Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Πώς οι ιθαγενείς πέτυχαν μια νίκη ορόσημο, προστατεύοντας τον Αμαζόνιο από τις εξορύξεις πετρελαίου

Από το thepressproject.gr
Στις 16 Μαΐου, εκατοντάδες αυτόχθονες ταξίδεψαν από διάφορες Αμαζόνιες περιοχές του Ισημερινού στην πρωτεύουσα Κίτο, για να απαιτήσουν την τήρηση της ιστορικής δικαστικής απόφασης της 26ης Απριλίου, στην οποία η φυλή Γαοράνι του Ισημερινού υπερασπίστηκε επιτυχώς 2 εκατομμύρια στρέμματα τροπικού δάσους των αυτόχθονων κοινοτήτων του Αμαζονίου από τις εξορύξεις πετρελαίου.

Μετά από δύο εβδομάδες διαβουλεύσεων, η απόφαση ορόσημο, που έλαβε μια ομάδα τριών δικαστών του περιφερειακού..

41 άβολες αλήθειες για την «νέα οικονομία της ενέργειας»

Από το liberal.gr
Σχεδόν κάθε εβδομάδα ένας δήμαρχος, κυβερνήτης, αρμόδιος ή δημοσιολόγος μπαίνει στη χορεία εκείνων που σπεύδουν να απαιτήσουν ή να προβλέψουν ένα ενεργειακό μέλλον που θα βασίζεται εξ ολοκλήρου στην αιολική και την ηλιακή ενέργεια, καθώς και τις μπαταρίες, απελευθερωμένο από το «βάρος» των υδρογονανθράκων που εδώ και αιώνες τροφοδοτούν ενεργειακά τις κοινωνίες.

Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει..

Γεράσιμος Θωμάς: Από τα Άδυτα της DG Energy στα «Χαρακώματα» του Ελληνικού Ενεργειακού Τομέα

Από το energia.gr
«Δε βρίσκω λόγο γιατί να μη γίνει η Ελλάδα ηγέτης στην ενεργειακή μετάβαση, καθώς κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Γεράσιμος Θωμάς από του βήματος του Athens Energy Forum 2017. Ο νέος υφυπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, είχε υποστηρίξει σε εκείνη την τοποθέτησή του ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα υγιές ενεργειακό μείγμα, παρά ταύτα, κατέληξε, «η ενέργεια συνεχίζει να αποτελεί αγκάθι στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.»

Η τοποθέτηση του κ. Γεράσιμου Θωμά σηματοδοτεί..