Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Κουίζ: ποιός Πρωθυπουργός είπε "τα αιολικά είναι απαίσια οπτικά", "κάνουν πολύ θόρυβο" και θέλει "λιγότερες ΑΠΕ";


Προχθές ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου και στο Σύνταγμα η ΕΛΕΤΑΕΝ έστησε ένα "πανηγυράκι", αλλά φέτος οι πόρτες του ΥΠΑΠΕΝ έμειναν ερμητικά κλειστές για το αιολικό λόμπυ, που γκρινιάζει πως ούτε απάντηση για ραντεβού δεν μπορεί να πάρει από ένα Υπουργείο, που πλέον δεν λέγεται "Κλιματικής Αλλαγής". Οι "ένδοξες" μέρες της Μπιρμπίλη και του Μανιάτη πέρασαν και, ελπίζουμε, ανεπιστρεπτί, αρκετή ζημιά έκαναν στη χώρα. Στα μεθεόρτια λοιπόν των "πανηγυριών" αφιερώνουμε τη σημερινή ανάρτηση "εγκαρδίως" στην Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου.

Το σημερινό κουίζ κανονικά είναι ένα εύκολο και αρκετοί από σας που...

Τέλος εποχής στα τεράστια έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου;

Αποτέλεσμα εικόνας για Τέλος εποχής στα τεράστια έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου;
Λιγότερες εξαγωγές «μαύρου χρυσού», μικρότερα έσοδα στις πετρελαϊκές εταιρείες και τον κρατικό προϋπολογισμό της Ρωσίας. Μήπως έφτασε η ώρα για τη Ρωσία να αλλάξει τον αναπτυξιακό προσανατολισμό και το παραγωγικό της μοντέλο;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες για πρώτη φορά από το 1975, ανέβηκαν στην πρώτη θέση του καταλόγου πετρελαιοπαραγωγών χωρών του πλανήτη, ρίχνοντας τη ..

Β. Βαρδινογιάννης: Υπομονή για ένα καλύτερο αύριο

Αποτέλεσμα εικόνας για Β. Βαρδινογιάννης

Να έχουμε όλοι υπομονή και να περιμένουμε να έχουμε ένα καλύτερο αύριο. Με αυτό το μήνυμα έκλεισε προ ολίγου τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Motor Oil ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης.
Ερωτηθείς από μέτοχο να εκφράσει την εκτίμηση του για την πορεία της διαπραγμάτευσης σημείωσε ότι "αυτό είναι κάτι που μας αφορά όλους και κανείς δεν μπορεί να δώσει απάντηση".

Νωρίτερα η Γ.Σ. ενέκρινε και τα εφτά θέματα της ημερήσιας διάταξης στα οποία περιλαμβανόταν η έγκριση των...

Νέα πρόκληση από τα Τίρανα: "Αν η Ελλάδα πραγματοποιήσει έρευνα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, θα προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο"!

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέα πρόκληση από τα Τίρανα: "Αν η Ελλάδα πραγματοποιήσει έρευνα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, θα προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο"!
Νέα προκλητική δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, με την οποία απαγορεύει στην Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τον ενεργειακό της πλούτο στο Ιόνιο Πέλαγος, τη στιγμή μάλιστα που η Αλβανία προχωρά σε έρευνες υδρογονανθράκων σε αμφισβητούμενο "οικόπεδο" πάνω από τα Διαπόντια νησιά.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, άφησε να εννοηθεί ότι...