Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΗΠΑ: Προς Επανεξέταση η Λειτουργία του Πετρελαιαγωγού Dakota Access

Από το energia.gr
Ομοσπονδιακός δικαστής ζήτησε από το Μηχανικό του Στρατού των ΗΠΑ να επανεξετάσει την περιβαλλοντολογική μελέτη για τον αγωγό πετρελαίου στην Ντακότα (Dakota Access Pipeline), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο τερματισμού της λειτουργίας του σε βάθος χρόνου.

Ο δικαστής Τζέιμς Μπόαζμπεργκ δήλωσε στην Ουάσιγκτον ότι το Μηχανικό του Στρατού των ΗΠΑ δεν έχει λάβει λεπτομερώς υπόψη του τις συνέπειες μιας πιθανής διαρροής πετρελαίου στο φυσικό περιβάλλον, αλλά και τις..

Η Lukoil σχεδιάζει νέες επενδύσεις στη Βουλγαρία

Από το energypress.gr
Η ρωσική εταιρία πετρελαίου Lukoil σχεδιάζει να πραγματοποιήσει νέες επενδύσεις στην Βουλγαρία, οι οποίες θα την μετατρέψουν σε εξαγωγικό κόμβο για τα καύσιμα στα Βαλκάνια, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Βαγκίτ Αλεκπέροφ μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ στη Σόφια.

Όπως αναφέρει η Βουλγαρική Ραδιοφωνία, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι απαραίτητες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προτείνει στο κοινοβούλιο. Ο Β. Αλεκπέροφ δήλωσε..

Πώς οι ΗΠΑ κατάφεραν να «εγκλωβίσουν» ΟΠΕΚ και πετρέλαιο το 2017 - Τα «παιχνίδια» Trump με το κλίμα

Από το bankingnews.gr
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, θεωρείται πλέον εξαιρετικά απίθανό το πετρέλαιο να καταφέρει να «ξεφύγει» από το φάσμα των 45-50 δολ. ανά βαρέλι στο οποίο βρίσκεται εγκλωβισμένο το τελευταίο διάστημα

Έχοντας διανύσει σχεδόν τα μισά του 2017, η κατάσταση στην αγορά πετρελαίου δε φαίνεται να έχει διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό σε σύγκριση με τα τέλη του 2016.

Μάλιστα οι τρέχουσες συνθήκες μοιάζουν περισσότερο..

Τα «ηνία» της αγοράς καθαρής ενέργειας διεκδικεί η Shell

Από το worldenergynews.gr
Η Royal Dutch Shell Plc, η μεγαλύτερη  πετρελαϊκή εταιρεία της Ευρώπης, αναμένει ότι η τεχνογνωσία της στον τομέα της διαχείρισης κινδύνων θα την καταστήσει ηγέτη στην αγορά και στην ανάπτυξη της βιομηχανίας καθαρής ενέργειας.

Τα υπεράκτια αιολικά έργα προσελκύουν δισεκατομμύρια δολάρια επενδύσεων και θα γίνουν "η ραχοκοκαλιά ενέργειας" για τις ευρωπαϊκές χώρες στη Γερμανία στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο Mark Gainsborough, επικεφαλής των νέων ενεργειών της Royal Dutch Shell Plc.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες έχουν..