Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Μπορούμε να παρακάμψουμε τη Δανία λένε οι υπεύθυνοι διαχείρισης του Nord Stream 2

Από το hellasjournal.com
Η κατασκευή του αγωγού Nord Stream -2 μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και αν η Δανία δεν δώσει την έγκρισή της για να περάσει από το έδαφος της, καθώς μόνο το 10% του εν λόγω αγωγού πρόκειται να περάσει από τη χώρα αυτή. 

Την δήλωση αυτή έκανε προς τους δημοσιογράφους ο οικονομικός διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας Nord Stream 2 AG Πολ Κορκοράν, στο περιθώριο..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Στις 25/6 αποφασίστηκε από την πλειοψηφία του ΠΣΕΕΠ και τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ (ΣΚΕΕΠ), τηςΝέας ΔΑΚΕ (Δύναμη Ανατροπής) και του ΣΥΡΙΖΑ (ΕΝΙΑΙΑΣ-ΕΛΚΕ) κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενόψει ιδιωτικοποίησης! Παρά το γεγονός ότι οι ίδιες πλειοψηφίες πεισματικά αρνήθηκαν να οργανώσουν την αντίσταση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικα που προωθούσε την πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. Αρνήθηκαν να οργανώσουν..

Λαφαζάνης: Εθνικό έγκλημα η εκχώρηση των ΕΛΠΕ σε πολυεθνικά συμφέροντα

Από το protothema.gr
Τη θέση της ΛΑΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), εξέφρασαν ο γραμματέας του Π.Σ της ΛΑΕ Παναγιώτης. Λαφαζάνης και ο Θανάσης Πετράκος, μέλος της Π.Γ του Π.Σ της ΛΑ.Ε στη συνάντηση που είχαν –μετά από αίτημά τους- με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ Στάθη Τσοτσορό.

Όπως υπογράμμισαν το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ ισοδυναμεί..

Λιβύη: Η Διεθνής Κοινότητα Αξιώνει να Επιστραφεί στις Αναγνωρισμένες Αρχές ο Ελεγχος των Πετρελαϊκών Εγκαταστάσεων

Από το energia.gr
Να επανέλθει η διαχείριση των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που πέρασαν στον έλεγχο της παράλληλης κυβέρνησης, που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη, αποκλειστικά στον έλεγχο της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) αξίωσαν την Τετάρτη οι ΗΠΑ, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία με κοινή ανακοίνωσή τους.

«Οι εγκαταστάσεις, η παραγωγή ..

Κλυδωνισμούς στο εσωτερικό της ΔΕΠΑ προκαλούν οι συμφωνίες με ΕΝΙ και Shell – Παραιτήθηκε μέλος του ΔΣ της επιχείρησης

Από το worldenergynews.gr
Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να συνέλθει η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΠΑ προκειμένου να εγκρίνει την εξαγορά του μεριδίου της Shell στις εταιρίες παροχής αερίου και διαχείρισης των δικτύων της Αττικής. 

Πρόκειται για συμφωνία που έχει εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΑ και για να ολοκληρωθεί θα πρέπει να εγκριθεί από τους μετόχους, δηλαδή το ελληνικό δημόσιο και τα ΕΛΠΕ.   

Υπενθυμίζεται ότι..

Ανακοίνωση ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Έχουν περάσει σχεδόν δύο µήνες από τη συγκρότηση του νέου ∆.Σ. του Σωµατείου όπου η παράταξή µας, ∆ΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, ανέλαβε τα καθήκοντά της στο Προεδρείο. Βρέθηκε όπως ήταν αναµενόµενο, αντιµέτωπη µε ένα βουνό από προβλήµατα που αφορούσαν τους εργαζόµενους (καθηµερινότητα, Ιδιωτικοποίηση) λόγω της απραξίας και της ανικανότητας του προηγούµενου Προεδρείου να τα διαχειριστεί. Τους είχαµε καταγγείλει προεκλογικά (την παράταξη της ΕΝΑΙΑΣ) για τα ψέµατα, τα χτυπήµατα κάτω από τη µέση, τη ∆ιαβολή, το υβρεολόγιο που χρησιµοποιούσε, κυρίως κατά του Προέδρου τ..

Δελτίο Τύπου ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Το Σωµατείο µας συµπαραστέκεται στον συνάδελφο Πρόεδρο του Σωµατείου «ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ», Αντιπρόεδρο της ΠΟΕ και ∆ηµοτικό Σύµβουλο Καβάλας, Μανώλη Κελαηδάκη, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη 26/06/18 υπερασπιζόµενος..

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ

Από το eki.com.gr
Στην Ήπειρο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας έντονης προπαγάνδας για τα ευεργετικά αποτελέσματα που θα προκύψουν από τα επενδυτικά σχέδια αξιοποίησης των διαφόρων πηγών ενέργειας της περιοχής που είναι σε εξέλιξη. Για την προώθηση αυτών των επενδυτικών σχεδίων τοποθετούνται ανεμογεννήτριες στον Κασιδιάρη, δίνεται άδεια για την εγκατάσταση πέντε εργοστασίων στη ΒΙΠΕ για την επεξεργασία βιομάζας, παραχωρούνται οικόπεδα υδρογονανθράκων στις εταιρίες Energean Oil & Gas, Repsol και στα ΕΛΠΕ, ανοίγει το κεφάλαιο φυσικό αέριο.

Οι αντιδράσεις που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΤΑΠ


Από την poenergias.gr
Την Τρίτη 26/6 Ημέρα απελευθέρωσης της Καβάλας, συνελήφθη ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕ,πρόεδρος του σωματείου μέλους μας «Το Βαρέλι» και δημοτικός σύμβουλος της Καβάλας, συνάδελφος Κελαϊδάκης Εμμανουήλ, με την κατηγορία «παρεμπόδιση των εργασιών της όδευσης του αγωγού ΤΑΠ μέσα από τα χωράφια» .

Μαζί με τον αντιπρόεδρο συνελήφθησαν..

Προειδοποίηση από ΝΑΣΑ: Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη

Από το pronews.gr
Ένας από τους μεγαλύτερους αστεροειδείς του ηλιακού μας συστήματος έχει πλησιάσει τόσο κοντά στον πλανήτη μας, που είναι ορατός στον νυχτερινό ουρανό ακόμη και με γυμνό μάτι.

Ο αστεροειδής, γνωστός ως 4 Vesta ή Vesta (σ.σ. Εστία), είναι τόσο μεγάλος και φωτεινός που μπορεί να εντοπιστεί ..