Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Στην υπηρεσία της δασοκομίας τα drones - Ημερήσια φύτευση 100.000 δέντρων - Βίντεο

Από το worldenergynews.gr
Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις αποκτά η κοπή δέντρων παγκοσμίως, καθώς ετησίως κόβονται 15 δισεκατομμύρια δέντρα και φυτεύονται περίπου εννιά, με αποτέλεσμα, να σημειώνεται απώλεια της τάξεως των 6 δισεκατομμυρίων δέντρων κάθε χρόνο.

Τη λύση ωστόσο για ακόμη μια φορά έρχεται να δώσει η τεχνολογία και συγκεκριμένα τα drones, τα οποία μπορούν..

Στις αρχές του 2023 προγραμματίζεται η λειτουργία της Petkim

Από το worldenergynews.gr
Στα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023 θα ξεκινήσουν οι λειτουργικές δραστηριότητες της 2ης μεγαλύτερης τουρκικής πετροχημικής εταιρείας Petkim, σύμφωνα με τον CEO της Soccar, Zaur Gahramanov

Όπως ανέφερε, στο πρακτορείο anadolu, η μονάδα θα παράγει υγροποιημένο αέριο πετρελαίου (LPG) και καύσιμο ντίζελ, συμβάλλοντας ταυτόχρονα..

Το Διεθνές Συμβατικό Πλαίσιο της Έρευνας και Εξόρυξης των Υποθαλασσίων Κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων

Από το energia.gr
Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του τομέα των υδρογονανθράκων είναι ότι η έρευνα, η εξόρυξη και η εκμετάλλευσή τους γίνεται στο σημείο, όπου βρίσκονται οι υδρογονάνθρακες, είτε στο υπέδαφος είτε στο βυθό, και πουθενά αλλού. Ως εκ τούτου, οι υδρογονάνθρακες, όπως και όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές μιας χώρας, αποτελούν δημόσιο αγαθό και η κυβέρνηση του κράτους, στο οποίο βρίσκονται, έχει τα πλήρη και αποκλειστικά δικαιώματα νομής, κατοχής, κυριότητας και εκμετάλλευσής τους[1]. Η κυβέρνηση αποφασίζει αν, με ποιους όρους και για πόσο χρονικό..

Τα ΕΛΠΕ, η ιδιωτικοποίηση και ο δρακόντειος νόμος του... 1950

Με δυσκολίες προχωράει ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. Δεν είναι μόνο οι -εντεινόμενες- αντιδράσεις των εργαζομένων στην ιδιωτικοποίηση, οι οποίες κυρίως εστιάζονται στο ότι οι δυο εταιρίες που έχουν προκριθεί είναι μεν πολύ μεγάλες, παγκόσμιας εμβέλειας και κύρους, αλλά.... traders και όχι παραγωγοί πετρελαίου.

Εντονος προβληματισμός υπάρχει και στα επιτελεία των Vitol και Glencore για την παραμονή του Δημοσίου στο Μετοχικό Κεφάλαιο της εταιρίας με ποσοστό 15%. Ενώ η παραμονή της οικογένειας Λάτση με 15% δεν τους..

ΕΛΠΕ: Αντιδράσεις εν όψει της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού για την πώληση

Από το insider.gr
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την πώληση του 50,01% των ΕΛΠΕ καθώς η διαδικασία προχωρά στη δεύτερη φάση η οποία αφορά στην υποβολή των δεσμευτικών προσφορών (εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί από το φθινόπωρο και μετά).

Όπως είναι γνωστό, στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού προχωρούν οι δύο διεθνείς traders, δηλαδή η ελβετική Glencore και η ολλανδική Vitol, ενώ υπάρχει..

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: H Πυρκαγιά Συντελεί στην Κατακόρυφη Αύξηση των Επιπέδων Πολλών Ατμοσφαιρικών Ρυπαντών

Από το energia.gr
Η πυρκαγιά συντελεί στην κατακόρυφη αύξηση των επιπέδων πολλών ατμοσφαιρικών ρυπαντών, τόσο σε αέρια, όσο και σε σωματιδιακή μορφή, ενώ η εγγύτητα με το μέτωπο της πυρκαγιάς, και ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην προσήνεμη πλευρά, συντελεί σε πολύ υψηλά επίπεδα έκθεσης σε πληθώρα ρύπων

Ο αναπληρωτής καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλά στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας στην Αττική από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου και για τις βραχυχρόνιες ή μακροχρόνιες επιπτώσεις που μπορεί να έχει η έκθεση του ανθρώπινου οργανισμού στους ατμοσφαιρικούς ρύπους που απελευθερώθηκαν. Ο καθηγητής επισημαίνει πως είναι αναγκαία η χρήση προστατευτικών μέτρων από τους εθελοντές και τους κατοίκους, οι οποίοι εμπλέκονται στην προσπάθεια καθαρισμού της καμένης περιοχής, ενώ επειδή αναμένεται να υπάρχει αυξημένη ρύπανση στο έδαφος, συνιστά να αποφεύγεται η επαφή με το χώμα, κυρίως των παιδιών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του καθ. Σαρηγιάννη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Ελλάδα, Γαλλία και Ελβετία πληρώνουν ακριβότερα το υγραέριο κίνησης στη υφήλιο - Τι αναφέρει έρευνα του Globalpetrolprices

Από το worldenergynews.gr
Στην κορυφή παγκοσμίως, μαζί με τη Γαλλία και την Ελβετία, βρίσκεται Ελλάδα αναφορικά με την τιμή του υγραερίου κίνησης (LPG), όπως δείχνει ανάλυση της ιστοσελίδας Globalpetrolprices σχετικά με το κόστος του καυσίμου σε 103 κράτη σε όλο τον πλανήτη. 

Έτσι, οι τρεις χώρες μοιράζονται..

Πώς προετοιμάζονται οι αγοραστές ιρανικού αργού για τις αμερικανικές κυρώσεις


Από το naftemporiki.gr
Σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει το πρώτο πακέτο κυρώσεων κατά του Ιράν, το οποίο θα εστιάζει στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, ενώ σε τρεις μήνες- εφόσον δεν υπάρξει κάποια δραστική εξέλιξη- θα βγάλει από τη φαρέτρα της το πιο ισχυρό όπλο: θα θέσει σε ισχύ τις κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο. Αυτό πρακτικά θα μπορούσε να μηδενίσει τις ιρανικές εξαγωγές αργού και να πυροδοτήσει ισχυρές νέες αναταράξεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, βάζοντας φωτιά στις τιμές. 

Οι χώρες, που εισάγουν πετρέλαιο από το Ιράν, κινδυνεύουν εάν..

Κατατέθηκε η μελέτη για τον South Stream 2 και αλλάζει τις ενεργειακές ισορροπίες στη Νότιο Ευρώπη

Από το pronews.gr
Κατατέθηκε στο ΥΠΕΝ η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στο χερσαίο τμήμα (760 χλμ. περίπου) του αγωγού Poseidon, της ελληνο-ιταλικής κοινοπραξία IGI Poseidon στην οποία μετέχουν ΔΕΠΑ 50% και Edison 50% και προορίζεται να μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας και Ελλάδας στην Ιταλία.

Είναι ουσιαστικά ο South Stream 2 και είναι η μοναδική ελπίδα να αποκτήσει η Ιταλία άφθονο και σε χαμηλό κόστος φυσικό αέριο και να μπορέσει..