Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου ανοίγει το VDR για ΔΕΠΑ Υποδομών, ένα μήνα μετά ανοίγει και για την ΔΕΠΑ Εμπορίας - Νέα συμφωνία με τους Ρώσους

Από το energypress.gr
Κινητικότητα επικρατεί στο μέτωπο της διπλής αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ. Στα τέλη Ιουνίου έως τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει το VDR για την ΔΕΠΑ Υποδομών και ένα μήνα μετά, αφού πρώτα θα έχει ανακοινωθεί το short list των υποψηφίων που περνούν στην δεύτερη φάση, ανοίγει το VDR και για την ΔΕΠΑ Εμπορίας. 

Στο μεταξύ, η ΔΕΠΑ συμφώνησε σύμφωνα με τις πληροφορίες με τη Gazprom για αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης του αερίου.

Συγκεκριμένα, αντί αυτή..

Βιοκαύσιμα στη ναυτιλία: Με αμείωτους ρυθμούς οι δοκιμές

Από το naftikachronika.gr
Μετά την επίσημη ανακοίνωση συνεργασίας τους για δοκιμές βιοκαυσίμων, η πλοιοκτήτρια εταιρεία πλοίων μικρών αποστάσεων UEEC και το πρόγραμμα προώθησης βιοκαυσίμων GoodShipping Program ήλθαν σε συμφωνία και με την εταιρεία κατασκευής οχημάτων BMW. Η συνεργασία περιλαμβάνει τη δοκιμή του ναυτιλιακoύ καυσίμου Bio Fuel Oil (BFO) για τα πλοία Ro-Ro της UECC.

Η συμμετοχή της BMW σε αυτό το project αποτελεί σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη και την καθιέρωση των βιοκαυσίμων στον χώρο της ναυτιλίας, καθώς και για..

Κατά των κυρώσεων των ΗΠΑ για την κατασκευή του Nord Stream 2 η Γερμανία

Από το worldenergynews.gr
Η κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι "κατέγραψε μετά λύπης" της τα σχέδια των ΗΠΑ να διευρύνουν τις κυρώσεις που επιβάλλουν εναντίον του υπό κατασκευή αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος συνδέει τη Ρωσία με τη γερμανική αγορά.

"Οι νέες κυρώσεις θα αποτελούσαν σοβαρή ανάμιξη στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια και στην εθνική κυριαρχία (των χωρών μελών) της ΕΕ", υπογραμμίζεται σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ που βάζουν..

WWF: Νέο Πρόγραμμα με τη Συμμετοχή του WWF Έχει Σκοπό να Ρίξει Φως στις «Άγνωστες» Πτυχές της Δασοπυροπροστασίας

Από το energia.gr
Φως σε ένα άγνωστο κεφάλαιο της δασοπυροπροστασίας επιχειρεί να ρίξει το WWF Ελλάς σε συνεργασία με το Μεσογειακό Ινστιτούτο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας,στο πλαίσιο ενός νέου έργου που ξεκίνησε με θέμα τη διαχείριση των κρατικών πόρων για την πρόληψη και την καταστολή των δασικών πυρκαγιών

Πόσα ξοδεύουμε ως χώρα για τη δασοπυροπροστασία; Ποιος και με ποια κριτήρια κάνει την κατανομή των πόρων αυτών; Ποιοι φορείς εμπλέκονται; Πού εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ελλείψεις και τα κενά στον μηχανισμό; Πώς μπορούν..

Μερική οριοθέτηση με την Αίγυπτο συνιστά εγκατάλειψη της Κύπρου

Από το slpress.gr
Όταν η Τουρκία υπέγραφε το παράνομο μνημόνιο με τη Λιβύη, στην Άγκυρα ανέμεναν πως η Ελλάδα θα προχωρούσε, ως απάντηση, στην οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Αθήνα, όμως, έστειλε αδιάβαστη την Άγκυρα! Δεν έπραξε το αναμενόμενο και αυτό γιατί προφανώς φοβήθηκε την τουρκική αντίδραση.

Φοβήθηκε πως η Τουρκία θα έστελνε στην περιοχή φρεγάτες. Οι φρεγάτες ούτως ή άλλως κυκλοφορούν και το...

BP: Μειώνει τις εκτιμήσεις για τις τιμές, αναμένει υψηλές χρεώσεις μέχρι 17,5 δισ. δολάρια

Από το energypress.gr
Η BP PLC ανακοίνωσε ότι έχει υποβαθμίσει τις μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις για τις τιμές, και ότι περιμένει να αναλάβει χρεώσεις απομείωσης και διαγραφής, μεταξύ 13-17,5 δισ. δολαρίων στο β΄ τρίμηνο.

Η εταιρεία πετρελαίου και αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου, αναμένει ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν στα 55 δολάρια το βαρέλι για το αργό, στην περίοδο 2021-2050, αντίστοιχα..

ΕΛΠΕ: «Κόβει» την τιμή στόχο στα 8 ευρώ η Eurobank Equities – Διατηρεί σύσταση αγοράς

Από το worldenergynews.gr
Στα 8 ευρώ από 9,30 ευρώ μείωσε την τιμή στόχο των ΕΛΠΕ η Eurobank Equities διατηρώντας τη σύσταση αγοράς.
Το 2020 φαίνεται πως θα είναι μία απίστευτη χρονιά στην ιστορία των αγορών πετρελαίου με την τιμή του brent να πέφτει σε χαμηλό πολλών ετών λόγω της κατάρρευσης της ζήτησης παγκοσμίως αποτέλεσμα της πανδημίας.
Λόγω της χαμηλής..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πέρασαν πέντε χρόνια από το τελευταίο Shutdown στις εγκαταστάσεις του Ασπροπύργου και οι εφιαλτικές µνήµες από το τραγικό δυστύχηµα που δεν ξεχνάµε γίνονται εντονότερες µε το ξεκίνηµα των προετοιµασιών για το νέο Shutdown.

Ένα Shutdown που ξεκινά..