαζομένων του EU-OSHA OSH Pulse – επαγγελματική ασφάλεια και υγεία σε χώρους εργασίας μετά την πανδημία.

Ο EU-OSHA δημοσιεύει τα ευρήματα της έρευνας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας , στις 10 Οκτωβρίου. Ρίχνουν φως στους στρεσογόνους παράγοντες ψυχικής και σωματικής υγείας..

Νέος Αγωγός Πετρελαίου Από την Ουγγαρία θα Προμηθεύει τη Σερβία με Αργό Πετρέλαιο Urals




 Ουγγαρία και Σερβία συμφώνησαν να κατασκευάσουν έναν αγωγό που θα προμηθεύει τη Σερβία με αργό πετρέλαιο τύπου Urals μέσω του αγωγού πετρελαίου Druzhba (Φιλία), καθώς οι αποστολές φορτίων προς το Βελιγράδι μέσω Κροατίας εμπίπτουν στις κυρώσεις της..

Ο μακρύτερος υπεράκτιος αγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο θα μπορούσε να πάρει το πράσινο φως την επόμενη χρονιά

 



Η Νιγηρία, το Μαρόκο και οι εταίροι τους αναμένουν να λάβουν μια τελική επενδυτική απόφαση τον επόμενο χρόνο για τον μεγαλύτερο υπεράκτιο αγωγό φυσικού αερίου στον κόσμο από τη Νιγηρία στο Μαρόκο και στη νότια Ευρώπη, δήλωσε στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής..

Η Exxon ζητά από το εργατικό συμβούλιο των ΗΠΑ νέα ημερομηνία για ακρόαση σχετικά με τις χρεώσεις λουκέτου διυλιστηρίου




Η ExxonMobil ζήτησε από το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ (NLRB) να αναβάλει κατά ένα μήνα την ακρόαση για μια καταγγελία ότι η εταιρεία απέκλεισε παράνομα περισσότερους από 600 εργαζομένους από το  διυλιστήριό της στο Beaumont του Τέξας , σύμφωνα..

Η TotalEnergies επιταχύνει τις συζητήσεις για τους μισθούς του διυλιστηρίου καθώς συρρικνώνεται η προσφορά καυσίμων



 Η TotalEnergies προσφέρθηκε να προωθήσει συζητήσεις για τους μισθούς, ως απάντηση στα αιτήματα των συνδικάτων, καθώς προσπάθησε να τερματίσει την απεργία που διέκοψε τον εφοδιασμό σχεδόν στο ένα τρίτο των γαλλικών πρατηρίων βενζίνης και οδήγησε την..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 43ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ

 

  

Χάρης Δούκας : Οι βάσεις για μία νέα Ευρωπαϊκή Συμφωνία στην Ενέργεια

 





Η συζήτηση για το πλαφόν στην τιμή του αερίου δεν είναι νέα. Έχει εκκινήσει εδώ και 7 μήνες, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η Ελλάδα, μαζί με το Βέλγιο, την Ιταλία και την Πολωνία πήραν την πρωτοβουλία και κατέθεσαν την προηγούμενη Παρασκευή τη δικιά τους πρόταση για πλαφόν, στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου..

Έρχεται η πρώτη αποθήκη της Ελλάδας για διοξείδιο του άνθρακα

 


Εξελίξεις αναμένονται μέσα στο επόμενο διάστημα για το πρώτο έργο υπόγειας αποθήκευσης CO2 στη χώρα που θα αξιοποιήσει εκ νέου το κοίτασμα του Πρίνου και θα δώσει λύση σε ενεργοβόρες βιομηχανίες και θα συμβάλει στις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφασή της η ΕΔΕΥΕΠ στις 29 Σεπτεμβρίου παραχωρεί την άδεια για τους επόμενους 22 μήνες στην..