Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Ερευνητές του Harvard αποκαλύπτουν άλλη μια "τρύπα" στις ΜΠΕ των αιολικών.


Από το greeklignite.blogspot.com
Ένα απ' τα συνήθη σφάλματα στα οποία υποπίπτουν όσοι προσφεύγουν κατά των Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) αιολικών στο ΣτΕ είναι η παράθεση επιχειρημάτων κατά της σκοπιμότητας εγκατάστασης. Ωστόσο στο ΣτΕ δεν κρίνεται η σκοπιμότητα, καθώς αυτή έχει ήδη αποφασιστεί σε προγενέστερο στάδιο, με την έκδοση της άδειας χωροθέτησης. Αυτό που κρίνεται είναι η ακρίβεια της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και η ανατροπή της δεν..

QP CEO: Νωρίτερα του αναμενομένου σημαντική έλλειψη του LNG στην παγκόσμια αγορά

Από το worldenergynews.gr
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο επικεφαλής της Qatar Petroleum, Saad al-Kaabi ο οποίος προειδοποίησε ότι θα υπάρξει σημαντική έλλειψη LNG συντομότερα από ότι αναμένεται, καθώς επιβεβαίωσε τα σχέδια της εταιρείας του για την επίτευξη τελικής επενδυτικής απόφασης για το εγχώριο έργο επέκτασής του στο LNG μέχρι τα τέλη του 2019.

Μιλώντας στο συνέδριο Oil & Money στο Λονδίνο, ο al-Kaabi δήλωσε επίσης..

Bloomberg: Ενδιαφέρον από 4 μεγάλες εταιρείες για τον αγωγό μεταφοράς κυπριακού αερίου στην Αίγυπτο

Από το energypress.gr
Σύμφωνα με το Bloomberg, τέσσερις μεγάλες επενδυτικές εταιρείες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τη χρηματοδότηση της κατασκευής αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κύπρο στην Αίγυπτο, σύμφωνα με Κύπριο αξιωματούχο που γνωρίζει την υπόθεση και ενεργοποιείται στον ενεργειακό τομέα.

Οι εν λόγω τράπεζες και επενδυτικοί οίκοι ζήτησαν..

Η Coral Gas εισάγει μοριακό ιχνηθέτη στα πρατήριά της

Από το worldenergynews.gr
Η Coral Gas, παρουσιάζει μια μοναδική καινοτομία στο υγραέριο κίνησης. Εισάγει μοριακό ιχνηθέτη στο υγραέριο παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας και ποσότητας του υγραερίου κίνησης.

Ο μοριακός ιχνηθέτης έρχεται να προστεθεί στο έργο που έχουν αναλάβει και εκτελούν οι κινητές μονάδες της Coral Gas, οι οποίες πραγματοποιούν..

Όλα του γάμου δύσκολα! Ο Κανονισμός GTPR καθηλώνει τις πωλήσεις των εταιρειών προμήθειας ρεύματος και αερίου

Από το energypress.gr
Στις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες προμήθειας ρεύματος και αερίου στην προσπάθεια ανάπτυξης του πελατολογίου τους, δυσκολίες που αφορούν κυρίως στα μικρά περιθώρια που έχουν όσον αφορά την τιμολογιακή τους πολιτική, έρχεται να προστεθεί ένας παράγοντας αστάθμητος μέχρι πρόσφατα, με καταλυτική, ωστόσο, επιρροή.

Πρόκειται για τον ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) ο οποίος έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 25 Μαΐου, και οι εταιρείες προμήθειας βλέπουν ..

Στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τη δημόσια προσφορά που ζητά για τα ΕΛΠΕ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Από το energypress.gr
Κρίσιμο θεωρείται το επόμενο δεκαήμερο σχετικά με το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για υποβολή δημόσιας προσφοράς από το νικητή του διαγωνισμού των ΕΛΠΕ προς όλους τους υπόλοιπους μετόχους.

Αυτό αναφέρουν στο "Energypress" πηγές με γνώση των διεργασιών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εμπλοκή που έχει υπάρξει στο θέμα, είτε με τον είτε με τον άλλο τρόπο, θα πρέπει να έχει επιλυθεί μέσα από τις εντατικές συζητήσεις που..

Βοσνία: Έκρηξη σε διυλιστήριο πετρελαίου - Οκτώ τραυματίες

Από το naftemporiki.gr
Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε διυλιστήριο πετρελαίου στη Βοσνία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά και να τραυματιστούν ελαφρά οκτώ εργαζόμενοι.

Η έκρηξη στο διυλιστήριο της πόλης Μπροντ, κοντά στα σύνορα της Βοσνίας με την Κροατία, σημειώθηκε περί τις 21:30 (τοπική ώρα· 22:30 ώρα Ελλάδας), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της αστυνομίας στην περιοχή, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.


Ο διευθυντής του ιατρικού κέντρου..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ


Από το poenergias.gr
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας στηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων στον Τομέα του Φυσικού Αερίου – υποστήριξη ΔΕΠΑ (ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ) στην προσπάθειά του να προωθήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων: