Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Κοντά σε παράταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ+ ενόψει της νέας συνόδου των πετρελαιοπαραγωγών

Από το energypress.gr
Ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία βρίσκονται κοντά σε συμβιβασμό για την επέκταση της διάρκειας των υφιστάμενων μειώσεων της παραγωγής πετρελαίου που έχουν εφαρμόσει κατά 1-2 μήνες, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Παράλληλα, το Μάιο η παραγωγή του καρτέλ μειώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και δύο δεκαετίες, αν και η Νιγηρία με το Ιράκ δεν..

Ανοικτό κάλεσμα στους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Από το 902.gr
Ανοικτό κάλεσμα στους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας απευθύνει η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ ζητώντας τους να μην αποδεχθούν να θυσιαστούν «για τα κέρδη της εταιρείας. Αυτοί που είναι έτοιμοι να σας προτείνουν για …λίγους μήνες περικοπές των μισθών! Αυτοί δεν στέκονται στο πλευρό σας αλλά στρογγυλοκάθονται ήδη στις καρέκλες της εταιρείας. Με το δικό σας αγώνα και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της Καβάλας και το λαό στο πλευρό σας μπορούμε να βάλουμε φρένο στα αντεργατικά σχέδια». 

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται..

Facebook & the fundamental right to a scientific opinion - Part 2 Το FB & το θεμελιώδες δικαίωμα στην επιστ. άποψη - Μέρος 2ο


Από το greeklignite.blogspot.com
Η σημερινή ανάρτηση είναι διπλή, σε Αγγλικά & Ελληνικά. Today's post is both in English and Greek. Two months ago I posted "Facebook and the fundamental right to a scientific opinion". In an act of censorship Facebook (FB) labelled as "False content" the video presentation of the World Climate Declaration "There Is No Climate Emergency", signed by hundreds of scientists from 31 countries! (the label was after a review by climatefeedback.org, an NGO which has received accreditation from the International Fact-Checking Network (IFCN) at The Poynter Institute). Among the signatories..

Το πετρέλαιο της Ανγκόλας και οι προοπτικές του

Από το naftikachronika.gr
Με μια οικονομική ύφεση που αναμένεται στο -1,4% από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) φέτος, η Ανγκόλα προβλέπεται ότι θα πληγεί λιγότερο από τους γείτονές της και από τις υπόλοιπες αφρικανικές χώρες παραγωγούς πετρελαίου. Ωστόσο, η κρίση έρχεται σε μια εποχή που ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Υποσαχάριας Αφρικής προσδοκά σε ισχυρά έσοδα από το πετρέλαιο, προκειμένου να χρηματοδοτήσει πρωτοβουλίες οικονομικής διαφοροποίησης.

Όπως μεταδίδει το δίκτυο CNBC, για να ..