Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Έκρηξη στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Συρίας - Ζημιά σε μονάδα παραγωγής του Banias

Από το worldenergynews.gr
Mεγάλη έκρηξη σε μία από τις μονάδες παραγωγής του διυλιστηρίου του Banias της Συρίας, κοντά στις ακτές της Μεσογείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης, ανακοίνωσε ο υπουργός πετρελαίου της Συρίας την Πέμπτη 8/11/2019.

Ένας εργαζόμενος σκοτώθηκε και ένας μηχανικός τραυματίστηκε, ανέφερε ο υπουργός Ali Ghanem μιλώντας στην κρατική..

Στα 26 δισ. το κόστος του «παροπλισμού» των πλατφορμών πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα μέχρι το 2030

Από το worldenergynews.gr
Τελειωμό δεν έχουν οι εξελίξεις στο γεωπολιτικό και ενεργειακό παγκόσμιο τομέα, σύμφωνα με τα όσα καινούργια στοιχεία δημοσιοποιεί το Bloomberg.

Στην προκειμένη περίπτωση, ρόλο πρωταγωνιστή παίζει η Μεγάλη Βρετανία η οποία με τη σειρά της έχει προκαλέσει τριγμούς στο..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΔΕΠΑ ΔΕΗ


Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Το αφήγημα των «μνημονιακών δεσμεύσεων» για τη δικαιολόγηση των εγκληματικών πολιτικών
των Ιδιωτικοποιήσεων των Εταιρειών Ενέργειας, οι οποίες είναι στρατηγικής σημασίας, διαδέχτηκε
το αφήγημα της Κυβέρνησης της ΝΔ περί «ελεύθερου ανταγωνισμού, μεταρρυθμίσεων, λιγότερο
κράτος κ.λ.π».
Με το νέο αυτό..

Υπογράφηκαν τα Συμβόλαια Εμπορικής Εκμετάλλευσης της «Αφροδίτης»

Από το energia.gr
Υπεγράφη σήμερα, από τον Υπουργό Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργο Λακκοτρύπη, η Άδεια Εκμετάλλευσης του κοιτάσματος και το Συμβόλαιο Αναλογικού Καταμερισμού του Τεμαχίου 12 της Κυπριακής Αποκλειστικής Ζώνης (ΑΟΖ) με τις εμπλεκόμενες εταιρείες, που έχει στόχο την έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου..

Λυπητερή 1,6 δισ για την ExxonMobil εισηγείται ο γ.εισαγγελέας της Ν.Υορκης

Από το worldenergynews.gr
Οι δικηγόροι της πολιτείας της Νέας Υόρκης και της  Exxon Mobil Corp προχώρησαν στην τελική αγόρευση μιας δίκης που κατηγορεί την πετρελαϊκή εταιρεία ότι κρύβει από τους επενδυτές το πραγματικό κόστος αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Η υπόθεση, η οποία κατατέθηκε..

Σε φθίνουσα πορεία οι ένδοξες μέρες του σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Ολοένα και φθίνουν οι ένδοξες μέρες της παραγωγής αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ από τα σχιστολιθικά πεδία, σύμφωνα με ανθρώπους της παγκόσμιας βιομηχανίας που επικαλείται το Bloomberg.
Ειδικότερα, η ανάπτυξη της εν λόγω παραγωγής θα επιβραδυνθεί το επόμενο έτος, δίνοντας ώθηση στις τιμές αργού μέχρι τις αρχές της ..

Νέο διυλιστήριο 10 δισ. δολ. θα κατασκευάσει Σαουδική Αραβία στη Νότια Αφρική μέχρι το 2028

Από το worldenergynews.gr
Το  ενεργειακό ταμείο της Νότιας Αφρικής South Africa’s Central Energy Fund (CEF)), που συνεργάζεται με τη Saudi Aramco, αναμένει 300.000 βαρέλια ημερησίως από το  διυλιστήριο αργού πετρελαίου κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Νότιας Αφρικής μέχρι το 2028, καθιστώντας το το μεγαλύτερο διυλιστήριο της περιοχής σύμφωνα με τον CEO του ομίλου.

Οι εργασίες για το έργο βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, αλλά οι ενδείξεις είναι ότι θα κοστίσει περίπου 10 δις. δολάρια δήλωσε..

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι αποχωρώ από την παράταξη ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ. ΕΛΠΕ και ότι ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ ανεξαρτητοποιούμαι.


Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή μου την απόφαση είναι αρκετοί. Όταν εντάχθηκα στη συγκεκριμένη παράταξη, τα χαρακτηριστικά της δεν ήταν κομματικά και λειτουργούσε με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων. Στην πορεία και εφόσον..