Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Μια Επίκαιρη συνέντευξη που δεν δημοσιεύτηκε…




ΕΡΩΤΗΣΗ: Η Κυβέρνηση έχει αποδεχθεί την άποψη του Βερολίνου και των Βρυξελλών ότι πρώτα θα δεσμευθεί για τα συγκεκριμένα μέτρα 11,5 δις. ευρώ μείωσης των δημοσίων δαπανών και μετά θα ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Συμβιβάζονται αυτά τα δύο ή είναι αντιφατικά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το αληθινά αντιφατικό είναι να ακολουθείς μια πολιτική, την πολιτική των μνημονίων, που σε έχει οδηγήσει στην χειρότερη και βαθύτερη ύφεση που αντιμετώπισε ποτέ η Ελλάδα και εσύ αντί να κάνεις τα πάντα για να την ξεφορτωθείς, ζητάς να επαναδιαπραγματευθείς για να την συνεχίσεις. Άλλωστε, τι να επαναδιαπραγματευθείς; Ολόκληρη η φιλοσοφία του μνημονίου είναι καταστροφική.
Για παράδειγμα σου λένε ότι πάσει θυσία πρέπει να αποκτήσεις πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό; Γιατί; Διότι έτσι, λέει, θα αρχίσει να μειώνεται το δημόσιο χρέος. Μα το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού συμβάλει στην διαμόρφωση του δημόσιου χρέους ίσα με 8% κατά μέσο όρο ετήσια, ενώ το υπόλοιπο 92% είναι αυτοτροφοδοτούμενο από την πληρωμή τοκοχρεολυσίων. Επομένως, όσο πληρώνουμε τοκοχρεολύσια στο επίπεδο που πληρώνουμε σήμερα είναι αδύνατον να μην εκτοξεύεται ο δημόσιος δανεισμός, ακόμη κι αν έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα στον προϋπολογισμό. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σύνταξη στα 66 έτη



Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 και μάλιστα από την 1.1.2013 προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα. 
Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, το νέο αυξημένο όριο ηλικίας, εκτιμάται ότι θα θίξει τους ασφαλισμένους που δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι τις 31.12.2012. 
Αυτό σημαίνει ότι με το νέο όριο θα υποχρεωθούν να βγουν στη σύνταξη οι ασφαλισμένοι μετά το 1988. 
ΜΗΤΕΡΕΣ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ
Στα 66 έτη θα ανέβει το όριο ηλικίας για τις μητέρες με ανήλικα παιδιά, οι οποίες δεν θα έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του έτους και οι οποίες σύμφωνα με το σημερινό καθεστώς θα έβγαιναν στη σύνταξη από την 1.1.2013 στα 65 έτη. 
Το νέο όριο ηλικίας θα ισχύσει και για τους ασφαλισμένους που μπορούσαν μέχρι σήμερα να συνταξιοδοτηθούν στα 60 έτη λαμβάνοντας μειωμένη σύνταξη. 
ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ
Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα επηρεάσει το σύνολο των ασφαλισμένων, ανεξαρτήτως ταμείου, ενώ χαμένοι θα είναι και οι παλαιοί ασφαλισμένοι, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα, αλλά και νέοι ασφαλισμένοι μετά το 1993. 
Η αύξηση του ορίου ηλικίας θα γίνει σταδιακά σε δύο χρόνια. Από την 1.1.2013 αναμένεται να αυξηθεί κατά ένα εξάμηνο και από την 1.1.2014 κατά άλλο ένα εξάμηνο.  
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δείτε τα προνοιακά επιδόματα που κόβονται Ο κλοιός σφίγγει γύρω από τους συνταξιούχους, τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, ενώ η λαίλαπα των νέων μέτρων να παρασύρει στο πέρασμά της εφάπαξ, δώρα και προνοιακά επιδόματα.



Το κόστος των πάσης φύσεων επιδομάτων που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας ανέρχεται σε 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο εκ των οποίων τα 2 δισ. ευρώ είναι για τα επιδόματα του ΟΑΕΔ και τα υπόλοιπα αφορούν τα προνοιακά επιδόματα.
Σύμφωνα με την μελέτη του ΟΟΣΑ που έχει υπόψιν του και το υπουργείο Εργασίας τα επιδόματα τα οποία προτίνεται να υποστούν περικοπές και να λαμβάνονται στο εξής με αυστηρά εισοδηματικά, αλλά και περιουσιακά κριτήρια είναι:
- Τα πολυτεκνικά επιδόματα
- Τα τριτεκνικά επιδόματα
- Ισόβια σύνταξη μητέρων με πάνω από 4 παιδιά
- Επιδόματα αναπηρικών συντάξεων
- Επίδομα ειδικού καθεστώτος ΟΑΕΔ
- Επιδόματα ομογενών, οι οποίοι οι περισσότεροι δεν ήρθαν να απογραφούν
Αναφορικά με την αύξηση των ορίων ηλικίας στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται δύο προτάσεις:
- Αύξηση από τα 65 χρόνια στα 67 χρόνια
- Αύξηση από τα 65 χρόνια στα 66 χρόνια 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Προς πώληση το ασημικό του ΟΠΑΠ Τον Σεπτέμβριο αρχίζει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης έπειτα και από πιέσεις της τρόικας



Ο κύβος ερρίφθη για τον ΟΠΑΠ. Οι πιέσεις της τρόικας ήταν ασφυκτικές και η κυβέρνηση βγάζει προς πώληση το πιο λαμπερό ασημικό. «Μπορεί οι αποτιμήσεις να είναι χαμηλές, αλλά ο αντίκτυπος στη διεθνή αγορά από μια ιδιωτικοποίηση τέτοιου μεγέθους θα είναι μεγάλος και θα προσδώσει αξιοπιστία στη χώρα και στην προσπάθειά της να βγει μια ώρα ταχύτερα από το τούνελ» ήταν το επιχείρημα της τρόικας στα στελέχη του οικονομικού επιτελείου που «έπαιζαν καθυστέρηση» στο αίτημα της πώλησης του Οργανισμού.
Θυμίζουμε ότι το 2011 ήταν τα ρευστά διαθέσιμα του ΟΠΑΠ που έσωσαν πάλι την κατάσταση αφού για την επέκταση του μονοπωλίου στα τυχερά παιχνίδια και την άδεια για τα VLT's η εταιρεία κατέβαλε 935 εκατ. ευρώ, δηλαδή πάνω από το 50% των εσόδων που εισέρρευσαν στα ταμεία του κράτους από τις αποκρατικοποιήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει έναρξη διαδικασιών τον Σεπτέμβριο του 2012, το πρώτο τρίμηνο του 2013 θα έχει επιλεγεί ο νέος ιδιοκτήτης και τον Ιούνιο του 2013 θα καταβληθεί το τίμημα.
Το κράτος ελέγχει το 34% του ΟΠΑΠ. Στο ΤΑΙΠΕΔ έχει μεταβιβαστεί το 29% του Οργανισμού και αυτό θα βγει προς πώληση. Το Δημόσιο θα διατηρήσει το 5% καθώς η κρατική συμμετοχή θεωρείται απαραίτητη ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με το καθεστώς του μονοπωλίου.
Σήμερα στο Χρηματιστήριο το 29% αποτιμάται στα 469 εκατ. ευρώ. Πολύ χαμηλά, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ΟΠΑΠ το 2011 είχε κέρδη 537 εκατ. ευρώ, πλήρωσε σε φόρους 162 εκατ. ευρώ, το Δημόσιο εισέπραξε μέρισμα 60 εκατ. ευρώ, ενώ οι κοινωνικές δράσεις του Οργανισμού (χορηγίες, δωρεές και προωθητικές ενέργειες) προσέγγισαν τα 110 εκατ. ευρώ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Έλληνας "Mr Diamond" φλερτάρει με τα πετρέλαια Ο ελληνοκύπριος Άδωνης Πουρούλης επιστρέφει ως επίδοξος επενδυτής, διεκδικώντας δικαιώματα έρευνας για κοιτάσματα στη δυτική Ελλάδα



Στις 2 Ιουλίου το μεσημέρι, όταν έγιναν γνωστά τα ονόματα των υποψήφιων επενδυτών που κατέθεσαν προσφορές για να αποκτήσουν τα δικαιώματα έρευνας για πετρέλαια σε τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, μια από τις εταιρείες τράβηξε τα βλέμματα, καθώς το όνομά της δεν περιλαμβανόταν μεταξύ των «γνωστών υποψηφίων».
Ο λόγος για την Chariot Oil & Gas, την εταιρεία που κατέθεσε προσφορά για την περιοχή των Ιωαννίνων. Για τους insiders της αγοράς, πάντως, η προσφορά της Chariot Oil δεν αποτέλεσε έκπληξη. Και αυτό γιατί συνιδρυτής, ιθύνων νους και πρόεδρος της εταιρείας είναι ένας κυπριακής καταγωγής Έλληνας της διασποράς.
Ο κ. Άδωνης Πουρούλης θεωρείται ως ένας από τους πλέον καταξιωμένους επιχειρηματίες, με πολυσχιδή δραστηριότητα, που ξεκινά από την εξόρυξη χρυσού και διαμαντιών από τα ανεξάντλητα αποθέματα της μαύρης ηπείρου, όπου και ο ίδιος γεννήθηκε, μέχρι τα χρηματοοικονομικά και τις δημόσιες προσφορές εταιρειών στο City του Λονδίνου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάυλος Σιδηρόπουλος - Κάποτε θα 'ρθουν



Της Ντόκα Αργυρώς, φοιτήτριας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Παντείου


Ποιός θα περίμενε ότι ένα τραγούδι της μεταπολεμικής εποχής στην Ελλάδα, ένα τραγούδι, που υποδηλώνει την απάθεια των υψηλόβαθμων, την έλλειψη εμπιστοσύνης και την ένταση των δολοπλοκιών θα είχε αντίκρισμα στην σημερινή εποχή, μετά από 35 περίπου χρόνια.
Κάποτε θα ρθουν να σου πουν…  Μήπως ήρθαν;
Ο καλλιτέχνης μέσα από τους στίχους του συμβούλευε και πρόσταζε  να μην εμπιστευτείς αυτούς, που σου «προσφέρουν» την ανιδιοτελή αγάπη και βοήθεια. Αυτή η ανιδιοτελής αγάπη της σύγχρονης κοινωνίας προς τα μέσα, τους πολιτικούς και τα κοινωνικά συστήματα μας αποβλάκωσαν και δεν αναγνωρίζουμε την αλήθεια ή απλά δεν θέλουμε;
«Έχε το νου σου στο παιδί, κλείσε την πόρτα με κλειδί, ψέματα λένε…» αυτή η φράση είναι λες και βγήκε από τη σημερινή κοινωνία ή μήπως η ίδια η κοινωνία γύρισε 35 χρόνια πίσω;
Η σημερινή κοινωνία έχει επέλθει σε τέλμα. Οι πολίτες προσπαθούν να πιαστούν από μια «ψεύτικη» ελπίδα για να συνεχίσουν να αγωνίζονται.  Σε αυτό το παιχνίδι του παραλόγου, όπου όλοι φταίμε και όλοι υποδεικνύουμε άλλους για το φταίξιμο, ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.
Η οργάνωση των πολιτών, οι διεκδικήσεις, οι απεργίες και οι καταλήψεις πλέον έχουν παρέλθει στο μυαλό των Ελλήνων. Ο αγώνας διεκδίκησης των δικαιωμάτων, εργασιακών αλλά και ατομικών, έχει γίνει ρουτίνα. Το διάστημα των συνεχών απεργιών και κινητοποιήσεων για όχι τόσο «σημαντικούς» λόγους αλλά κυρίως η  γκετοποίηση των κινητοποιήσεων από κομματικές παρατάξεις έκαναν τον κόσμο να αλλοιώσει την έννοια της διεκδίκησης και της απεργίας στο μυαλό του.
Σήμερα, έχουμε φτάσει σε κοινωνικό και ατομικό αδιέξοδο. Κοινωνικό αδιέξοδο ως χώρα, ως κοινωνία και πολύ φοβάμαι και ως πολιτισμός.  Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αριστοτέλης «Φύσει μέν ἐστιν ἄνθρωπος ζῷον πολιτικόν». Η παράφραση αυτής της φράσης του Αριστοτέλη έγινε κατά κόρον από τους Έλληνες τα τελευταία 35 χρόνια.  Η παράφραση ορίζεται στη λέξη «πολιτικόν», όπου κατέληξε να εφαρμόζεται ως «κομματικόν», χάνοντας έτσι την ουσία και την αλλοίωση της κριτικής σκέψης του ανθρώπου ως πολίτη.
Η σημερινή κοινωνία βιώνει μια ολική αποδιοργάνωση. Τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα καταπατούνται. Η αδικία βιώνεται καθημερινά από όλους! Η ελπίδα έχει χαθεί και οι νέοι απελπίζονται.. το μεταναστευτικό ρεύμα έχει πάρει τις διαστάσεις των δεκαετιών  ’30- ‘50.
«Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα…» ο τελευταίος στίχος του τραγουδιού. Ένα μήνυμα και μια προτροπή μαζί. Ένας διαχρονικός στίχος, όπου όλοι θα πρέπει να τον μελετήσουμε. Θα πρέπει να γίνει ένας αγώνας μαζικός χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς ατομικά συμφέροντα. Ακούγεται ουτοπικό και ίσως λίγο κουμουνιστικό, όμως μπορεί να πάρει πραγματικές διαστάσεις. Μια μαζική, ειρηνική κινητοποίηση ώστε να διεκδικήσουμε τα κεκτημένα. Η αλλοίωση της πολιτισμικής μας εικόνας και η οικονομική εξαθλίωση είναι πιόνια μέσα σε μια παρτίδα σκάκι, ένα παιχνίδι στρατηγικής των χωρών.  Ας σταματήσουμε αυτό το παιχνίδι κι ας προσπαθήσουμε για να ελπίζουμε…. 
ΠΗΓΗ:www.protagon.gr

Το πιο αισχρό και απεθχές δάνειο στην παγκόσμια ιστορία το έχει λάβει η Ελλάδα το 1913!!!



Ολόκληρη την έρευνα για τα δάνεια της Ελλάδας, χωρισμένη σε χρονικές περιόδους, θα την βρείτε δημοσιευμένη εδώ στους aegeantimes.gr .
Σήμερα θα σταθούμε σε ένα τμήμα και μόνο αυτής της άκρως αποκαλυπτικής έρευνας, που δίνει το στίγμα, πως μας βλέπουν οι «σύμμαχοι» και πως μας συμπεριφέρονται στην σύγχρονη ιστορία!
Μια ιστορία, αρκετά … άγνωστη, που όμως αποδεικνύει την τεράστια αναλγησία των κατά καιρούς … 
παραδοσιακών μας συμμάχων!
Πρόκειται για ττο πλέον αισχρό δάνειο που έλαβε ποτέ χώρα της Ευρώπης!
Ολοι φνωρίζετε φυσικά το «Ελλάς – Γαλλία Συμμαχία»!
Πόσο ακριβά άραγε έχουμε πληρώσει αυτή τη φράση; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Συρία καίγεται, η Τουρκία διαλύεται, η Ελλάδα… στις παραλίες!



Τις τελευταίες ημέρες συμβαίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα στην ευρύτερη γειτονιά μας, τα οποία σαφώς και θα μας επηρεάσουν, εάν δεν μας εμπλέξουν.
Στη Συρία η κατάσταση είναι οριακή, η περιοχή τείνει να γίνει το πεδίο της τελικής αναμέτρησης των παγκόσμιων υπερδυνάμεων.
Όσα συμβαίνουν στη Συρία αφορούν άμεσα την Τουρκία και ό,τι συμβαίνει στην Τουρκία αφορά άμεσα και εμάς.
Στο εσωτερικό της Τουρκίας, οι Κούρδοι αριστεροί αντάρτες του...
PKK, ενισχυμένοι με βαριά όπλα, καθημερινά χτυπάνε τις τουρκικές δυνάμεις, έχοντας εξαπολύσει πλήρη ανταρτοπόλεμο. Η Τουρκία μετρά κάθε ημέρα τους νεκρούς και τους τραυματίες στρατιώτες της.
Η κουρδική – «τουρκική» πόλη Σεμντίνλι τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών και ο τουρκικός στρατός δίνει σκληρές μάχες για να την ανακαταλάβει.
Φανταστείτε εάν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Δηλαδή....... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περιβάλλον: Η πορεία προς την οικολογική καταστροφή.



Μέχρι τώρα, είχαμε στην αντίληψή μας, ότι αρρωσταίνουν οι άνθρωποι, τα ζώα, τα φυτά. Τα τελευταία χρόνια  αντιληφθήκαμε πως μπορεί να αρρωστήσει και ο πλανήτης.
Η μέση θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος είναι 36,5 °C
Στους 36,5 +1 = 37,5 νοιώθουμε άρρωστοι.
Στους 36,5 +2 = 38,5 νοιώθουμε πολύ άρρωστοι.
Σκεφθείτε τι σημαίνει μια αντίστοιχη αύξηση στη θερμοκρασία του πλανήτη!
Μέχρι το 2035 με τους σημερινούς ρυθμούς εκπομπών η μέση θερμοκρασία του πλανήτη θα αυξηθεί + 2°C  μέχρι το 2035 -2050 και αν συνεχισθούν έτσι τα πράγματα, η αύξηση μπορεί να φτάσει στους 3 και 4 και + 5°C.
Και αρρωσταίνοντας ο πλανήτης, οι επιπτώσεις είναι και θα είναι καταλυτικές για όλους :
Με το λιώσιμο των πάγων και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας εκατομμύρια σπίτια –και πολλοί περισσότεροι από 100 εκατ. συνάνθρωποί μας—- κυρίως στις εκβολές (στα δέλτα) ποταμών θα βρεθούν κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα.
Η αύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας σημαίνει πολλές αρνητικές επιπτώσεις για τους παράκτιους πληθυσμούς, τη συμπεριφορά και την επιβίωση πολλών ειδών  ψαριών και την καταστροφικότητα των τυφώνων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έρχεται νέο πετσόκομμα στις συντάξεις!


http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_0101.jpeg
Σύμφωνα με τη «Δημοκρατία», οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις από 600 ευρώ και πάνω, από το πρώτο ευρώ, κλιμακωτά από 3% έως 10%, είναι η βασική αντιπρόταση του υπουργείου Εργασίας προς την τρόικα, για να γλιτώσουν το πετσόκομμα οι κατώτατες συντάξεις του ΟΓΑ.
Πιο αναλυτικά, το πλάνο του υπουργείου περιλαμβάνει πετσόκομμα 3% από το πρώτο ευρώ για μηνιαία ποσά συντάξεων από 600 έως 1000 ευρώ μεικτές αποδοχές, για όλα τα ταμεία ανεξαιρέτως.
Ακολούθως για συντάξεις από 1000 έως 1400 ευρώ η περικοπή θα είναι 5% και 10% για συντάξεις μεγαλύτερες των 1400 ευρώ.
Στο σκέλος του εφάπαξ η τρόικα φαίνεται ότι δεν συζητά το ενδεχόμενο να μην περικοπεί κατά 22,6% στους δημοσίους υπαλλήλους. Μάλιστα, θεωρεί δεδομένο ότι θα συμπεριλάβει και τους περίπου 55.000 εργαζομένους που βγήκαν στη σύνταξη και περιμένουν στην ουρά για να πάρουν το εφάπαξ βοήθημα. 
ΠΗΓΗ:marketbeast.gr

Οι δεινόσαυροι θα αναστηθούν και θα κατοικήσουν σε ένα πάρκο της Ιουρασικής περιόδου


динозавр палеонтология музей палеонтологии палеонтологический музей
Ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος Κλάιβ Πάλμερ αποφάσισε να αναβιώσει τους δεινοσαύρους. Για το σκοπό αυτό προσέλαβε τους επιστήμονες που είχαν κλωνοποιήσει την προβατίνα Ντόλι το 1996.
Οι αληθινοί δεινόσαυροι, τους οποίους θα “αναστήσουν” με τη βοήθεια του DNA, θα τοποθετηθούν σε ένα πάρκο της Ιουρασικής περιόδου, το οποίο ο μεγιστάνας του άνθρακα έχει σκοπό να δημιουργήσει στο ιδιωτικό του θέρετρο στην Αυστραλία, στην πόλη Κουλούμα, που βρίσκεται σε απόσταση 120 χιλιομέτρων από το Μπρίσμπεϊν.Προηγουμένως ο Πάλμερ είχε προλάβει να εντυπωσιάσει τον κόσμο με το σχέδιο του να κατασκευάσει έναν δεύτερο “Τιτανικό”, δημιουργώντας ένα ακριβές του αντίγραφο. Το πρώτο ταξίδι του “Τιτανικού -2” έχει προγραμματιστεί για το τέλος του 2016. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Καταστροφή από… Σεπτέμβριο βλέπει η αντιπολίτευση Το τέλος της κυβέρνησης αναμένεται να γραφεί τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ετοιμάζονται να δώσουν μάχη



Του Δημήτρη Κούρου
Αδιέξοδο και κρίσιμες εξελίξεις το Σεπτέμβριο βλέπουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Είτε με ανακοινώσεις, είτε με δηλώσεις στελεχών τους, σύσσωμη η αντιπολίτευση εκτιμά ότι ο επόμενος μήνας θα είναι καταδικαστικός για την κυβέρνηση ή σε ακόμη χειρότερη περίπτωση για τη χώρα.
Εκτός του ΣΥΡΙΖΑ που ανεβάζει συνεχώς τους τόνους και τα στελέχη του δεν κρύβουν πια ότι «η κυβέρνηση θα πέσει σαν ώριμο φρούτο, καθώς δε θα αντέξει υπό το βάρος των αντιδράσεων των πολιτών», Ανεξάρτητοι Ελληνες, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη πολιτική δε βγάζει πουθενά.
«Δυστυχώς για τη  χώρα, κάθε επιλογή της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την χρεοκοπία και την έξοδο από την ευρωζώνη», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ασκούν δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό για τις επιλογές του και καθιστούν συνυπεύθυνους και τους άλλους δυο πολιτικούς αρχηγούς. Κλιμακώνουν μάλιστα την αντίθεσή τους απέναντι στην Τρόικα και εκτιμούν πως οι επόμενες εκλογές δε θα αργήσουν. «Το Σεπτέμβριο τίποτα δε θα είναι το ίδιο. Ο κόσμος θα έχει δεχθεί νέες επιθέσεις στα εισοδήματά του, διαπραγματεύσεις δεν πρόκειται να γίνουν, ενώ ελάφρυνση των βαρών, επιμήκυνση και άλλες εξαγγελίες δεν πρόκειται να υλοποιηθούν. Ο κόσμος δε θα αντέξει τα καινούργια μέτρα. Θα αντιληφθούν όλοι το μεγάλο ψέμα περί μη εφαρμογής άλλων οριζόντιων μέτρων και θα έχουμε δραματικές εξελίξεις», είπε στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Η Χρυσή Αυγή με μια ολιγόλογη ανακοίνωση έδωσε το στίγμα της: «Έληξε η κακόγουστη παράσταση της συγκυβέρνησης. Ξεκινά νέα αντιλαϊκή επίθεση με στόχο την οριστική κινεζοποίηση του ελληνικού λαού. Ή θα αντισταθούμε ή θα απολέσουμε οριστικά τα κοινωνικά κεκτημένα και την εθνική μας κυριαρχία».
«Αυτή τη στιγμή στην απόλυτη επικαιρότητα βρίσκεται η πρόταση του ΚΚΕ, το σχέδιο νόμου που έχει καταθέσει στη βουλή, για την κατάργηση του μνημονίου, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων. Αυτό αποτελεί αφετηρία για να αντιμετωπίσει ο λαός όλους τους ποικιλώνυμους εκβιασμούς και το πραγματικό πρόβλημα που βρίσκεται μπροστά του: Η απόλυτη χρεοκοπία. Αυτή θα είναι και η εξέλιξη των πραγμάτων», εκτιμά η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Ο ΛΑΟΣ προβλέπει σύντομα έξοδο από το ευρώ: «Η συνέχιση της πολιτικής Παπανδρέου – τρόικα είναι καταστροφική. Καθημερινά ελαχιστοποιούνται οι ελπίδες για διάσωση της ελληνικής οικονομίας και παραμονής της χώρας στο ευρώ».
Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Ως πότε μπορούν να συσκέπτονται μεταξύ τους για τρόπους ...επιμήκυνσης της ανοχής στο κυβερνητικό σχήμα; Για την ...επαναδιαπραγμάτευση της επικοινωνιακής ρητορείας τους; Χωρίς σχέδιο, με βάρκα την ελπίδα, οι κυβερνητικοί εταίροι εν γνώσει τους μας οδηγούν κατευθείαν στα βράχια!». 
ΠΗΓΗ:voria.gr

Γεωπολιτική και Ανάπτυξη οι Κεντρικοί Άξονες του 17ου Εθνικού Συνεδρίου Ενέργειας «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» του ΙΕΝΕ (Ίδρυμα Ευγενίδου, 30 - 31 Οκτωβρίου)



Οι προκηρύξεις ερευνών υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και ευρύτερα στην Αν. Μεσόγειο, η κρίση στην ευρωζώνη σε συνδυασμό με το ευρωπαϊκό εμπάργκο στις ιρανικές εισαγωγές αργού, αλλά και οι ραγδαίες και έντονες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική, συμπίπτουν χρονικά, αναδεικνύοντας τη γεωπολιτική διάσταση της ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, το εφετινό, 17ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» του ΙΕΝΕ αναδεικνύει ως βασική θεματική του την «Γεωπολιτική και Αναπτυξιακή Διάσταση του Ελληνικού Ενεργειακού Συστήματος», με προσκεκλημένους ομιλητές κορυφαίους εκπροσώπους της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, της ενεργειακής κοινότητας, αλλά και μερικούς από τους πιο έγκυρους Έλληνες και ξένους αναλυτές σε θέματα ενέργειας και γεωπολιτικής.
Στην έναρξη του 17ου Εθνικού Συνεδρίου Ενέργειας «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» του ΙΕΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στις 30 και 31 Οκτωβρίου, έχουν προσκληθεί ως ομιλητές..
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τουρκο-βουλγαρικές Επαφές με Θέμα το Αέριο



Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, συναντήθηκε με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Ντελιάν Ντόμπρεβ στην Άγκυρα την Τετάρτη με θέμα συζήτησης την κάλυψη των αναγκών της Βουλγαρίας σε φυσικό αέριο, με την δραστηριοποίηση και ιδιωτών στην όλη διαδικασία.
Σημειώνεται ότι οι δύο χώρες σχεδιάζουν να υλοποιήσουν διασύνδεση φυσικού αερίου στα σύνορά τους, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη το 2014. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Η επανάσταση των οργανικών φωτοβολταϊκών ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη



Την Ελλάδα και ειδικότερα, τη Θεσσαλονίκη, έχει επιλέξει για να επενδύσει την επιστημονική γνώση και την πολύτιμη ερευνητική εμπειρία που φέρνει μαζί του  ο Κυριάκος Πορφυράκης, ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Νανο-υλικών Άνθρακα στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Μέσα σε ένα από τα Πλατωνικά στερεά, ο Έλληνας ερευνητής, γνωστός στη διεθνή επιστημονική κοινότητα των φουλλερενίων, είναι έτοιμος να «κρύψει» στην πολυεδρική σφαίρα τον διαφοροποιητικό παράγοντα, άτομα αζώτου ή μετάλλων, που θα δώσουν στη «μπάλα» του άνθρακα την επιπλέον ενεργειακή απόδοση που χρειάζονται τα οργανικά φωτοβολταϊκά για να κατακτήσουν τη διεθνή αγορά.
Ο Θεσσαλονικιός χημικός μηχανικός  - που στα πτυχία, τους τίτλους και τις δημοσιεύσεις έχει προσθέσει και την «πατέντα Πορφυράκη» που περιμένει στο επόμενο διάστημα την κατοχύρωση της για Ευρώπη και Αμερική -  κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα με την υπό σύσταση εταιρεία DEFINE, μία εξαγωγική επιχείρηση στην αιχμή της Νανατοχνολογίας, με έδρα την πόλη μας. Η DEFINE θα παράγει ενδοεδρικά φουλλερένια για τα ερευνητικά ινστιτούτα και τις εταιρείες R& D, την πολύτιμη πρώτη ύλη, που θα αποτελέσει στα επόμενα χρόνια τη βάση για τα  εύκαμπτα, πλαστικά φωτοβολταϊκά, ενώ πολύ σημαντικές εφαρμογές θα έχει στη βιοιατρική και τη φαρμακευτκή βιομηχανία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκτροπή ενός πετρελαιαγωγού ζήτησε από το Ιράκ η Unesco



Την εκτροπή ενός αγωγού πετρελαίου που περνά κάτω από την Βαβυλωνία ζήτησε η Unesco από το Ιράν, προκειμένου να προστατευθούν τυχόν αρχαία μνημεία, όπως ανακοίνωσε η γενική διευθύντρια του οργανισμού Ιρίνα Μπόκοβα.
«Έστειλα μια επιστολή στον ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι την 1η Αυγούστου» για να του ζητήσω να «εκτρέψει» αυτό το έργο «από σεβασμό στην παγκόσμια ιστορία και προφανώς όχι για να εμποδίσω την ανάπτυξη της χώρας», αναφέρει η Μπόκοβα σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε από τη γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Το έργο της κατασκευής του πετρελαιαγωγού ολοκληρώθηκε στις 25 Μαρτίου και περνά κάτω από τη Βαβυλωνία, που περιλαμβάνεται «στον ενδεικτικό κατάλογο μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, πρώτο βήμα της διαδικασίας εγγραφής» στον επίσημο κατάλογο της Unesco, σημείωσε η Μπόκοβα.
Ο αγωγός «περνά από περιοχές όπου δεν έχουν γίνει ανασκαφές, με κίνδυνο να καταστρέψει άγνωστα αρχαία μνημεία, πιθανόν σημαντικά για την ιστορία της ανθρωπότητας», υπογράμμισε η γενική διευθύντρια του οργανισμού του ΟΗΕ. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr