Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Επιστολή της ΑΣΕ στον Βαρουφάκη

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΣΕ
Μεταρρυθμίσεις;  Ουάου!

   Σύντροφε Βαρουφάκη,
   ανταποκρινόμενος στην έκκληση σου από τις Βρυξέλες να βοηθήσουμε την κυβέρνηση με ιδέες για μεταρρυθμίσεις, σαν υπεύθυνος, ενεργός, αριστερός και αντιμνημονιακός πολίτης, κλείστηκα μέσα σήμερα Σάββατο βράδυ για να βοηθήσω στη σύνταξη της πρώτης μεγάλης μεταρρύθμισης.
   Σύντροφε Υπουργέ,
   στη χθεσινή συνέντευξη, χάρηκα που δήλωσες «αδογμάτιστος» για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και συγκινήθηκα όταν έμαθα από τους αντιμνημονιακούς συντρόφους δημοσιογράφους του MEGA, του ΣΚΑΙ, της ΝΕΡΙΤ (sic) κ.λ.π. ότι μέσα στο αεροπλάνο κουρασμένος και αγχωμένος έγραφες μόνος σου τις μεταρρυθμίσεις.
   Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος να πετάξω τη μάσκα του Αδόνειδος που ήμουν έτοιμος να φορέσω για τις απόκριες και να στρωθώ στη δουλειά.
   Σκέφτηκα ότι την Δευτέρα πρέπει να παρουσιάσουμε μια μεγάλη αποκρατικοποίηση, που όχι μόνο θα κάνει πάταγο, αλλά θα αποδεικνύει με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο -και ιδιαίτερα προς τους γερμανούς εταίρους-  ότι είμαστε και ακομπλεξάριστοι και αποφασισμένοι.
   Πάμε λοιπόν, όπως λέει και ο Γιώργος του ΚΙΔΗΣΟ:

·         Να ιδιωτικοποιήσουμε την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας.
·         Που έχει τεράστια στρατηγική σημασία για την (περιβόητη) ανάπτυξη.
·         Συγκεντρώνει όλες μαζί τις παθογένειες και τα αρνητικά των επιχειρήσεων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
·         Πληρώνει τεράστιους μισθούς και μπόνους στα διευθυντικά στελέχη.
Ένας  διευθυντής παίρνει μισθό μεγαλύτερο από ένα γερμανό Βουλευτή, ένας Γεν. Διευθυντής περισσότερα από τον Σόϊμπλε, και ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει εφταπλάσιες αποδοχές από την Μέρκελ!
·         Έχει τους περισσότερους διευθυντές και προϊσταμένους, όχι μόνο από τις ελληνικές αλλά από τις επιχειρήσεις ολόκληρης της ευρωζώνης.
Στους 3 Διοικητικούς εργαζόμενους, ο ένας είναι προϊστάμενος.
Το μικρότερο «επίδομα θέσης» είναι μεγαλύτερο από τον κατώτερο μισθό (αν και όταν αυξηθεί). Το «επίδομα θέσης» του Διευθυντή είναι 2.800 ευρώ το μήνα!
·         Αντί να επενδύει και να αναπτύσσεται, αποεπενδύει και ξεπουλάει.
Πούλησε όλες τις θυγατρικές στο εξωτερικό (Σερβία, Αλβανία, Βουλγαρία, FYROM κ.λ.π.) και τελευταία βγάζει στο σφυρί τα τεράστιας αξίας ακίνητα που διαθέτει στην Ελλάδα.
·         Η ρουσφετολογία, ο νεποτισμός και η διαφθορά έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Δεν προσλαμβάνεται κανένας, αν δεν πέσει τηλεφώνημα από τη Νέα Δημοκρατία και τη ΔΑΚΕ ή το πρώην όλον ΠΑΣΟΚ ή αν δεν είναι παιδί Διευθυντή ή συνδικαλιστή.
·         Ξεφόρτωσε 6.000 σαρανταπεντάρηδες με «εθελούσιες» αποχωρήσεις και φόρτωσε το κόστος στο ΙΚΑ.
·         Αντί να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και να πέσουν οι τιμές, έχει δημιουργήσει καρτέλ με τις άλλες δυο ιδιωτικές. Ποτέ η ελληνική οικογένεια  δεν πλήρωνε τόσα πολλά για τις υπηρεσίες που αγοράζει κι ας λένε ό,τι θέλουν τα παπαγαλάκια.
·         Σπαταλά τεράστια ποσά σε άσκοπες διαφημίσεις, ενώ το μπραντ νέιμ και το πελατολόγιο της εταιρείας είναι τεράστιο. Τη χρονιά που πέρασε πλήρωσε για διαφημίσεις 113 εκ. ευρώ!
Μ’ αυτό τον τρόπο λαδώνει συστηματικά τα συστημικά και διαπλεκόμενα ΜΜΕ με αντάλλαγμα την προκλητική αφωνία και ασυλία που της παρέχουν.
 
   Πρόκειται για τον ΟΤΕ, την μεγαλύτερη κρατική εταιρεία της χώρας.
 
   Σύντροφε Γιάννη,
   σίγουρα ο εταίρος μας και φίλος σου, ο Γερούν (επειδή σαν αγρονόμος δεν ξέρει απ’ αυτά) θα αντιδράσει και μπορεί να σου πει ειρωνικά ότι τον ΟΤΕ πρόλαβε και τον ιδιωτικοποίησε η προηγούμενη κυβέρνηση.
   Θα τον αποστομώσεις όμως λέγοντας (ξέρεις εσύ): Τι; Ιδιωτικός ο ΟΤΕ; Ουάου!
   Κρατικός είναι ο ΟΤΕ αγόρι μου.
   Ανήκει στην κρατική γερμανική εταιρεία Deutsche Telekom. Αν επιμείνει και αρνηθεί, θα τον περιλάβεις. Είμαστε εταίροι ή δεν είμαστε;
   Οι Γερμανοί εταίροι θα αρνηθούν να ιδιωτικοποιήσουν την μεγαλύτερη και πιο διεφθαρμένη ελληνική επιχείρηση;
   Είσαι με τα καλά σου; Τότε γιατί υπογράψαμε το συμβόλαιο;
   Το είπες στον Σόϊμπλε; Αποκλείεται να διαφωνήσει γιατί, αν είναι έτσι, θα υπαναχωρήσουμε και μείς, θα ξαναγίνουμε δογματικοί και κρατιστές.
   Θα πουλήσουμε στο γερμανικό κράτος και τη ΔΕΗ και τον ΟΣΕ και την ΕΥΔΑΠ και τα Λιμάνια και τα αεροδρόμια και όλες μας τις υποδομές.
   Θα το φτάσουμε μέχρι τέλος. Και ας γίνει ό,τι γίνει, ας ξαναγυρίσουμε στη δραχμή!
   Δεν το καταλαβαίνεις; Αν με κρεμάσετε, θα πάρουν το πάνω χέρι οι δογματικοί, ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης (που δούλευε και στον ΟΤΕ) και όλοι οι άλλοι κρατιστές, που σιγά μην πουλήσουν στους γερμανούς.
   Στο Ισπανικό κράτος θα τα πουλήσουν και όταν σε λίγο έρθουν στα πράγματα οι σύντροφοι Podemos θα μας τα επιστρέψουν.
   Αυτά θα του πεις, και να επιμείνεις να τα αναφέρει στους «θεσμούς» που θα κρίνουν την Τρίτη τις μεταρρυθμίσεις.
   Το καλύτερο να το κρατήσεις για το τέλος:
   Ο ΟΤΕ σήμερα έχει σχεδόν σαν μοναδικό προμηθευτή την περιβόητη Siemens!
   Καθένας φαντάζεται σε τι ύψος θα έχουν φτάσει οι μίζες και πόσο επιβαρύνονται οι γερμανοί φορολογούμενοι. Τουλάχιστον, όσο είχε τον ΟΤΕ το Ελληνικό κράτος χάριζε η Siemens κανένα πλυντήριο ή καμία κουζίνα στην φαμίλια Μητσοτάκη και στο άλλο πολιτικό προσωπικό και καθάριζε, ενώ τώρα…..
   Με τέτοιες μίζες δεν με εκπλήσσει καθόλου που η Γερμανία έχει πάνω από 8 εκατ. νεόπτωχους.

Με αγωνιστικούς και συντροφικούς χαιρετισμούς

Καλό κουράγιο και καλές διαπραγματεύσεις.
                 


Ο παλαίμαχος, και για την αντιγραφή
ΑΣΕ


Υ.Γ. 1: Τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις για την αποκρατικοποίηση των ελληνικών κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων, Άκτωρα, Ιντρακόμ, Τράπεζες, MEGA, Αντένα, Διυλιστήρια κ.λ.π., πιστεύω θα τις έχεις γράψει ήδη πριν φτάσει η πτήση σου στην Αθήνα.


Υ.Γ. 2: Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα στην ιστοσελίδα των συναγωνιστών της ΑΣΕ (www.aseote.gr). 

Ένταξη στον Όμιλο ΟΤΕ για όλους τους εργαζόμενους της ΟΤΕ Plus

Ένταξη στον Όμιλο ΟΤΕ για όλους τους εργαζόμενους της ΟΤΕ Plus
Συμβάσεις αορίστου χρόνου, αυξημένες αποδοχές & 100% ένταξη στον Όμιλο ΟΤΕ για όλους τους εργαζόμενους της ΟΤΕ Plus.

Στον ΟΤΕ Α.Ε. και στην COSMOTE e-value, 100% θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ, εντάσσει ο ΟΤΕ όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας ΟΤΕ Plus, όπως είχε προαναγγελθεί κατά την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην OTE Α.Ε. τον περασμένο Δεκέμβριο.

Διασφαλίζοντας έναν ακόμη καλύτερο τροπο συνεργασίας για χιλιάδες εργαζόμενους, ο ΟΤΕ επαναπροσλαμβανει όλο το δυναμικό της OTE Plus, τη συντριπτική πλειονότητα με συμβάσεις αορίστου χρόνου, με αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους, ενώ για τους πιο χαμηλά αμειβόμενους προβλέπονται αισθητά αυξημένες αποδοχές, σημαντικά υψηλότερες από τα δεδομένα της αγοράς.

Σε σχετική ενημέρωση που απέστειλε την περασμένη εβδομάδα στο σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ ο επικεφαλής του, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, μεταξύ άλλων, ανέφερε: "Σε δύσκολους καιρούς αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι οι άνθρωποί μας είναι το μεγαλύτερό μας κεφάλαιο και προσφέρουμε σε χιλιάδες συνεργάτες μας μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια και καλύτερες απολαβές. Θέλοντας να δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους τους εργαζόμενους μας κινηθήκαμε γρήγορα για να υλοποιήσουμε αυτό που είπαμε στο τέλος του 2014."

Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας της εταιρείας και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη που προϋποθέτουν απλές και ευέλικτες δομές και επιτρέπουν οι σωστοί άνθρωποι να είναι στις σωστές θέσεις.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Wall Street: Δέχεται πιέσεις από την τιμή του πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Αρνητικά πρόσημα κυριαρχούν στο ταμπλό της Wall Street με την πτώση της τιμής του πετρελαίου να λειτουργεί ως "βαρίδι" για τις μετοχές του κλάδου ενέργειας.

Το πετρέλαιο, τύπου light sweet, υποχωρεί αυτή την ώρα σε ποσοστό 2,99% στα 49,29 δολάρια στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Το σημείωμα του διαχειριστή που έγινε… viral! - Οι τρεις επιλογές (εικόνα)

Αποτέλεσμα εικόνας για Το σημείωμα του διαχειριστή που έγινε… viral! - Οι τρεις επιλογές (εικόνα
Η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να λάβει κάποιες αποφάσεις για το Eurogroup και τώρα για το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, αλλά, αποφάσεις πρέπει να παρθούν και από… τον διαχειριστή αυτής της πολυκατοικίας.

Ο λόγος; Το πετρέλαιο θέρμανσης  της πολυκατοικίας που τελειώνει κι ως εκ τούτου πρέπει να αποφασίσουν αν θα προμηθευτούν ποσότητα πετρελαίου ή αν θα επιλέξουν άλλο τρόπο για να ζεσταθούν.

Χαρακτηριστικά γράφει στην ανακοίνωσή του απευθυνόμενος στους ένοικους της πολυκατοικίας πως:

«Το πετρέλαιο θέρμανσης τελ(ε)ιώνει. Ο Τσίπρας είπε πως θα το φτηνίσει(!). Το κρύο δεν υποχωρεί. Έχουμε τρεις επιλογές:

Α) Βάζουμε τώρα με τις ισχύουσες τιμές

Β) Το δαγκώνουμε μέχρι να φτηνίσει

Γ) Αφηνόμαστε στην αγκαλιά της Μέρκελ να μας ζεστάνει.»

Και εννοείται πως πρέπει να διεξαχθεί ψηφοφορία… «βάζοντας δίπλα από κάθε επιλογή το νούμερο του διαμερίσματός σας»!

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση
JHGGJ


ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Ρωσία: Ενέκρινε το θεσμικό πλαίσιο για την χρηματοδότηση της Ελλάδας - "ΟΚ" από την Δούμα για τα πρώτα 100 δισ. $ της τράπεζας των BRICS


Στην πρώτη πράξη της ενεργοποίησης της αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS, ως ανιστάθμισμα του ΔΝΤ, προχώρησε η ρωσική Δούμα εγκρίνοντας το  ποσού ύψους 100 δισ.$ για την τράπεζα, το οποίο προέρχεται και από τις πέντε χώρες που απαρτίζουν το νέο αυτό οικονομικό γίγαντα.

Απ΄π αυτή τη τράπεζα θα υπάρχουν χρηματοδοτοδοτήσεις χωρών όπως η Ελλάδα, οι οποόιες θέλουν να μην βρίσκονται υπό τον θανατηφόρο εναγκαλισμό και τα "λ'αθη" του Ταμείου που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Μετά από αυτή την αποφαση υπάρχει και τυπικά το νομικό πλαίσιο για την άμεση εναρξη δανειοδότησης της Ελλάδας και άλλων χωρών φυσικά.

Κύριος σκοπός της τράπεζας είναι η χρηματοδότηση έργων ανάπτυξης  τα οποία αρχικά θα αφορούν στις χώρες μέλη των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) στη συνέχεια όπως πρόκειται να επεκταθούν και σε χώρες που δεν είναι μέλη της συμφωνίας.

Η αναπτυξιακή τράπεζα που ίδρυσαν οι πέντε χώρες της συμφωνίας των BRICS, πρόκειται να αναδειχθεί ως μια  εναλλακτική λύση απέναντι σε χρηματοπιστωτικά  ιδρύματα της Δύσης όπως το ΔΝΤ ή η παγκόσμια τράπεζα επενδύσεων  επιτρέποντας  σε χώρες να γίνονται λιγότερο εξαρτημένες από το παγκόσμιο σύστημα χρηματοδότησης,

Όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ η τράπεζα πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία της στα τέλη του 2015, με την Ρωσία να έχει συμφωνήσει να καταβάλει 2 δισ. $ από τον κρατικό της προϋπολογισμό για ττα πρώτα λειτουργικά έξοδα της νέας τράπεζας στα επόμενα 7 χρόνια.

Η απόφαση για τη δημιουργία του αποθεματικού βάσης ύψους 100 δισ. $ ελήφθη τον Ιούλιο του 2014 και κάθε μέλος της συμφωνίας των BRICS πρόκειται να συνεισφέρει ισόποσα στο ποσό εκκίνησης το οποίο ανέρχεται στα 50 δισ. $ και το οποίο πρόκειται στη συνέχεια να επεκταθεί στα 100 δισ. $.

Όπως αναφέρεται ο στόχος η αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS να λειτουργήσει ως εναλλακτική του ΔΝΤ κάνοντας τις υπόλοιπες λιγότερο εξαρτημένες, τέθηκε επίσημα το 2012 στην συνάντηση κορυφής των BRICS το 2012.

Το 2014 το βασικό πλαίσιο δημιουργίας της τράπεζας που εγκρίθηκε ήταν για ένα «ένα σύστημα ενεργειών το οποίο θα αποτρέπει την οικονομική παρενόχληση χωρών οι οποίες δεν συμφωνούν με ορισμένες από τις αποφάσεις σε γεωστρατηγικό επίπεδο που λαμβάνουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους».

Η τράπεζα θα έχει τρεις βασικούς πυλώνες διοίκησης: Το συμβούλιο των διοικητών, το διοικητικό συμβούλιο ενώ μια χώρα από τις πέντε θα έχει την προεδρία εκ περιτροπής.

Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη συνεδρίασή του τον ερχόμενο Απρίλιο στην πόλη Ufa της Ρωσίας, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Anton Siluanov αναμένεται να γίνει ο πρώτος πρόεδρος του συμβουλίου των διοικητών  όπως ανέφερε ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών Sergei Storchak μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Russia 24 TV.

Το κέντρο της διοίκησης της τράπεζας πρόκειται να είναι στην Σαγκάη, η Ινδία πρόκειται πρόκειται να προεδρεύσει για την πρώτη θητεία που θα είναι 5 έτη, ενώ ο πρώτος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου θα προέρχεται από την Βραζιλία.

Όπως είναι φυσικό η έγκριση του ποσού των 100 δισ.$ από τη ρωσική Δούμα, (παρόμοιες εγκρίσεις θα ακολουθήσουν και από τις άλλες χώρες μέχρι το τέλο της άνοιξης), που βάζει σε τροχιά υλοποίησης το σημαντικότερο τραπεζικό και οικονομικό γεγονός στη δεκαετία που διανύουμε  πρόκειται να απολέσει την αφετηρία για σημαντικότατες εξελίξεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Εξελίξεις οι οποίες δεν αφήνουν σε καμία περίπτωση και τη χώρα μας. Από το τέλος του 2015 και μετά θα είναι η πρώτη φορά στα οικονομικά χρονικά από το τέλος του Β΄ΠΠ και εμτά που μια αναπτυξιακή τράπεζα που δεν ανήκει στην σφαίρα επιρροής της Δύσης θα μπορεί να χρηματοδοτεί αναπτυσσόμενες και όχι μόνο χώρες που σε άλλη περίπτωση θα έπεφταν στην οικονομικού κυριαρχία του ΔΝΤ και επομένως της Δύσης,

Το πώς και εάν η Ελλάδα θα εκμεταλλευθεί το νέο αυτό σκηνικό στο πλαίσιο των σημαντικών επαφών που έχει τόσο με την Κίνα όσο και με τη Ρωσία είναι ένα θέμα που μένει να δούμε. Η ευκαιρία όμως είναι εδώ.



ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Λαφαζάνης: Δημόσιες και με αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια οι ΔΕΗ-ΔΕΠΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για λαφαζάνης
«Καμία προεκλογική δέσμευση δεν εγκαταλείφθηκε» δήλωσε στον Real ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Οι κόκκινες γραμμές μας δεν θα παραβιαστούν. Γι αυτό άλλωστε χαρακτηρίζονται και κόκκινες», πρόσθεσε. 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απάντησε στο ερώτημα περί τυχόν επανάληψης του «παραδείγματος» της Κύπρου, σε περίπτωση που οι εταίροι επιλέξουν τη ρήξη, αλλά και εάν η Κυβέρνηση έχει plan B:

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει δεύτερη Κύπρος του Νίκου Αναστασιάδη» είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Αν η Γερμανία κάνει τελικά επιλογές που εξωθούν σε ρήξη, τότε είναι η ίδια που θα υποστεί καταστρεπτικές συνέπειες. Τη Ρωμιοσύνη μην τη κλαις, όπως λέει και ο μεγάλος ποιητής μας».

Μίλησε επίσης, για την αντίθεσή του στην υποψηφιότητα Δημήτρη Αβραμόπουλου: «η αντίθεσή μου στην επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου δεν ήταν προσωπική, αλλά καθαρά πολιτική και πολιτικής ουσίας».

«ΔΕΗ και ΔΕΠΑ θα παραμείνουν υπό δημόσια ιδιοκτησία και διαχείριση και θα λειτουργούν με αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια» τόνισε παράλληλα ο υπουργός. Για το Ελληνικό χαρακτήρισε τη σύμβαση «σκανδαλώδη»: «Η σύμβαση για το Ελληνικό είναι σκανδαλώδης και έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και για αυτό θα επανεξεταστεί» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση στηρίζει τον ΤΑΡ και την κατασκευή του νότιου διαδρόμου για το φυσικό αέριο και παράλληλα διεκδικούμε αντισταθμιστικά οφέλη για τη διέλευση του ΤΑΡ από τη χώρα μας».



ΠΗΓΗ:energypress.gr