Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕ COVID-19

 



Η απόφαση της Κυβέρνησης για μετατροπή του Θριάσιου Νοσοκομείου, σε νοσοκομείο Covid-19 αποκλειστικά, είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη.

Η προχειρότητα μίας απόφασης που ενδεχομένως βάζει σε κίνδυνο την ζωή χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται στις εκατοντάδες επιχειρήσεις της περιοχής, με εργοστάσια που εμπίπτουν στο ΣΑΤΑΜΕ, ισοδυναμεί σχεδόν με έγκλημα.

Το ΕΚΕ-ΔΑ από τις 05/06/2020 με ανακοίνωσή του είχε..

ΥΠΕΝ: Με το νέο διεθνές πρότυπο μέτρησης CO2 η είσοδος στον «πράσινο δακτύλιο»

 




Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (1221 Β/30-3-2021) η τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας οχημάτων στον δακτύλιο της Αθήνας, με την οποία οι προϋποθέσεις εισόδου στον «πράσινο» δακτύλιο εναρμονίζονται με την εφαρμογή του νέου παγκόσμιου προτύπου μέτρησης εκπομπών CO2 που ισχύει από 1/1/2021.

Η τροποποιημένη ΚΥΑ υπογράφεται..

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΣΕΕΠ

 


Στο Ταμείο Ανάκαμψης η πρόταση της Εnergean για μονάδα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα CCS στον Πρίνο

 


Στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μπήκε τελικά η πρόταση για επένδυση σε μονάδα συλλογής και αποθήκευσης άνθρακα (CCS).

Η επιδότηση θα ανέλθει σε περίπου 100 εκατ.ευρώ και θυμίζουμε ότι σχετική πρόταση για εγκατάσταση κοντά στον Πρίνο έχει υποβάλει εδώ και καιρό στην..

Η άγνωστη ελληνική υπερδύναμη στην ενέργεια



 

Το κείμενο βασίζεται στην εναρκτήρια ομιλία του Καθ. Γιάννη Μανιάτη, πρ. υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε εκδήλωση της European Solar Thermal Industry Association, 30/03/2021.

Θα ξεκινήσω με πέντε ερωτήσεις

Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη δημοσιότητα για το υδρογόνο

 


Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των εκπομπών από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά έχουν περιορισμούς όσον αφορά άλλους τομείς. Ο αιολικός και ο ηλιακός, για παράδειγμα, δεν μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην αποκανονισμό των βιομηχανιών έντασης ενέργειας όπως η χάλυβα, τα καύσιμα πλοίων ή οι βαριές μεταφορές.   Έτσι, οι βιομηχανίες και οι κυβερνήσεις αναζητούν εναλλακτικά καύσιμα που θα μπορούσαν να καταστήσουν..

Επίσημος Χάρτης: Η γεωπολιτική σημασία της ΑΟΖ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Καστελόριζο της Ευρώπης



 Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτουν, αναμφίβολα, μεγάλα θαλάσσια σύνορα, που όμως δεν είναι μόνο τα χωρικά της ύδατα αλλά και οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) των κρατών-μελών της!

Η ΑΟΖ της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί τη  μεγαλύτερη ΑΟΖ στην υφήλιο. Έτσι η ΑΟΖ αποκτά ταυτόχρονα και μια σημαντική  γεωπολιτική σημασία, που έχει υποβαθμισθεί μέχρι ..

Ο ΟΠΕΚ + μειώνει κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως την πρόβλεψη για αύξησης της ζήτησης πετρελαίου

 


Ο ΟΠΕΚ + μείωσε την πρόβλεψη για αύξησης της ζήτησης πετρελαίου το 2021 κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως, αντανακλώντας τις ανησυχίες για την ανάκαμψη της αγοράς εν μέσω ενός κύματος lockdown, σύμφωνα με έκθεση της συνεδρίασης της ομάψη τηεην ανάκαμδας εμπειρογνωμόνων που επικαλείται το Reuters.

Η Μικτή Τεχνική Επιτροπή, η οποία συμβουλεύει την ομάδα των..