Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ !...

Total: Θέλει μεγαλύτερη μείωση παραγωγής πετρελαίου

Από το newmoney.gr
ΟΠΕΚ και Ρωσία θα πρέπει να επεκτείνουν την εξάμηνη συμφωνία τους για τη μείωση στην παραγωγή πετρελαίου αν θέλουν να μειωθούν τα αποθέματα και να ανέβει η τιμή του «μαύρου χρυσού», ανέφερε μιλώντας στο Bloomberg o διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού Total, Patrick Pouyanne.

«Εάν στ' αλήθεια θέλουν να υπάρξει αντίκτυπος στην αγορά, που σημαίνει να μειωθούν τα αρκετά υψηλά πετρελαϊκά αποθέματα, η συμφωνία περιστολής της παραγωγής θα πρέπει να παραταθεί και μετά τον Μάιο», ανέφερε ο Pouyanne, συμπληρώνοντας ότι είναι βέβαιος ότι θα το κάνουν.

Ο ισχυρός άνδρας της Total ανέφερε ότι..

Μείωση καθαρών κερδών κατά 49% στα 3,13 δισ. δολ. το 2016 ανακοίνωσε η Rosneft

Από το worldenergynews.gr
Μείωση κατά 49% των καθαρών της κερδών στα 3,13 δισ. δολάρια το 2016 σε σύγκριση με το 2015 ανακοίνωσε σήμερα (22/2) η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας Rosneft.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η μείωση των καθαρών κερδών οφείλεται στην πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Τα συνολικά έσοδα από τις πωλήσεις μειώθηκαν κατά 10% στα 70,86 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, τα έσοδα και τα μερίδια από θυγατρικές και κοινοπραξίες αυξήθηκαν κατά το δ΄ τρίμηνο του 2016 κατά 21,4% σε 24,2 δισ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Igor Sechin δήλωσε, ότι «η αύξηση των τιμών του πετρελαίου κατά 10%, ο αποτελεσματικός έλεγχος του κόστους και η αύξηση της παραγωγής, οδήγησαν στην ανάκαμψη των εσόδων της εταιρείας κατά το δ΄ τρίμηνο του περασμένου έτους».

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ολοκληρώθηκαν χθες οι διαδικασίες ψηφοφορίας της Γενικής µας Συνέλευσης για την έγκριση του Πρακτικού Συµφωνίας για την ΕΣΣΕ, τον Εσωτερικό Κανονισµό και την εξουσιοδότηση Προέδρου και Γεν. Γραµµατέα για την υπογραφή τους.

Το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό µε το οποίο εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις προς τη Γενική µας Συνέλευση (94,3% για την ΕΣΣΕ και 92,4% για τον Εσωτερικό Κανονισµό), επιβεβαιώνει την καθολική αποδοχή από τους εργαζόµενους της προσπάθειας του Σωµατείου µας για αξιοπρέπεια στο χώρο δουλειάς, ισονοµία και δίκαιες αµοιβές. Επιβεβαιώθηκε επίσης..

Στο Υπουργείο της Μεσογείων έμαθαν άραγε τα τελευταία νέα απ' την Πολωνία;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Οι Συριζο-ΑΝΕΛ προσπαθούν εναγώνια να πείσουν τους Γερμανούς και τους Δανούς πως είναι οι πιο καλοί μαθητές της Energiewende: όλοι τους φαίνεται να ονειρεύονται να γεμίσουν τις βουνοκορφές μας αιολικά, προκειμένου να μην πέσει η τιμή της μετοχής της Vestas, της Siemens, της Nordex ή της Enercon. Ωστόσο στον Ευρωπαϊκό βορρά, δίπλα στη Γερμανία, υπάρχει μια χώρα που θέλει ν' αντιστέκεται στις ΑΠΕτζήδικες ανοησίες και προπαγάνδες. Η Πολωνία στα θέματα του ηλεκτρισμού θυμίζει κάτι απ' το γαλατικό χωριό του Αστερίξ, καθώς βασίζει την ηλεκτροδότησή της κατά 95% στο δικό της λιγνίτη, το δικό της μαύρο χρυσό, αλλά και σε λιθάνθρακα, τόσο δικό της όσο και εισαγόμενο.

Τα τελευταία χρόνια έχουν..

Στο... Αγιο Ορος έστειλε ερευνητικό σκάφος η Αγκυρα - Καταδιώκεται από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Από το pronews.gr
Mε NAVTEX που εξέδωσε πριν λίγο η Αγκυρα στέλνει το ερευνητικό σκάφος TCG CESME για έρευνες έξω από τις ακτές του Αγίου Ορους και της Θάσου, φυσικά επάνω στην ελληνική υφαλοκρήπίδα!

Συγκεκριμένα με την NAVTEX 244/17 η Τουρκία ανακοινώνει ότι το TCG CESME θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες από τις 22 Φεβρουάριου και «μέχρι νεότερα» στην περιοχή η οποία εκτείνεται μεταξύ του Άθω, της Θάσου, της Λήμνου και της Σαμοθράκης. 

Με την NAVTEX 181/17 η Τουρκία είχε..

Ρεκόρ κερδοφορίας το 2016 για τα ΕΛΠΕ – Άνω των 800 εκατ. ευρώ τα EBITDA και διανομή μερίσματος 0,20 – 0,30 ευρώ

Επιθεώρηση στις εγκαταστάσεις της Μότορ Όιλ από το ΥΠΕΝ

Από το energypress.gr
Με απόφαση του ΥΠΕΝ, συγκροτείται επιτροπή διενέργειας επιθεώρησης στις εγκαταστάσεις της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας.

Έργο της Επιτροπής είναι η δειγµατοληπτική επιθεώρηση-έλεγχος κατά τις διατάξεις του άρθρου 19 της ΚΥΑ 172058/2016 (Seveso IIΙ), στις βιοµηχανικές εγκαταστάσεις της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ∆ΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας , στις 02 και 03 Μαρτίου 2017 και η υποβολή στη ∆/νση Υδρογονανθράκων της σχετικής έκθεσης επιθεώρησης.  

«Κλείδωσε» ο EuroAsia Interconnector, που αναβαθμίζει την Κρήτη

Αποτέλεσμα εικόνας για EuroAsia Interconnector,
Από το elliniki-aoz.blogspot.gr
Τα λεφτά βρέθηκαν, οι μελέτες ετοιμάζονται...ετελείωσε ο EuroAsia Interconnector ! Είναι ο αγωγός που θα ενώσει ηλεκτρικά την Ασία με την Ευρώπη μέσω Κρήτης! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επενδύσει το ποσό των 444 εκατ. ευρώ σε 18 έργα ενεργειακών υποδομών, μεταξύ των οποίων και ελληνικών και κυπριακών, σύμφωνα με απόφαση των κρατών – μελών με πρώτο και κύριο τον EuroAsia Interconnector!

Τα εν λόγω έργα προωθούνται στα πλαίσια του Connecting Europe Facility (CEF) και εκτιμάται ότι θα συντελέσουν στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη διασύνδεση των ευρωπαϊκών ενεργειακών δικτύων, την αύξηση της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού και τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της ενσωμάτωσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ολόκληρη την ΕΕ.

Ο Αντιπρόεδρος και αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, κ. Μάρος Σέφτσοβιτς δήλωσε..

Κάτω του ευρωπαϊκού στόχου η κατανάλωση βιοκαυσίμων στην Ελλάδα – Στα 132.000 χιλιόλιτρα η περσυνή παραγωγή

Από το worldenergynews.gr
Μειωμένη κατά 5,7% ήταν πέρυσι η παραγωγή βιοκαυσίμων στη χώρα μας, η οποία υστερεί σημαντικά σε ότι αφορά στην κατανάλωση τους τόσο σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες όσο και σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί από την Ε.Ε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με μελέτη της εταιρίας IBHS που εκπονήθηκε από τον Economic Research & Sectorial Studies Analyst Αλέξη Νικολαΐδη, το 2016 η παραγωγή βάση της σχετικής κατανομής ανήλθε σε 132.000 χιλιόλιτρα από 23 δικαιούχους (16 παραγωγικές μονάδες και 7 εισαγωγικές εταιρείες) έναντι 140.000 χιλιολίτρων βιοντίζελ που κατανεμήθηκαν το 2015 σε 18 δικαιούχους (13 
παραγωγικές εταιρείες και 5 εισαγωγικές). 

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, ο όγκος παραγωγής..

Στην... εντεκάδα της Kuwait Oil Company η ελληνική Asprofos

Από το euro2day.gr
Δουλειές στο Κουβέιτ, κλείνει η Asprofos Engineering, μπαίνοντας στη λίστα των προμηθευτών της Kuwait Oil Company (KOC) για την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου σε έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θυγατρική μελετητική εταιρία των ΕΛ.ΠΕ, πέρασε τη διαδικασία προεπιλογής της KOC που είχε προκηρύξει προκειμένου να εντάξει στο σχετικό μητρώο της εγκεκριμένους μελετητές για έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η Asprofos Engineering, πέτυχε αυτό που κατόρθωσαν μόλις άλλες 11 διεθνείς εταιρίες, δηλαδή να πληροί όλες τις προϋποθέσεις και τα καθορισμένα αυστηρά κριτήρια.

Η Asprofos είχε στρώσει το χαλί..