Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΗΠΑ: Πτώση των αποθεμάτων πετρελαίου κατά 5,6 εκατ. βαρέλια

Από το bankingnews.gr
Πτώση κατέγραψαν τα αποθέματα αργού την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (06/12/2017) η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ).

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν ..

Η συμβολή του αγωγού East Med

Από το lygeros.org
Ο αγωγός East Med είναι στρατηγικό και ενεργειακό εργαλείο που ενώνει τα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν πρόκειται πια για ένα όραμα μόνο αλλά για έναν στόχο του στρατηγικού σχεδιασμού. 

Ο αγωγός East Med θα λειτουργήσει πάνω σ’ ένα οριζόντιο μεσογειακό άξονα που έχει στρατηγικό και ιστορικό βάθος. 

Έτσι αντί να..

Γ. Μανιάτης: «Με Τρία Χρόνια Καθυστέρηση Αναγνωρίζουν τη Σπουδαιότητα του Αγωγού Φυσικού Αερίου Eastmed»

Από το energia.gr
«Χαίρομαι που έστω με καθυστέρηση 3 ετών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του αγωγού Eastmed, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα Ισραήλ και Κύπρου, μέσω Κρήτης και Πελοποννήσου προς Ιταλία».

Αυτά δήλωσε ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, προσθέτοντας ότι:

Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): Πέντε άξονες για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού ενεργειακού τομέα

Από το energypress.gr
Πέντε βασικούς άξονες προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού ενεργειακού τομέα και να ενδυναμωθεί η θέση της χώρας μας τόσο σε περιφερειακό όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, παρουσίασε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ και Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Ομίλου κ. Ανδρέας Σιάμισιης, κατά την ομιλία του στο 28ο ετήσιο Συνέδριο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σιάμισιης: