Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Λακκοτρύπης: Τέσσερις γεωτρήσεις εντός του 2019

Από το worldenergynews.gr
Για τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Λευκωσίας, τη σύνδεση των γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ με το νέο ενεργειακό χάρτη της περιοχής και την άψογη συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων στην περιοχή υπογραμμίζει ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Λακκοτρύπης, σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr.

Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι ενεργειακοί σχεδιασμοί..

Σε αύξηση παραγωγής και αποθεμάτων στοχεύει για το 2019 η Energean

Από το worldenergynews.gr
Στόχους ανάπτυξης της παραγωγής και των αποθεμάτων θέτει για το 2019 η Energean, όπως αποτυπώνεται στην Επενδυτική και Επιχειρησιακή Ενημέρωση που δημοσιοποίησε η εταιρεία. Ειδικότερα, ο προγραμματισμός για το 2019 προβλέπει την εκτέλεση συνολικά έξι γεωτρήσεων σε Ισραήλ και Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα, υψηλά στην ατζέντα της εταιρείας παραμένει η επέκταση των δραστηριοτήτων της σε νέες αγορές. 

Μάλιστα, Energean έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα πρωσωρινά αναλυτικά αποτελέσματα για το 2018, στις 21 Μαρτίου 2019. 



Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της εταιρείας σημειώνει τα εξής: 

ΕΛΠΕ: Ψήνει deals… σε παραχωρήσεις υδρογονανθράκων

Από το euro2day.gr
Σε συζητήσεις βρίσκονται τα «Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ» με πετρελαϊκές εταιρίες για τη σύναψη συμφωνιών ώστε να αποκτήσει εταίρους σε θαλάσσια και χερσαία «οικόπεδα», στα οποία ο ελληνικός όμιλος έχει αποκτήσει τα δικαιώματα ερευνών κι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, που προέρχονται από την πετρελαϊκή βιομηχανία, τα ΕΛ.ΠΕ αναζητούν εταίρους για τη σύσταση κοινοπραξιών..

Βολεύει τους πάντες η συμφωνία για τα συνταξιοδοτικά στα ΕΛΠΕ, τι θα περιλαμβάνει το προσχέδιο νόμου που θα παρουσιαστεί στην Αχτσιόγλου

Από το energypress.gr
Τους πάντες εξυπηρετεί, εφόσον φυσικά περπατήσει, η συμφωνία στην οποία κατέληξαν σωματείο και διοικηση των ΕΛΠΕ να υποστηρίξουν από κοινού προς το υπ. Εργασίας, το αίτημα μείωσης των ορίων συνταξιοδότησης στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά επίπεδα, όσων εργάζονται στην διύλιση και εξόρυξη.

Το μεν σωματείο, εμφανίζεται να κάνει ό,τι μπορεί για να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των εργαζομένων, κι αυτό εν μέσω μιας αυξανόμενης νευρικότητας στο προσωπικό των ΕΛΠΕ για την αποκρατικοποίηση και τις καθυστερήσεις γύρω..

"Η Τζίνι και το Τζίνι", ο πόλεμος στη Συρία και τα φετινά κινηματογραφικά βραβεία έχουν κάτι κοινό. Τι άραγε;


Από το greeklignite.blogspot.com 
Όσοι μεγάλωσαν με ασπρόμαυρη τηλεόραση ασφαλώς θυμούνται τη χαριτωμένη σειρά "Η Τζίνι και το Τζίνι". Στην τηλεοπτική οθόνη το τζίνι έβγαινε από μπουκάλι, αλλά το τζίνι που θα δούμε σήμερα δεν βγαίνει από μπουκάλι, δεν βγαίνει καν απ' το λυχνάρι της εικόνας, βγαίνει απ' το Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϋ των ΗΠΑ κι είναι μια σχετικά άγνωστη πετρελαϊκή εταιρεία.

Το Νοέμβριο 2004 ιδρύθηκε στο Νιούαρκ η IDT Energy. Η θυγατρική της, Genie Energy, αποσχίστηκε τον Οκτώβριο 2011 κι εξελίχθηκε σε εταιρεία χαρτοφυλακίου, που σήμερα περιλαμβάνει την Genie Retail Energy, έναν πάροχο λιανικής στις ΗΠΑ, και τη Genie Oil and Gas (GOGAS). Η ενδιαφέρουσα συμμετοχή είναι η 2η εταιρεία, μια εταιρεία έρευνας πετρελαίου και φυσικού αερίου, η οποία δηλώνει..

Νέα διοίκηση και οργανωτική δομή στο ΔΕΣΦΑ – Οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν το «τιμόνι»

Από το worldenergynews.gr
Τη νέα οργανωτική και διοικητική του μορφή μετά τη μεταβίβαση του 66% των μετοχών του στην ευρωπαϊκή κοινοπραξία των εταιριών Snam-Enagas-Fluxys παίρνει o ΔΕΣΦΑ με τον ορισμό του νέου διοικητικού συμβουλίου - ο πρόεδρος του οποίου προτείνεται από το δημόσιο - αλλά και της Ομάδας διεύθυνσης στην οποία επικεφαλής είναι ο Ιταλός διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διοικητικό συμβούλιο δεν μετέχει ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Νicola Battilana που είναι από τα ..