Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Συμφωνία της Νορβηγικής Equinor με την SOCAR για τα Πετρέλαια της Κασπίας

Από το energia.gr
Η νορβηγική Equinor και η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν SOCAR υπέγραψαν συμφωνία διαχείρισης κινδύνων για την ανάπτυξη του πετρελαϊκού κοιτάσματος Karabagh στην Κασπία Θάλασσα ανακοίνωσε, σήμερα, η διοίκηση της Εquinor

Το υποθαλάσσιο πετρελαϊκό κοίτασμα Karabagh βρίσκεται 120 χιλιόμετρα ανατολικά του Μπακού και γειτνιάζει με..

Η παραγωγή ενέργειας κοστίζει 500 χιλ. ανθρώπινες ζωές ετησίως

Από το bankingnews.gr
Όταν γυρίζετε το διακόπτη του ηλεκτρικού στο σπίτι σας, συνήθως δεν σκέφτεστε πόσα άτομα χάνουν τη ζωή τους, εάν αφήσετε το φως ανοιχτό περισσότερο από όσο είναι αναγκαίο. 

Παρόλα αυτά, όπως σημειώνει ο Patrick Wagner του Statista, όπως συμβαίνει σχεδόν με τα πάντα 
στον βιομηχανοποιημένο κόσμο, τίποτα δεν έρχεται χωρίς το κόστος της ανθρώπινης ζωής.

Τα περισσότερα μέσα παραγωγής ενέργειας παρουσιάζουν..

Έρευνες ανοιχτά της Καρπασίας διεξάγει το Barbaros (ΧΑΡΤΕΣ)

Από το sigmalive.com
Νέες έρευνες, βορειοανατολικά της κατεχόμενης Κύπρου, ανοιχτά της χερσονήσου της Καρπασίας, πραγματοποιεί το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας Barbaros.  To πλοιάριο κινείται εντός της περιοχής που έχει δεσμεύσει μέσω οδηγίας προς ναυτιλλομένους που εξέδωσε η Τουρκία.

 Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου η τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας TPAO υπέβαλε αίτηση στη..

Aυξήσεις στα όρια ηλικίας για την χορήγηση συντάξεων! (Ο Πίνακας)

Από το ergasianews.gr 
Μνημόνιο διαρκείας με μειώσεις στις συντάξεις και αυξήσεις στα όρια ηλικίας για μια περίοδο 45 ετών, που ξεκινά από το 2016 και εκτείνεται ως το 2060, αποκαλύπτει η απόρρητη μελέτη για την πορεία του ασφαλιστικού μετά τους νόμους (4336, 4387 και 4472) που ψήφισε και εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Η νέα μελέτη 47 σελίδων του 2018 είναι προς το παρόν απόρρητη. Εκπονήθηκε από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και φυλάσσεται στο γραφείο της υπουργού Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου και του υφυπουργού Εργασίας Τ. Πετρόπουλου, ενώ έχει ήδη παραδοθεί σε αρμόδιους παράγοντες της Κομισιόν.

Βόμβα…

Νέες μορφές μεταφοράς «πληγώνουν» την πετρελαϊκή βιομηχανία

Από το naftikachronika.gr
Μπορεί μερικά χρόνια πριν τα ηλεκτρικά λεωφορεία να έμοιαζαν ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο σήμερα τα λεωφορεία με ηλεκτροκινητήρες αποτελούν γεγονός, φέρνοντας την επανάσταση στον τομέα των μεταφορών και αναδιαμορφώνοντας το σκηνικό στον ενεργειακό τομέα.

Η Κίνα δείχνει τον δρόμο καθώς κατά το 2017 διέθετε το 99% του παγκόσμιου στόλου των ηλεκτρικών λεωφορείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ..

Στα σχέδια της Βουλγαρίας 10 πρατήρια υδρογόνου ως το 2025

Από το energypress.gr
Το νέο εθνικό πρόγραμμα που υιοθετεί η Βουλγαρία σχετικά με την ανάπτυξη της εναλλακτικής αγοράς καυσίμων, προβλέπει την κατασκευή 10 πρατηρίων υδρογόνου ως το 2025, σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις του υπουργού μεταφορών της χώρας A.Popov.

Οι δυνητικές θέσεις των πρατηρίων υδρογόνου βρίσκονται..

ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Από το gsee.gr
Αντιδρώντας στην ανεργία, στη φτώχεια, στην υπερφορολόγηση, στον κοινωνικό αποκλεισμό και γενικότερα στα μέτρα και στις πολιτικές που εξαθλίωσαν ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, εργαζόμενοι συνταξιούχοι, άνεργοι, έδωσαν δυναμικό παρών στη σημερινή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος αλλά και στις υπόλοιπες κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν για την Πανεθνική Ημέρα Δράσης, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η Πανεθνική Ημέρα Δράσης, με 24ωρη Γενική Απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας» πραγματοποιήθηκε..

Και traders μπαίνουν στην λίστα για το 50,01% των ΕΛΠΕ που κλείνει σήμερα 30/5

Από το worldenergynews.gr
Σήμερα το απόγευμα (30/5) εκτός απροόπτου λήγει η προθεσμία για την υποβολή ενδιαφέροντος για την εξαγορά του 50,01% των μετοχών των ΕΛΠΕ, και το κλίμα που επικρατεί γύρω από την εξέλιξη της συγκεκριμένης ιδιωτικοποίησης είναι μάλλον επιφυλακτικό. 

Ωστόσο δεν λείπουν και οι πληροφορίες ότι ενδέχεται να εκφραστεί ..