Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Δια της βίας στην ανέχεια και τον εξευτελισμό…

Δια της βίας στην ανέχεια και τον εξευτελισμό…
Η βαρβαρότητα της εξουσίας προπομπός της
παγκοσμιοποιημένης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
Έχοντας δημιουργήσει ήδη το νομικό πλαίσιο της νόμιμης απορρύθμισης, οι κυβερνώντες επιδίδονται απερίσπαστα στην εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής. Κάτι φυσικά που το πράττουν με την αμέριστη συμπαράσταση, προτροπή και καθοδήγηση των ξένων, αλλά και με την πίεση στο σύνηθες πεδίο της «δόσης», χωρίς μάλιστα κάποιος να δείχνει διατεθειμένος να ψελλίσει -έστω και διπλωματικά, βρε αδερφέ- ένα «όχι»!
Οι άνθρωποι μετατρέπονται συνειδητά σε αριθμούς, εξομοιούμενοι με τα προϊόντα που εκείνοι δημιούργησαν και αντιμετωπίζονται με ποσοστώσεις  και προσχεδιασμένα γκάλοπ διαμόρφωσης συνειδήσεων.
Αυτοί οι τύποι που ασκούν πάνω μας τη βαρβαρότητα της ανεργίας, οδηγώντας μας δια της βίας στην ανέχεια, την επαιτεία και τον εξευτελισμό, είναι ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι που μιλούσαν για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Είναι αυτοί που ωρύονταν υποκριτικά, πρωτοστατώντας στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και την Αραβική άνοιξη.
Είναι αυτοί που επέβαλαν το ηλεκτρονικό φακέλωμα και μας προσέδεσαν στα παγκόσμια συστήματα, τα οποία είναι φτιαγμένα για να παρακολουθούν τον καθένα μας προς όφελος της παγκόσμιας νέας τάξης πραγμάτων.
Οι δικοί μας, πάντως, που πάντα ήταν βασιλικότεροι του βασιλέως, πρωτοστατούσαν ανέκαθεν σ' αυτό και βέβαια συνεχίζουν να το κάνουν ακάθεκτοι, όντας ταγμένοι φυσικά να υπηρετούν τυφλά τα μεγάλα συμφέροντα.
Κι επειδή τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει ως δια μαγείας ή με ένα απλό «ανακάτεμα της τράπουλας» μέσω εκλογών όταν αυτές κάποια στιγμή γίνουν, μπορώ να πω με σιγουριά πως δυστυχώς τα δύσκολα είναι μπροστά. Παρ’ όλα αυτά, είμαι επίσης σίγουρος πως έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε πολλά, αρκεί να το πιστέψουμε. Από εμάς εξαρτώνται τα πάντα…

ΠΗΓΗ:tempo.gr

Για μια χαμένη ζωή που ταξίδεψε «τζάμπα» στην άλλη ζωή, σας παρακαλώ, ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ.


Κίμων Ρηγόπουλος
Με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου «τζαμπατζή» από τους κεφαλοκυνηγούς των ΜΜΜ , το κτηνώδες σχόλιο της Λένας  Αντουανέτας Διβάνη και την συνηγορία που παρείχε στη σχολιάστρια από τη θέση του πολιτικώς ορθού ο ομόσταυλός της και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Τατσόπουλος, έχω να επισημάνω τα εξής:

Το ψυχρό αίμα των προαναφερομένων δεν έχει σχέση με την έννοια ψυχραιμία αλλά αποτελεί τον ευφημισμό της χοντροπετσιάς.
Η νόσος που διαπερνά και μολύνει την ελληνική κοινωνία έχει χαρακτηριστικά ανθρωπολογικού εκφυλισμού και ο διαχωρισμός αριστερά-δεξιά δεν μπορεί πλέον να αναγνώσει επαρκώς το πρόβλημα και να ανιχνεύσει την έξοδο από την βαρβαρότητα.
Το σύνθημα «ή αυτοί ή εμείς» καταντά κενό περιεχομένου αν η πολιτική μας μοναξιά τεντώσει το εμείς μέχρις εκεί που ενδημούν τα σάπια φρούτα της απάνθρωπης πολιτικής «νηφαλιότητας»
Αν ο δωσιλογισμός  είναι εκκωφαντικός και αποκρουστικός, η σιωπή των αμνών είναι εθελοντικός ευνουχισμός και νομιμοποιεί τον δωσιλογισμό.
Ο πολιτισμός των τεράτων για να επιβληθεί δεν φτάνει να γράφεται αλλά και να διαβάζεται. Το τέρας έχει εκτραφεί και δεν εξημερώνεται διά της πειθούς αλλά διά της ισχύος. Τα επιχειρήματα για να μην είναι φτωχά γίνονται πράξεις.
Η «λάθος στιγμή» της Διβάνη κατά τον Τατσόπουλο είναι η στιγμή της συντριβής της ελληνικής κοινωνίας  στην κυριολεξία του όρου και όχι ένα χαριτωμένο λαθάκι της αμέριμνης συγγραφέως.
Η πολιτική ορθότης, όπως οι τρόφιμοι του καρτιέ την εννοούν, είναι το διαβατήριο για τον Καιάδα των «ταπεινών και καταφρονεμένων»
Ο πολιτισμός, όπως οι με το αζημίωτο αποσχισθέντες από την πραγματικότητα τον εννοούν, είναι η γυμναστική με λέξεις των πιθήκων.
 Για μια χαμένη ζωή που ταξίδεψε «τζάμπα» στην άλλη ζωή, σας παρακαλώ, ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ.

 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Ευθύνες στην διοίκηση της ΔΕΗ επιρρίπτουν οι συνδικαλιστές


Σε ανακοίνωση της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καταγγέλλει την Κυβέρνηση, την ΡΑΕ και την διοίκηση της εταιρίας για το ατύχημα που συνέβη στο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού.  

Συγκεκριμένα τονίζει ότι: «Η ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαντορίνης μετά την πυρκαγιά στο σταθμό παραγωγής της ΔΕΗ, αναδεικνύει με τον πλέον έντονο τρόπο τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και την απουσία επενδύσεων εκσυγχρονισμού στο μη Διασυνδεδεμένο Σύστημα. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είχε επισημάνει πολλές φορές τους κινδύνους που εγκυμονούν για τη λειτουργία και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων οι ελλείψεις προσωπικού και είχε ζητήσει επανειλημμένα προσλήψεις». 

Επίσης επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση αναφέροντας σχετικά πως: «Η κυβέρνηση δεν πείθει κανέναν όταν προσπαθεί να αναπτύξει τον τουρισμό και την ίδια στιγμή αδιαφορεί για βασικές υποδομές όπως αυτές που αφορούν την ηλεκτροπαραγωγή. Θα ήταν προτιμότερο και πιο αποτελεσματικό αντί να σχεδιάζει τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, να επιτρέψει στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού αφενός να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό και αφετέρου να κάνει τις αναγκαίες επενδύσεις σε όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα όπου υπάρχουν αυτόνομοι σταθμοί παραγωγής»

Και συνεχίζει:«Το ατύχημα στη Σαντορίνη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά βιομηχανικών ατυχημάτων στη ΔΕΗ  την τελευταία περίοδο και να θυμίσει στην κυβέρνηση, τη ΡΑΕ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι πρώτιστο κοινωνικό αγαθό και ταυτόχρονα καθοριστικός παράγοντας για την οικονομική ανάπτυξη. Θα ήταν εύλογο να αναρωτηθεί κανείς τι θα συνέβαινε στην περίπτωση ιδιωτών παραγωγών και αν αυτοί θα έκαναν τις αναγκαίες υποδομές ή ακόμα θα κρατούσαν ανενεργές επενδύσεις μόνο για εφεδρεία, η οποία είναι τόσο πολύτιμη, ιδιαίτερα στον εκτεταμένο νησιωτικό χώρο της Ελλάδας. Με μαθηματική ακρίβεια το ατύχημα στη Σαντορίνη θα εξελισσόταν σε συμβάν όπως αυτό της Καλιφόρνιας πριν μερικά χρόνια. Η διοίκηση της ΔΕΗ πέρα από την αναζήτηση των αιτιών, των ευθυνών και τον απολογισμό που πρέπει να κάνει, χρειάζεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προληφθούν ανάλογα γεγονότα και να προλάβει τα χειρότερα. Οφείλει επίσης να εξηγήσει κάποτε στον Ελληνικό λαό τι σημαίνει κόστος παραγωγής, κόστος εφεδρείας και κόστος απώλειας τεχνογνωσίας (που προκαλεί η μείωση του προσωπικού λόγω των συνταξιοδοτήσεων έμπειρου τεχνικού προσωπικού)».

Τέλος συγχαίρει τους συναδέλφους της ΔΕΗ για την προσπάθεια που κατέλαβαν για την αποκατάσταση της βλάβης. «Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συγχαίρει όλους τους συναδέλφους που κατέβαλαν (και συνεχίζουν  να καταβάλουν ) υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιοριστούν οι συνέπειες της βλάβης και να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό , η ομαλή ηλεκτροδότηση του νησιού».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΣΧΕΔΙΟ 4 ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ Διορθώνουν τα αδιόρθωτα στους πλειστηριασμούς


Μια νέα πρόταση για το θέμα των πλειστηριασμών α΄ κατοικίας φαίνεται να επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο μετά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», στο νέο σχέδιο προβλέπονται συγκεκριμένα κριτήρια, που θα λειτουργούν ως ασπίδα για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο.

Το σχέδιο προβλέπει τέσσερα κριτήρια:

- Διασφάλιση των ανέργων, τρίτεκνων και πολύτεκνων.

- Καθορίζεται ως μέγιστος χρόνος προστασίας τα πέντε χρόνια, ώστε να μην προχωρήσουν σε κατασχέσεις για τα «κόκκινα» δάνεια της περιόδου της κρίσης. Για παράδειγμα εάν ένα ακίνητο πήρε αναστολή πλειστηριασμού το 2008-2009 θα βγει το 2014, εκείνο που έλαβε προστασία το 2010 θα βγει το 2015 κοκ.

- Μειώνεται το όριο αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, από 200.000 ευρώ στις 180.000 ή και χαμηλότερα για να καλυφθούν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

- Ερώτημα είναι πού θα τεθεί ο πήχης για το ύψος του ανεξόφλητου δανείου.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, στο υπουργείο Ανάπτυξης θεωρούν ότι δεν μπορεί να έχει την ίδια αντιμετώπιση ένας δανειολήπτης, ο οποίος πλήρωσε μερικές δόσεις και μετά σταμάτησε χωρίς να προβεί σε ρύθμιση, με έναν που έχει αποπληρώσει το κεφάλαιο ή μεγάλο μέρος των τόκων.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Χάρηκες που δεν θα πληρώνεις για την ΕΡΤ; Πλήρωνε τώρα χαράτσι για την Digea και τους καναλάρχες!


Nέο χαράτσι προωθείται εις βάρος των πολιτών, μέσω των δήμων, με φόντο την ψηφιακή τηλεόραση.

Συγκεκριμένα τα 275 σημεία εκπομπής του αρχικού σχεδίου για τον χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων μετατρέπονται σε μόνον 156, ώστε να μειωθεί το κόστος των επενδύσεων των παρόχων δικτύου. 


Η υπόλοιπη κάλυψη ανατίθεται σε μικρούς αναμεταδότες (gap fillers), που θα τοποθετηθούν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, χωρίς αδειοδότηση εντός αστικών περιοχών με την αγορά τους να ανατίθεται στις Δημοτικές Αρχές κάθε περιοχής που σημαίνει ότι πάλι οι πολίτες θα βάλουν το χέρι στην τσέπη σε όφελός ιδιωτικών συμφερόντων προκειμένου να ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση. 
Όπως, μάλιστα, αναφέρει σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ κ. Νίκος Μιχαλίτσης, για να καλυφθεί ολόκληρη η χωρά χρειάζονται 600 σημεία εκπομπής.

Όσον αφορά δε στο κόστος, μπορεί να φτάσει ακόμη και στα… 45 εκατ. ευρω, το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες κυρίως της περιφέρειας και των ακριτικών περιοχών.  

 ΠΗΓΗ:to-parakseno.gr

Μεσογειακό ενεργειακό πάζλ

Πετρελαιοπηγή
Τουλάχιστον σε επίπεδο της ευρύτερης πληροφόρησης, μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, επικρατεί ένα αλαλούμ αναφορικά με το ζήτημα της ύπαρξης υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, των αγωγών, και ποια κατεύθυνση και μορφή, κυρίως πολιτική, θα πάρει η εκμετάλλευση του φυσικού αυτού πλούτου από τα δικαιούχα κράτη.Λέγονται, ακούγονται και γράφονται τόσα πολλά ώστε μέσα στη πολιτική ομίχλη που δημιουργείται να "χάνεται " κυριολεκτικά η μπάλα, ο μπούσουλας και να δημιουργείται εύλογη σύγχυση στον κόσμο. Πέραν των αντικειμενικών γεγονότων ως προς την υπάρξει και σε ποια μορφή υδρογονανθράκων και  ποιες είναι οι εφικτές συνθήκες εκμετάλλευσης των, κυριαρχεί και η πολιτικό-ιδεολογική διάσταση . Είναι κυρίως η τελευταία που δημιουργεί το πρόβλημα και την σχετική σύγχυση.
Πιο συγκεκριμένα είναι ο παρουσιαζόμενος "αστάθμητος" παράγοντας, δηλαδή η συμπεριφορά και ο ρόλος της Τουρκίας, ο οποίος κατά κάποιους δεν μπορεί να εκτιμηθεί , που δημιουργεί μια ρευστότητα η οποία δεν επιτρέπει την εκμετάλλευση, κατά την αντίληψη αυτή,του ενεργειακού πλούτου της Κύπρου χωρίς  τη συναίνεση της Άγκυρας.
Στο κείμενο που ακολουθεί θα προσπαθήσω να περιορίσω την ομίχλη και την σύγχυση. Και θα αρχίσω με ένα σύντομο αλλά απαραίτητο ιστορικό για τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τέλη διέλευσης του TAP ζητάει ο Δήμος Αβδήρων

Τέλη διέλευσης του TAP ζητάει ο Δήμος Αβδήρων
«Αποζημίωση» ζητάει ο δήμαρχος Αβδήρων της Ξάνθης για τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου TAP από την περιοχή του. «Η επιβολή του τέλους διέλευσης είναι αναγκαία ώστε να θεωρηθεί επιτυχημένη και επικερδής για τη χώρα μας αυτή η επένδυση. Θεωρούμε αδύνατο, ενώ η ιδιωτική εταιρεία θα αποκομίζει τεράστια κέρδη, εμείς να προχωρούμε σε... δωρεά του εδάφους μας παραμένοντας αμέτοχοι, όντας σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Η τοπική αυτοδιοίκηση βάλλεται και πρέπει να σταθεί όρθια, όχι με "επιδοτήσεις" της κεντρικής κυβέρνησης αλλά με έσοδα που μπορεί η ίδια να δημιουργήσει», ξεκαθαρίζει ο δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης υπενθυμίζοντας ότι τόσο η Εγνατία οδός, όσο και η ΔΕΣΦΑ πέρασαν από τα Άβδηρα χωρίς να αφήσουν κάποιο όφελος για την περιοχή.

Το θέμα του ανταποδοτικού οφέλους από τον αγωγό έχει θέσει ο δήμαρχος και στα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης αλλά και στο δημοτικό του συμβούλιο, με απόφαση του οποίου ο Δήμος Αβδήρων θα συναινέσει στη διέλευση, αλλά θα πιέσει για την αποζημίωσή του. 

ΠΗΓΗ newmoney.gr

Μήπως είναι «αδειανό πουκάμισο» το Κατάκολο;

katakolo
Κινδυνεύει το «forced marriage» μεταξύ των κοινοπραξιών με επικεφαλής τις Energean Oil and Gas και Grekoil Energy Ventures, για τη νέα, από κοινού κατάθεση πρότασης στο ΥΠΕΚΑ, με αντικείμενο την εκμετάλλευση του κοιτάσματος πετρελαίου στο .....
Κατάκολο. Οι προσφορές των δύο εταιρειών στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού, κρίθηκαν από την αρμόδια επιτροπή ότι βρίσκονται πολύ κοντά σε ό,τι αφορά στις προτάσεις τους, οικονομικές και τεχνικές. Έτσι αν τις κατέθεταν ως μία ενιαία , θα ήταν προς όφελος των ίδιων και της επιτυχημένης εκμετάλλευσης.

Μόνο που από ότι γνωρίζουμε, τα πρόσωπα που βρίσκονται επικεφαλής των δύο κοινοπραξιών, έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν, ενώ τα πλεονεκτήματα που διαθέτει ο κάθε ένας, δύσκολα θα δεχόταν να τα προσφέρει στον άλλον. Η μία κοινοπραξία έχει μεγάλη εμπειρία στην διαχείριση της εκμετάλλευσης αργού με μεγάλη περιεκτικότητα σε θείο (Εnergean – Πρίνος). Η δεύτερη, στη διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή, όπως αυτή του Κατάκολου που δέχεται κάθε χρόνο εκατοντάδες κρουαζιερόπλοια με χιλιάδες τουρίστες.

Ας σημειωθεί εδώ ότι η εκμετάλλευση του θαλάσσιου κοιτάσματος του Κατάκολου θα γίνει με χερσαία κεκλιμένη γεώτρηση, κάτι που σήμερα είναι τεχνικά εφικτό, αλλά όχι και το 1980 όταν ανακαλύφθηκε. Σε κάθε περίπτωση, παράγοντες της αγοράς λένε πως η εκμετάλλευση του πετρελαίου του Κατάκολου θα γίνει μια πολύ δύσκολη υπόθεση, ακόμη και αν τα βρουν οι κοινοπραξίες μεταξύ τους, λόγω του μικρού του μεγέθους, της περιεκτικότητας σε υδρόθειο και των απαιτήσεων για δημιουργία χερσαίων εγκαταστάσεων.

Το υπουργείο ΠΕΚΑ μιλάει για περίπου 3 εκατομμύρια βαρέλια συνολικής ποσότητας που μπορεί να αναληφθεί. Ακόμη και διπλάσια όμως να είναι η ποσότητα, η τεχνικοοικονομική μελέτη που θα πρέπει να γίνει για τις απαιτούμενες επενδύσεις, δύσκολα θα μπορέσει να βρει χρηματοδότηση από το τραπεζικό σύστημα, λόγω του περιβαλλοντικού και οικονομικού ρίσκου που περικλείει η εκμετάλλευση αυτή.

Μήπως λοιπόν όλη η φασαρία γίνεται για, «ένα πουκάμισο αδειανό, για μια Ελένη» που λέει και ο ποιητής;


ΠΗΓΗ:rizopoulospost.com