Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

«Σπάνε» οι αλυσίδες του Mνημονίου στην Κύπρο με ρωσική χρηματοδότηση έναντι ενεργειακών κοιτασμάτων; - Τι λέει η πρόταση της Gazprom

Από το pronews.gr
Πρόταση της Gazprom για χρηματοδότηση του συνόλου του κόστους της ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών και την ολοκληρωτική αποδέσμευση της χώρας από το Μνημόνιο που υπέγραψε το 2013 με αντάλλαγμα την πρόσβαση σε ενεργειακά «Οικόπεδα» της Κύπρου και την ανάληψη της κατασκευής εγκαταστάσεων επεξεργασίας φυσικού αερίου στο Μαρί, υπέβαλλε η ρωσική εταιρεία Cazprom. 

Η εταιρεία κόμισε διαβεβαιώσεις της ρωσικής κυβέρνησης ότι θα υποστηρίξει την όλη πρόταση και σε επιπεδο ασφάλειας, αναφέροντας ότι "Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εγγυώνται όλες τις κρατικές επενδύσεις στο εξωτερικό".

Στην συζήτηση ανέφεραν ότι..

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Από το gsee.gr
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 1η ΜΑΗ, 24ωρη Γενική Απεργία με αγωνιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.Στην Αθήνα το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε πορεία στη Βουλή. Nωρίτερα, αντιπροσωπείες της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας κατέθεσαν στεφάνι μνήμης και τιμής στο χώρο των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή και στο μνημείο του Σταύρου Καλλέργη. 

Η 1η Μάη 2017 βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας, σε θέση μάχης και αγώνα για την προάσπιση των βασικών και θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων,τα οποία πλέον με τις μνημονιακές πολιτικές έχουν αμφισβητηθεί και συρρικνωθεί.Οι εργαζόμενοι βρίσκονται..

Αποκαταστάθηκε η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης ξεπερνώντας τα 700.000 βαρέλια την ημέρα

Από το worldenergynews.gr
Η πετρελαϊκή παραγωγή της Λιβύης αποκαταστάθηκε πλήρως ξεπερνώντας τα 700.000 βαρέλια ημερησίως μετά την επαναλειτουργία του μεγαλύτερου κοιτάσματος της χώρας Sharara, καθώς του μικρότερου κοιτάσματος El Feel, μετά το τέλος των ένοπλων συγκρούσεων.

Το κοίτασμα Sharara παράγει αυτή τη στιγμή 216.400 βαρέλια την ημέρα, ενώ το El Feel παράγει 26.500 βαρέλια την ημέρα και αναμένεται η παραγωγή να ενισχυθεί περαιτέρω, δήλωσε στο Bloomberg το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της National Oil Corp., Τζαντάλα Αλαοκάλι.

Οι ένοπλες συγκρούσεις έγιναν..

ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΔΑ "Αλκυόνη"

Από το synelda.blogspot.gr

ΓΣ Ισολογισμού 2016

Υπενθύμιση

Σύμφωνα με το καταστατικό μας και τη πρόσκληση που έχετε λάβει από 6/4/2017 την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 είναι η πρώτη ΓΣ για την έγκριση του Ισολογισμού του έτους 2016. Λόγω αυξημένης απαρτίας (50%) η συνέλευση αυτή συνήθως δε γίνεται και μεταφέρεται στη δεύτερη που είναι στις 30 Απριλίου σε ίδιο χώρο και ώρα.

Επειδή συνήθως..

Nέο Μνημόνιο: Μέχρι το τέλος του 2017 η ιδιωτικοποίηση του 66% του ΔΕΣΦΑ

Από το worldenergynews.gr
Έως το τέλος του 2017 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του 66% του ΔΕΣΦΑ στο πλαίσιο του νέου διαγωνισμού που αναμένεται να προκηρυχθεί από το ΤΑΙΠΕΔ το επόμενο διάστημα. 

Αυτό προκύπτει από το σχέδιο συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Τρόικας για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. 

Στο κείμενο αναφέρεται ρητά ότι η ιδιωτικοποίηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το Δεκέμβριο όπως επίσης ότι..