Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μια καταπληκτική εικόνα που δείχνει τη στάση της Ελλάδας στις εξωτερικές παρεμβάσεις διαχρονικά

Ω ΕΛΛΑΣ ΠΑΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ - Μαρία Παπαδάκη - Πασχάλης Τόνιος

Ρε Φωτη, θα λερώσεις τα χέρια σου?...



Φώτη Κουβέλη εκπροσωπείς ένα κομμάτι της Αριστεράς, που βρίσκεται στην κυβέρνηση. Θα λερώσεις τα χέρια σου, υπογράφοντας αυτά τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μετρα?
Ο ... λαός στέγνωσε. Δεν αντέχει άλλο. Τα περιθώρια τελειώσαν.
Εξω από τη βουλή είναι αυτή την ώρα, αυτοί που μαζεύουν τα σκουπίδια μας. Και έρχονται κι άλλοι. Σκέψου τους.
 ΠΗΓΗ:nonews-news.blogspot.gr

ΤΑ "ΚΑΛΑ" ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ !...



Την ώρα που ετοιμάζουν το τελειωτικό ρεσάλτο στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, ποδοπατώντας κάθε έννοια δικαίου, κάθε όριο αντοχής και, βέβαια, κάθε προεκλογική τους διακήρυξη και δέσμευση, οι κυβερνώντες της συμφοράς, προσπαθούν αναίσχυντα και παραπλανητικά, να ρίξουν, σαν σουπιές, μελάνη στα γεγονότα.
Ο Αντωνάκης ξεβρακωμένος στη Μέρκελ και αποφασισμένος να τα κάνει ΟΛΑ, σε βάρος του ελληνικού λαού, επιδίδεται παράλληλα και σ΄ ένα βρωμερό παιχνίδι εντυπώσεων, χωρίς καμιά ουσία, χωρίς καμιά σημασία. Μία απαγορεύει, τάχα, τους διορισμούς συγγενών των πολιτικών στη Βουλή, μία τα βάζει με τις ΜΚΟ και τη χρηματοδότησή τους, μία, τώρα, πουλάει τα 2 από τα 3 κυβερνητικά αεροσκάφη.
Οι κατευθυνόμενοι κονδυλοφόροι, όντας stand by, αρχίζουν, αμέσως, τα λιβανιστήρια και τα παινέματα : "επιτέλους κάποιος βάζει φρένο...", ¨ο Σαμαράς τα πάει καλά !...", "η ευχάριστη έκπληξη του Σαμαρά..." κλπ. κλπ. κλπ.
Σε λίγο, όταν ανακοινωθεί το πακέτο της λαϊκής αφαίμαξης κι αρχίσουν οι αντιδράσεις, οι κινητοποιήσεις, τα κυνηγητά και, γενικά, η ...περιποίηση των πολιτικών της καταλήστευσης του λαού, όλοι αυτοί, "αφεντικά και δούλοι τους" να επιχειρήσουν ν΄ αντικρούσουν τη λαίλαπα, αναφερόμενοι και στα καλά της πολιτικής τους, τους ...διορισμούς στη Βουλή, τις ...ΜΚΟ και τα ...κυβερνητικά αεροπλάνα ! Εκεί και τότε θα δουν τη βαρύτητα των "καλών" μέτρων τους !. 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

“Χρυσάφι” στον Νείλο “χτύπησε” η ΒΡ



Δύο νέες ανακαλύψεις κοιτασμάτων φυσικού αερίου επί του ποταμού Νείλου στην Αίγυπτο έρχονται να ενισχύσουν τις προβλέψεις της ΒΡ για τα πιθανά αποθέματα υδρογονονθράκων στην περιοχή.
Στα 110 και 78 μέτρα αντιστοίχως εντοπίστηκαν σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου, σύμφωνα με ανακοίνωση τη ΒΡ, η οποία στέκεται στην καλή της συνεργασία με το υπουργείο Πετρελαίων της χώρας και στις προοπτικές της αγοράς φυσικού αερίου στην Αίγυπτο. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Αμερικανοί στρατιωτικοί ετοίμαζαν πραξικόπημα


сша филиппины сша армия военные
Τέσσερις Αμερικανοί στρατιωτικοί ετοίμαζαν πραξικόπημα και τη δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ. Στην κατοχή των συνωμοτών από τις τάξεις των οπλιτών και των υπαξιωματικών της Τρίτης Αυτοκινούμενης Μεραρχίας Πεζικού στη βάση Φορτ Στιούαρτ της πολιτείας της Γεωργίας βρέθηκε αποθήκη όπλων και πυρομαχικών.
Για την αγορά του εξοπλισμού είχαν δαπανηθεί 87.000 δολάρια, ανέφερε εκπρόσωπος της εισαγγελίας της πολιτείας της Γεωργίας. Η ανάκριση διαπίστωσε ότι οι συλληφθέντες εντάσσονταν στην αντικυβερνητική οργάνωση εξτρεμιστικής κατεύθυνσης «Για πάντα αθάνατοι, πάντοτε έτοιμοι». Οι κατηγορούμενοι, όπως επεσήμανε η εισαγγελία, δεν κρύβουν την οξεία απέχθειά τους προς τον εν ενεργεία αρχηγό του κράτους. Κατά τα λεγόμενά τους ένας έγχρωμος πρόεδρος «με ξενικό όνομα, δεν έχει θέση στο Λευκό Οίκο». 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Ρεσάλτο για το πετρέλαιο


Φωτογραφία για Ρεσάλτο για το πετρέλαιο
Στις ακτές της Νιγηρίας υποχρεωνόταν να κατευθυνθεί αργά χθες το βράδυ το ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο «Energy Centurion» το οποίο έπεσε θύμα πειρατείας χθες το πρωί στα ανοιχτά του Τόγκο, στον Κόλπο της Γουινέας, στη Δυτική Αφρική. Οι πειρατές έκαναν ρεσάλτο στο πετρελαιοφόρο, ενώ αντάλλαξαν πυρά με άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού του Τόγκο, οι οποίοι έσπευσαν με περιπολικό σκάφος σε συνδρομή του πλοίου. 
Το «Energy Centurion» είναι πλοίο της εταιρείας Golden Energy Management, συμφερόντων Βίκτωρα Ρέστη. Εως αργά χθες το βράδυ δεν είχαν γίνει γνωστές πληροφορίες γύρω από την κατάσταση του πληρώματος και ιδιαίτερα αν είχε τραυματιστεί κάποιος. Δεν ήταν γνωστός ούτε ο αριθμός των ένοπλων πειρατών, οι οποίοι προσέγγισαν το τάνκερ και κατάφεραν να ανέβουν απειλώντας με τα όπλα τούς ναυτικούς. Το πετρελαιοφόρο εξέπεμψε σήμα κινδύνου και οι πειρατές τούς υποχρέωσαν να σηκώσουν άγκυρα και να πλεύσουν σύμφωνα με τις εντολές τους. Παρά τη μάχη που ακολούθησε με το πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού του Τόγκο, οι πειρατές κατάφεραν τελικά να διαφύγουν με το τάνκερ, παίρνοντας μαζί τους ως ομήρους τα 24 μέλη του πληρώματος, στην πλειονότητά τους ρωσικής καταγωγής. Το «Energy Centurion», σημαίας Νήσου Μαν (νησί στην Ιρλανδική Θάλασσα), κατελήφθη έμφορτο με 56.000 μετρικούς τόνους πετρελαίου θέρμανσης, ενώ ήταν αγκυροβολημένο σε απόσταση 17 ναυτικών μιλίων ανοιχτά του Λομέ, της πρωτεύουσας του Τόγκο 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΣΟΚ: Το κόμμα είναι κομμάτια…



«Δεν αντέχω να βλέπω αυτή την εικόνα. Ακόμη και στους ΚΤΕ της προηγούμενης Βουλής είμασταν περισσότεροι απ´ όσοι είμαστε τώρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα», μου είπε με φανερό τόνο απελπισίας στη φωνή του παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και σε ακόμη πιό δραματικό ύφος πρόσθεσε: «Μετά τις επόμενες εκλογές, ακόμη κι αν αντέξουμε να φτάσουμε μέχρι εκεί ως ενιαίο κόμμα, πολύ φοβάμαι ότι θα καταντήσουμε να συνεδριάζουμε στο καφενείο της Βουλής».
Θα μπορούσα να συμφωνήσω, ίσως, και να υπερθεματίσω ακόμη, όμως του είπα οτι βρίσκω τις ανησυχίες του υπερβολικές, καταφεύγοντας στο μάλλον κοινότοπο επιχείρημα «περί Κεντροαριστερού πόλου στον οποίο εκ των πραγμάτων το ΠΑΣΟΚ έχει το πάνω χέρι κ.λ.π.» Εκείνος δεν φάνηκε να συμφωνεί ούτε με αυτό.
«Ποιό ηγετικό ρόλο στην Κεντροαριστερά μου λες, όταν το κόμμα είναι κομμάτια; Είδες τι γίνεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα; Ο Λοβέρδος πάλι μπουχός! Ο Χρυσοχοϊδης με τον Σκανδαλίδη μαλλιοκούβαρα! Ο Βαγγέλης (Βενιζέλος) προσπαθεί να μαζέψει αυτά που δεν μαζεύονται με τίποτα. Περίμενε να δεις και τι θα γίνει όταν κατέβουν και τα μέτρα στη Βουλή…» 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αντιδράσεις για την Εκμετάλλευση του Γεωθερμικού Πεδίου Νισύρου



Σε ανακοίνωση προέβη η επίσημη επιτροπή συντονισμού ενεργειών κατά της εκμετάλλευσης του γεωθερμικού πεδίου της Νισύρου, όπου αναλύει τα επιχειρήματά της και προαναγγέλλει περαιτέρω βήματα.
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
«Με αφορμή τη δημοσίευση της από 6/8/2012 πρόσκλησης «για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναφορικά με την εξεύρεση και επιλογή στρατηγικού εταίρου στο πεδίο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από γεωθερμία» – που περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα και το γεωθερμικό πεδίο της Νισύρου – συνήλθε σε συνεδρίαση την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012 η Επίσημη Επιτροπή Συντονισμού.
Η εν λόγω προκήρυξη ανακοινώνεται σε μια περίοδο όπου οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας εκποιούνται, ολόκληρα νησία βαίνουν προς καθεστώς ιδιωτικοποίησης και εν τω μέσω καλοκαιρινής ραστώνης. Αποτελεί δε την κορύφωση των προθέσεων της ΔΕΗ να προχωρήσει τα σχέδια της για την εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου της Νισύρου αγνοώντας προκλητικά την δεδηλωμένη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας (Δημοψήφισμα 1997, ομόφωνη απόφαση ΔΣ Νισύρου 4/2011, προσφυγή του Δήμου Νισύρου στο ΣΤΕ το 2011, κ.α.). Τα βασικά σημεία της προκήρυξης αυτής τα οποία δείχνουν και τη σοβαρότητα της κατάστασης είναι:            
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ Επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης για τις τιμές των καυσίμων στην Κρήτη


Επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης για τις τιμές των καυσίμων στην Κρήτη
Τη λήψη άμεσων μέτρων από την πολιτεία, ώστε να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων που στην Κρήτη αγγίζουν πλέον τα 2 ευρώ ζητούν με κοινή τους επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, τα τέσσερα επιμελητήρια του νησιού.
Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν και οι τέσσερις πρόεδροι των επιμελητηρίων της Κρήτης, περιγράφεται η κατάσταση που υπάρχει στην αγορά των καυσίμων καθώς, όπως υποστηρίζουν τα τέσσερα επιμελητήρια, οι υψηλές τιμές των καυσίμων έχουν ως αποτέλεσμα, την αύξηση του μεταφορικού κόστους, την αύξηση του κόστους παραγωγής των βιοτεχνικών προϊόντων και συνακόλουθα τη δραματική μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, γεγονός που θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πισωγύρισμα για την Woodside Petroleum οι Άκαρπες Έρευνες στην Αυστραλία



Η Woodside Petroleum, μεγαλύτερη πετρελαϊκή της χώρας, αποφάσισε να παγώσει την επέκταση του σχεδίου LNG Pluto, προϋπολογισμού 15,7 δις δολαρίων καθώς δεν έχει ανακαλύψει ακόμα επαρκείς ποσότητες φυσικού αερίου για να το στηρίξει.
Η εταιρεία χαρακτήρισε ως απογοητευτικά τα αποτελέσματα των πενταετών ερευνών υδρογονανθράκων στη λεκάνη Καρναρβόν και πλέον απαιτείται μια χρονική περίοδος σχεδιασμού και επανεξέτασης των προτεραιοτήτων, σύμφωνα με την διοίκηση.
Ο σταθμός LNG Pluto ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάιο με μια γραμμή παραγωγής ( train). Σημειώνεται επίσης ότι η εταιρεία διαθέτει άλλη μια μεγάλη επένδυση, ύψους 30 δις δολαρίων στη δυτική Αυστραλία, το σχέδιο LNG Browse.  
ΠΗΓΗ:energia.gr

Η «Νεράϊδα» δεν πληρώνει φόρους



Σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μετατρέπεται το παλαιό καράβι «Νεράιδα» του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση, για να μπορεί να λειτουργεί ως πλωτό μουσείο υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, αλλά και να απολαμβάνει των προβλεπόμενων φοροαπαλλαγών.
Σε νομοσχέδιο «σκούπα» που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπεται ειδική διάταξη, με την οποία ιδρύεται το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου «με σκοπό τη συγκέντρωση και ανάδειξη αντικειμένων ιστορικού ενδιαφέροντος για τη ναυτιλιακή και γενικά τη δραστηριότητα του Ιωάννη Λάτση».
Με τη ρύθμιση αυτή δημιουργείται «κέλυφος» ώστε το πλωτό μουσείο να αποτελέσει έναν φορέα -εποπτευόμενο από το κράτος- που θα δικαιούται τις φορολογικές απαλλαγές που απολαμβάνουν τα πλοία ιστορικής σημασίας, τα οποία παρέχονται ως δωρεά στο Δημόσιο.
Ετσι, το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα (όχημα προβολής της οικογενείας Λάτση) θα αποτελέσει μια νέα επιχείρηση που θα ανήκει στον Ομιλο Λάτση και δεν θα καταβάλλει φόρους, εισφορές, δασμούς κ.λπ.
Η εποπτεία του μουσείου από τον υπουργό Ναυτιλίας συνίσταται «στον έλεγχο της ασφαλούς λειτουργίας του πλοίου το οποίο χρησιμοποιεί το μουσείο καθώς και σε έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου, οι οποίες αφορούν πράξεις διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων του μουσείου».
Το «Νεράιδα» αγοράστηκε από τον Γιάννη Λάτση στο τέλος του 1949 και ταξίδεψε στα νησιά του Αργοσαρωνικού για περίπου 25 χρόνια, διατηρήθηκε παροπλισμένο στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Ελευσίνας, για να μετασκευαστεί το 2010 σε πλωτό μουσείο.
Το «Νεράιδα» θα μπορεί να εκτελεί δρομολόγια μεταξύ ελληνικών λιμένων και από και προς λιμένες εξωτερικού, με επάνδρωση και κανόνες ασφαλείας σύμφωνους με εκείνους που διέπουν ιδιωτικά επιβατηγά πλοία αναψυχής. 
ΠΗΓΗ:dimokratianews.gr

ΑΝΟΙΧΤΑ ΛΑΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Ανοιχτά λαϊκά Πανεπιστήμια ιδρύει η Ακαδημία των Πολιτών σε όλη την Ελλάδα. Η Ακαδημία των Πολιτών είναι ένα Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο με ISO 9001, το οποίο αποτελεί διέξοδο για εκατοντάδες ανήσυχους πολίτες, που περιμένουν με δημιουργικό και πρωτότυπο τρόπο να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους.
Το πιο σημαντικό επίτευγμα της Ακαδημίας των  Πολιτών είναι η τόνωση των κοινωνικών σχέσεων, η ανθρώπινη επικοινωνία, η ζεστασιά των καθηγητών, οι οποίοι συζητούν με επιστημονικό-  κατανοητό λόγο διάφορους επιστημονικούς τομείς, όπως είναι οι εξής: κλινική ψυχολογία, κοινωνιολογία, συμβουλευτική, προληπτική ιατρική, ιστορία, φυσική, δημοσιογραφία, οικονομικά και περιβάλλον, πολιτικές επιστήμες, λογοτεχνία.
Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο χαμηλό κόστος συμμετοχής (80 ευρώ ετησίως για 23 τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις), στη συμμετοχή τοπικών φορέων και στην επιλογή των θεματικών αντικειμένων από τους ίδιους τους σπουδαστές, οι οποίοι αξιολογούν την προσπάθεια και επιλέγουν την ύλη, που θέλουν να διδαχτούν. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δένδιας για Δουβλίνο ΙΙΙ-Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα!



Ομολογία σοκ από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, αναφορικά με τη νέα συνθήκη για τη μετανάστευση Δουβλίνο ΙΙΙ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως δεν έχουμε τη δυνατότητα να πράξουμε τίποτα για μια συνθήκη η οποία πλήττει τα συμφέροντα της Ελλάδας και όμως πρέπει να την υπογράψουμε!
Έτσι ως ζοφερό περιέγραψε το σκηνικό στο μέτωπο της μάστιγας της λαθρομετανάστευσης αναφορικά με την προετοιμαζόμενη συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙΙ» ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Ό ίδιος επεσήμανε –χωρίς όμως να εξηγήσει τους λόγους- ότι η διαπραγματευτική θέση της χώρας – έτσι όπως την παρέλαβε – είναι μη αναστρέψιμη.
Ειδικότερα, ο υπουργός μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών είπε: «το Δουβλίνο ΙΙΙ που αναμένεται να κλείσει στο τέλος του χρόνου διατηρεί το στοιχείο ευθύνης για την χώρα πρώτης εισδοχής μεταναστών που υπήρχε και στην συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ και που δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα για την Ελλάδα» και πρόσθεσε πως « το κείμενο της νέας συνθήκης δεν περιέχει κανένα επωφελές αντάλλαγμα για την Ελλάδα… οι αποφάσεις αυτές είναι προϊόν θλίψης και στεναχώριας».
Ως μόνο παράθυρο αισιοδοξίας – σύμφωνα με τον υπουργό – είναι η δημιουργία κοινού μετώπου των χωρών του Νότου προκειμένου να «διαμορφωθεί ένα ισχυρό μπλόκ κατά της νέας συνθήκης».
Η θέση του υπουργού μόνο ηττοπαθής μπορεί να χαρακτηριστεί και τίποτα άλλο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν οι φοιτητές αναλαμβάνουν δράση: προσομοίωση του κοινοβουλευτισμού στην Θεσσαλονίκη



Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία εκτυλίσσεται από δύο προπτυχιακούς φοιτητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: το «Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων», μια προσομοίωση των θεσμών και της λειτουργίας το ελληνικού κοινοβουλίου για Έλληνες φοιτητές η οποία θα λάβει χώρα τον Φεβρουάριο του 2013 στην Θεσσαλονίκη. Το πιο γνωστό «μοντέλο» θεσμού μέχρι σήμερα είναι το Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών (MUN), η πρωτοκαθεδρία του οποίου θα απειληθεί από τον νέο θεσμό που βρίσκεται στα σκαριά.
Οι προπτυχιακοί φοιτητές της Νομικής του Α.Π.Θ. Μιχάλης Νταγγίνης και Θωμάς Τσουλιάς φρόντισαν να στήσουν ένα λεπτομερές σύστημα προσομοίωσης για φοιτητές των επιτροπών, των κομμάτων, των λειτουργιών και της νομοθετικής διαδικασίας της Βουλής των Ελλήνων για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την καθοδήγηση και την βοήθεια των καθηγητών τους. Εξασφάλισαν την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως επίσης την έγκριση-υποστήριξη της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΝΕΠΕΙΑ !...


ΠΗΓΗ:logoplokies

Πώς να βγάλετε το "χαράτσι" από το ρεύμα με 50 ευρώ



Δώστε 50 ευρώ και βγάλτε το χαράτσι από το λογαριασμό της ΔΕΗ, λέει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους φορολογούμενους θέλουν να μη βλέπουν τον εφιάλτη του ειδικού τέλους ακινήτων σε κάθε λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.
Το 50άρικο μπορούν να αποφύγουν μόνo όσοι, ξεπληρώσουν στο μεταξύ όλες τις προηγούμενες οφειλές τους από το ειδικό τέλος ακινήτων. Σε αυτή την περίπτωση, φεύγει το χαράτσι από το λογαριασμό και βεβαιώνεται στην εφορία.
Το υπουργείο Οικονομικών είχε επιχειρήσει αρχικά να αποσυνδέσει από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ το ειδικό τέλος ακινήτων. Δεν τα κατάφερε. Ενσωματώθηκε και φέτος στο λογαριασμό και προβλέπεται εξόφληση σε πέντε δόσεις.
Με εγκύκλιο που έστειλε όμως το υπουργείο Οικονομικών στις εφορίες, δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να βγάλουν το χαράτσι από το λογαριασμό, με μία κίνηση που μοιάζει ωσάν να προσπαθεί να βγάλει και από τη…μύγα ξύγκι.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο το χαράτσι:
1. Βγαίνει από το λογαριασμό με μία αίτηση στην Εφορία και αν χρειαστεί και με 50 ευρώ.
Αν ο υπόχρεος επιθυµεί, οποτεδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο να αποκοπεί το ειδικό τέλος ακινήτων από το λογαριασµό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύµατος, υποβάλλει αίτηση στην Εφορία του, καταβάλει την τρέχουσα και τις τυχόν ληξιπρόθεσµες δόσεις του έτους 2012 και το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ∆.Ο.Υ.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Αμερικανική ConocoPhillips Εγκαταλείπει τη Ρωσία



Η αμερικανική ConocoPhillips συνεχίζει την διαδικασία εξόδου από τη Ρωσία, με την πώληση μεριδίου 30% που κατείχε στη NaryanMarNefteGaz, το οποίο αγόρασε η συνέταιρός της, Lukoil.
Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα, η Conoco αναμένεται να λάβει περί τα 400 εκατ. δολάρια από την πώληση του μεριδίου. Ως αιτία για την απόφαση αυτή προβάλλεται η νέα στρατηγική της εταιρείας με έμφαση στις ανεπτυγμένες αγορές και ιδίως στις ΗΠΑ. Πλέον, η Conoco διαθέτει ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία στη Ρωσία, στα πλαίσια μιας κοινοπραξίας με την Rosneft.  
ΠΗΓΗ:energia.gr

Εντυπωσιακά μικρό εστιακό βάθος για τις συνεχιζόμενες δονήσεις στην Καλιφόρνια



 Αίσθηση στους επιστήμονες έχει προκαλέσει το πολύ μικρό εστιακό βάθος που γίνονται οι δονήσεις οι οποίες συνεχίζονται και σήμερα στην Καλιφόρνια και το ρήγμα του Αγ. Ανδρέα.
 Σε πολλές περιπτώσεις το εστιακό βάθος των μικροσεισμών, εντάσεως από 1.5 έως 3.8 βαθμών για τις έξι τελευταίες ώρες σήμερα, ξεκινάει από 5,8 χιλιόμετρα και φτάνει μόλις τα.....
0.30 ! δηλαδή 300 μέτρα κάτω από την γη !      
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Σίμο, κάτσε φρόνιμα...



Με μία σκληρή δήλωσή της η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον κ. Κεδίκογλου, για τις δηλώσεις του ότι «σε δυο μήνες η κυβέρνηση αντιμετώπισε το πρόβλημα των συντάξεων μαϊμού» τονίζοντας ότι «με τις...
σημερινές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή αγνοεί την πραγματικότητα ή την αποκρύπτει σκόπιμα υποβαθμίζοντας τις θυσίες που κατέβαλαν οι Έλληνες κατά τα δυο τελευταία χρόνια».
Η κυρία Γεννηματά εγκαλεί τον κ. Κεδίκογλου ευθέως, αναφέροντας ότι «οφείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να γνωρίζει και να αναγνωρίζει το μεγάλο έργο που έχει παραχθεί στον τομέα αυτό τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ένα έργο που οδήγησε για πρώτη φορά στην περικοπή δεκάδων χιλιάδων μαϊμού συντάξεων και επιδομάτων που χορηγούντο παράνομα για πολλά χρόνια, στην αναζήτηση αναδρομικά των καταβληθέντων ποσών και τη δικαστική διερεύνηση ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση. Με την ευκαιρία να θυμίσουμε ότι αν στη διετία 2010-2011 δεν είχε επιτευχθεί η μείωση της σπατάλης στο φάρμακο και στις δαπάνες υγείας κατά 2,5 δισεκατομμύρια τα ταμεία θα είχαν καταρρεύσει».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι G7 θα ζητήσουν αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής


Τα επτά πλουσιότερα κράτη στον πλανήτη πρόκειται να απευθύνουν έκκληση στα πετρελαιοπαραγωγά κράτη να αυξήσουν την παραγωγή.
Τα επτά πλουσιότερα κράτη στον πλανήτη, οι ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Καναδάς, Ιαπωνία και Βρετανία πρόκειται να απευθύνουν έκκληση στα πετρελαιοπαραγωγά κράτη να αυξήσουν τη συνολική παραγωγή, «ώστε η τιμή άμεσης παράδοσης του προϊόντος να μειωθεί», τόνισε με σημερινή δήλωσή του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί.
«Μόλις απέσπασα από τους ομολόγους μου στο G7 να συνυπογράψουμε ένα ανακοινωθέν και να καλούμε τα πετρελαιοπαραγωγά κράτη να αυξήσουν την παραγωγή τους, ώστε να μειωθεί η τιμή άμεσης παράδοσης του βαρελιού του πετρελαίου», δήλωσε ο ανωτέρω αξιωματούχος, μιλώντας απόψε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1. 
ΠΗΓΗ:24h NewsRoom

Δέος στις Πυραμίδες της Γκίζας στις 3 Δεκεμβρίου. Φαινόμενο μετά από 2.737 Χρόνια



Μια σπάνια πλανητική ευθυγράμμιση θα παρατηρηθεί στις 3 του Δεκέμβρη 2012 και έχει σχέση με Πυραμίδες της Γκίζας. Στον Νυχτερινό Ουρανό στην περιοχή της Γκίζα, της Αιγύπτου στις 3 του Δεκέμβρη 2012, τοπική ώρα, μία ώρα δηλαδή πριν από την ανατολή του ηλίου στην.....
κορυφή της κάθε Πυραμίδας της Γκίζας θα αντιστοιχεί και ένας από τους ευθύγραμμους πλανήτες που είναι οι Ερμής, Αφροδίτη και Κρόνος. 
 Η ευθυγράμμιση αυτή υπολογίζεται ότι είχε ξανά συμβεί πριν από 2.737 χρόνια !  
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Εισφορά 1% κάθε μήνα στις συντάξεις


Εισφορά 1% κάθε μήνα στις συντάξεις
Θίγονται 800.000 ασφαλισμένοι που έχουν πάρει εφάπαξ
Νέα εισφορά 1% μηνιαίως έρχεται στις κύριες συντάξεις όσων ασφαλισμένων έχουν ήδη πάρει εφάπαξ ανεξαρτήτως ταμείου. 
Η επιβολή ειδικής εισφοράς έχει κλειδώσει και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα αφορά στο σύνολο των συνταξιούχων, που έχουν πάρει βοήθημα από τα ταμεία πρόνοιας.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα επηρεαστούν περίπου 800.000 συνταξιούχοι, κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και σε ορισμένες κατηγορίες μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και ανεξάρτητα απασχολουμένων. 
Όπως αναφέρει το Έθνος, η μηνιαία μείωση στις κύριες συντάξεις θα είναι 1% και η εισφορά αυτή θα είναι ανεξάρτητη από τις άλλες περικοπές που θα επιβληθούν. 
Το σκληρό πακέτο μέτρων περιλαμβάνει ακόμα κλιμακούμενη μείωση από 3% ως και 20% σε όσες συντάξεις ανέρχονται σε ποσά άνω των 700 ευρώ, ενώ τα 700 ευρώ καθορίζονται ως το κατώτατο όριο. 
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Ο πρώτος οικολογικός υπολογιστής!



Οικολογικός υπολογιστής;; και όμως γίνεται! Η ιρλανδική εταιρεία " MicroPro", συνεργαζόμενη με το γερμανικό Ινστιτούτο του Βερολίνου "Φραουχοφερ" εκτέλεσε αυτό το επίτευγμα... Συγκεκριμένα, όταν αναφερόμαστε σε οικολογικό υπολογιστή, αναφερόμαστε στο νέο υπολογιστή, φτιαγμένο από ξύλο με το όνομα " I am eco" δηλαδή, είμαι οικολογικός! 
Πιστοποιώντας το όνομα, που του έδωσαν οι κατασκευαστές του, ο νέος οικολογικός αυτός υπολογιστής προσφέρει ένα καθαρότερο περιβάλλον, δίνοντας δυνατότητα ανακύκλωσης έως 98%, ενώ οι ρύποι του προς το περιβάλλον μειώνονται. 
Συγκεκριμένα, η αναπαραγωγή διοξειδίου του άνθρακα μειώνεται κατά 70% σε σύγκριση με τους τωρινούς, γνωστούς σε όλους υπολογιστές. 
 Μάλιστα, είναι τέτοια η προσφορά του στο περιβάλλον, που ο οικολογικός υπολογιστής βραβεύτηκε με το "Λουλούδι", δηλαδή το ευρωπαϊκό σήμα, που δίνεται σε προϊόντα, που σέβονται το περιβάλλον και καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια. 
 Τον υπολογιστή " I am eco" μπορείτε να τον βρείτε σε καταστήματα λιανικής στην Ιρλανδία, ενώ από το Σεπτέμβριο θα διατίθεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η τιμή του κυμαίνεται περίπου στα 850 ευρώ .  
ΠΗΓΗ://reloadingcity.blogspot.gr/

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

 

Ο ΔΕΣΦΑ, πρωτοπόρος στην περιβαλλοντική διαχείριση στην Ευρώπη



Ο ΔΕΣΦΑ εξέδωσε την πρώτη του ″Αναφορά Βιωσιμότητας & Ανάλυση του Ανθρακικού Αποτυπώματος″ για το έτος 2011 η οποία αποτελεί ένα ακόμα βήμα της εταιρείας προς τον στρατηγικό της στόχο, αυτόν της επίτευξης Περιβαλλοντικής Αριστείας.
Στα πλαίσια της δέσμευσης της εταιρείας με τις αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου (Global Compact) των Ηνωμένων Εθνών, καταγράφηκαν οι δείκτες του Global Reporting Initiative (GRI) και υπολογίσθηκε το συνολικό Ανθρακικό Αποτύπωμα της εταιρείας σύμφωνα με τις αρχές του αντίστοιχου προτύπου PAS 2050.  Ο υπολογισμός του ανθρακικού αποτυπώματος αποτυπώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπονται κατά τη μεταφορά και προσωρινή αποθήκευση κάθε κυβικού μέτρου φυσικού αερίου και συμβάλλει στον εντοπισμό των ενεργοβόρων τμημάτων της παραγωγικής διαδικασίας, στην εξοικονόμηση ενεργειακών και χρηματικών πόρων όπως επίσης και στην απόκτηση βιώσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. 
Με αυτήν την εξέλιξη, ο ΔΕΣΦΑ αναδεικνύεται πανευρωπαϊκά στον πρώτο Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου που προβαίνει στον υπολογισμό του Ανθρακικού του Αποτυπώματος σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται από τον Πανευρωπαϊκό Οργανισμό Διαχειριστών Δικτύων Φυσικού Αερίου (Gas Infrastructure Europe, GIE). Εντός του Σεπτεμβρίου (2012) δρομολογείται η σχετική  πιστοποίηση από ανεξάρτητο φορέα Πιστοποίησης. 
Έπειτα από την πρόσφατη πιστοποίηση του Ενιαίου Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, ο ΔΕΣΦΑ επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι επενδύσεις άυλων και υλικών πόρων σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης αποτελούν θεμέλιο λίθο της στρατηγικής της εταιρείας.
Διαβάστε την ″Αναφορά Βιωσιμότητας & Ανάλυση του Ανθρακικού Αποτυπώματος″  στο link : http://issuu.com/desfa/docs/desfa_sustainability_report_2011?mode=window&backgroundColor=%23222222 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Οικονομικά δεδομένα και στρατηγική της ΑΟΖ



Ακόμα και αν κάνουμε μία πολύ συντηρητική προσέγγιση, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες και αξιολογήσεις έγκυρων πετρελαϊκών οίκων, τα αναμενόμενα (με 50% πιθανότητα) αποθέματα Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου του Αιγαίου Πελάγους ανέρχονται σε περίπου 1,5 Δις αντίστοιχα βαρέλια πετρελαίου, του Ιονίου Πελάγους σε περίπου 2 Δις αντίστοιχα βαρέλια, του Λιβυκού Πελάγους Νότια της Κρήτης σε περίπου 20 Δις αντίστοιχα βαρέλια και της Λεκάνης του Ηροδότου Νοτιο-Ανατολικά της Κρήτης σε περίπου 13 Δις αντίστοιχα βαρέλια. 
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα αμέσως μετά την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ θα πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει το συντομότερο σε ουσιαστικές συνομιλίες με τα γειτονικά Κράτη για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και την δημιουργία κατάλληλου πολιτικού κλίματος. Περιοχές όπως το Αιγαίο πέλαγος (περιορισμένα αποθέματα) και η Λεκάνη του Ηροδότου (απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία) δεν θα ήταν σκόπιμο να τύχουν προς το παρόν προτεραιότητας ερευνητικού πετρελαϊκού ενδιαφέροντος. Η οριοθέτηση όμως της ΑΟΖ με την Κύπρο που αναφέρεται στην λεκάνη του Ηροδότου πρέπει να προχωρήσει άμεσα λόγω της προταθείσας διαδρομής ηλεκτρικού καλωδίου EuroAsia Interconnector και του αγωγού φυσικού αερίου όπου εκεί παίζουν μαζί μας ένα πολύ σημαντικό ρόλο η Κύπρος και το Ισραήλ. Με δεδομένη την σημερινή οικονομική κρίση προτεραιότητά μας θα πρέπει να είναι η μαζική προσέλκυση επενδύσεων για τυχόν ανακάλυψη κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων ιδιαίτερα Νότια της Κρήτης (80% πιθανότητα για παρουσία Φυσικού Αερίου) και στο Ιόνιο Πέλαγος (80% πιθανότητα για παρουσία πετρελαίου) όπου είναι σημαντικό να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά με την Ιταλία αφού υπάρχει πλαίσιο συνεκμετάλλευσης για τον στόχο κοιτάσματος «Πύρρος». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δελτίο Τύπου - Πρόγραμμα δράσης ΓΣΕΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης



Ενόψει των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη σας γνωστοποιούμε το πρόγραμμα δράσης της Συνομοσπονδίας και των συνδικάτων.
Την Πέμπτη 6/9/2012 και ώρα 12.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών και συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο IMPERIAL (Αντιγονιδών 13) για το πλαίσιο διεκδικήσεων της ΓΣΕΕ, ενώ θα παρουσιασθεί από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ περιληπτικά η Ετήσια Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία. Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος τα συνδικαλιστικά στελέχη Πρόεδροι ή Γενικοί Γραμματείς των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων Μακεδονίας και Θράκης. 
Την Παρασκευή 7/9/2012 τα Προεδρεία των Εργατικών Κέντρων θα κάνουν εξορμήσεις-συσκέψεις με τα πρωτοβάθμια σωματεία στους χώρους εργασίας για την ενεργοποίηση και συμμετοχή των εργαζόμενων στη συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων.
Το Σάββατο 8/9/2012 και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Αγαλμα Βενιζέλου με πορεία προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
Για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των συνδικάτων εκδόθηκε διακήρυξη-ανακοίνωση και αφίσες, οι οποίες αποστέλλονται στα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες για την ενημέρωση, την κινητοποίηση και τη συμμετοχή των εργαζόμενων στο συλλαλητήριο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πολιτικό σύστημα «κρατικοποιεί» τα σπίτια μας με τον νέο φόρο.



Νέα επίθεση του πολιτικού συστήματος εναντίον της ελληνικής κοινωνίας είναι ο φόρος ιδιοκατοίκησης που σκέφτεται να επιβάλει η τρικομματική συγκυβέρνηση. Εκεί που ο κ. Σαμαράς είχε κατηγορήσει στο πρόσφατο παρελθόν τους κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλο για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ και είχε υποσχεθεί προεκλογικά να το καταργήσει, όχι μόνο δεν το κατάργησε αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες,...
μελετά να επιβάλει και νέο φόρο στα ακίνητα, τον λεγόμενο φόρο ιδιοκατοίκησης.
Ο φόρος αυτός στην ουσία είναι ένα ενοίκιο που θα καταβάλει μόνιμα ο ιδιοκτήτης του ακινήτου προς το παρασιτικό κράτος. Διαφορετικά, αν ο ιδιοκτήτης κοινωνός δεν μπορέσει να πληρώσει αυτόν τον φόρο, θα κινείται διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης εναντίον του, με κίνδυνο να χάσει το ακίνητό του. Βλέπουμε λοιπόν πως ο φόρος αυτός συνιστά μια έμμεση "κρατικοποίηση" της ακίνητης περιουσίας των πολιτών, αφού προκειμένου το πολιτικό σύστημα να επιτρέπει στον πολίτη να διατηρεί την «κυριότητα» του χρυσοπληρωμένου ακινήτου του, θα πρέπει ο τελευταίος να καταβάλλει ενοίκιο στο αυτονομημένο από την κοινωνία παρασιτικό κράτος.
Ελπίζουμε ότι δεν θα έχει κάποιος την αφέλεια να υπολογίζει σε συνταγματική προστασία της ιδιοκτησίας; Απλά το Σύνταγμα έχει καταργηθεί και έχει αντικατασταθεί από το μνημόνιο, το οποίο στοχεύει άμεσα τις περιουσίες μας μέσω της εισοδηματικής μας εξαθλίωσης, η δε Δικαιοσύνη, ως μη ανεξάρτητη εξουσία, ανήκει στο αυτονομημένο  κρατικοδίαιτο πολιτικό σύστημα. 
 ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

Συμφωνία για μείωση των τιμών των καυσίμων στη Γαλλία


Η κυβέρνηση και η ενεργειακή βιομηχανία της χώρας αποφάσισαν μείωση της βενζίνης κατά 6 λεπτά/ λίτρο
Συμφωνία για μείωση των τιμών των καυσίμων μέχρι και 6 λεπτά ανά λίτρο μεταξύ κυβέρνησης και ενεργειακής βιομηχανίας στη Γαλλία.
Όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, στόχος είναι να βοηθηθούν οι οδηγοί οι οποίοι πλήττονται από τις τελευταίες αυξήσεις των τιμών στη χώρα.
Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ δήλωσε, επίσης, πως μετά τους τρεις μήνες «θα τεθεί σε ισχύ ένας πιο μόνιμος μηχανισμός» και πρόσθεσε πως το βάρος της μείωσης των τιμών θα μοιραστεί εξίσου ανάμεσα στο γαλλικό κράτος και τις πετρελαϊκές εταιρείες -- τόσο το κράτος όσο και οι εταιρείες θα εισπράττουν 3 λεπτά του ευρώ λιγότερα ανά λίτρο.
«Αυτό σημαίνει πως θα κοστίζει 1,50 ευρώ λιγότερο για να βάλεις 25 λίτρα στο ντεπόζιτο. Είναι σημαντικό ποσό, ιδιαίτερα για ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα ή που πρέπει να οδηγούν πολύ», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες του με εκπροσώπους της βιομηχανίας των καυσίμων.
Η απόφαση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ μέσα σε 24 ώρες, θα κοστίσει στο κράτος τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ σε απώλειες φορολογικών εσόδων κατά την περίοδο αυτή, δήλωσε ο υπουργός.
Στη Γαλλία, οι φόροι αποτελούν το ήμισυ του ποσού που πληρώνουν οι οδηγοί στην αντλία.
Να σημειωθεί ότι η μείωση των τιμών των καυσίμων αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του ίδιου του Ολάντ.   
ΠΗΓΗ:24h.gr

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Παράπονα από τους Ελβετούς Παραγωγούς Ενέργειας για τα Γερμανικά Φωτοβολταϊκά



Η αυξημένη ηλιακή παραγωγή της Γερμανίας στοιχίζει στον κλάδο ηλεκτρισμού της Ελβετίας περί τα 104 εκατ. δολάρια ετησίως, σύμφωνα με τον σύνδεσμο VSE.
Ο σύνδεσμος επικρίνει τον «στεβλό ανταγωνισμό» ανάμεσα στους παραγωγούς της Ελβετίας που χρησιμοποιούν υδροηλεκτρικά εργοστάσια και στην επιδοτούμενη ηλιακή παραγωγή της Γερμανίας. Σημειώνει επίσης ότι οι Ελβετοί έμποροι ενέργειας αντιμετωπίζουν αυξημένες δυσκολίες στην πώληση της ενέργειας από τα υδροηλεκτρικά στις ώρες αιχμής. Παρατηρείται το φαινόμενο ότι οι τιμές της ενέργειας υποχωρούν απότομα σε χώρες όπως η Ελβετία όταν στη Γερμανία επικρατεί ηλιοφάνεια, γεγονός που υπογράμμισε ο πρόεδρος του συνδέσμου, Κερτ Ρόρμπαχ.
Στα πλαίσια αυτά, η VSE σκοπεύει να υποβάλει τις παρατηρήσεις της τον Οκτώβριο και προειδοποιεί για τις συνέπειες αυτής της ανισορροπίας στην αγορά ενέργειας, παρόλο που οι δύο πηγές (υδροηλεκτρικά και φωτοβολταϊκά) είναι κανονικά αλληλοσυμπληρούμενες.  
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δελτίο Τύπου - Νέα παρέμβαση της ΓΣΕΕ για τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο



Με νεότερη επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό κ.Αντ.Σαμαρά η ΓΣΕΕ ζητά την άμεση-επείγουσα παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση του κρίσιμου για την οικονομία και τους εργαζόμενους προβλήματος των Ναυπηγείων.
Στην επιστολή σημειώνεται ότι η θετική εξέλιξη για την ανάθεση μελέτης στον Εθνικό Συντονιστή (που εισηγήθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Πρωθυπουργός σε συνεργασία με τους πολιτικούς αρχηγούς απεδέχθη) για τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας. Ωστόσο, πρέπει να επιταχυνθούν οι ρυθμοί και πρέπει άμεσα να εκπληρωθούν οι συμβατικές υποχρεώσεις ΥΠΕΘΑ ώστε να πληρωθούν οι επί μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων.
Ο εθνικός συντονιστής δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι ώστε τα αρμόδια (ή συναρμόδια) Υπουργεία να καθυστερούν συμβατικές υποχρεώσεις εις βάρος των ναυπηγείων και των εργαζομένων σε αυτά, καθώς δεν εμπλέκεται στις συμβατικές υποχρεώσεις των Υπουργείων προς τα Ναυπηγεία και ως μόνο έργο έχει τη σύνταξη της σχετικής μελέτης-πρότασης για τη δημιουργία του ενιαίου φορέα του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

ΔΕΗ: Μεγάλη πτώση στα κέρδη προβλέπουν οι αναλυτές



Η ΔΕΗ αναμένεται να ανακοινώσει μεγάλη πτώση κερδών το πρώτο εξάμηνο του 2012, εξαιτίας των προβλέψεων για απλήρωτους λογαρισμούς και του υψηλού κόστους ενέργειας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.
Η επιχείρηση αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη ύψους 5,1 εκατ. ευρώ, έναντι 129 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο, σύμφωνα με το μέσο όρο των προβλέψεων επτά τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιριών.
Οι αναλυτές αναμένουν οι δαπάνες της ΔΕΗ να επισκιάσουν την αύξηση των τιμολογίων.
Η μετοχή της ΔΕΗ έχει υποχωρήσει 27% από τις αρχές του έτους, υποαποδίδοντας του γενικού δείκτη που έχει καταγράψει απώλειες 5,1%.
H μετοχή διαπραγματεύεται 11 περίπου φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2012 έναντι 8 της γαλλικής Electricite de France, σύμφωνα με στοιχεία του Thomson Reuters I/B/E/S.
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΥΠΕΞ Ρωσίας: η βοήθεια στους Σύρους αντάρτες απειλεί με αποσταθεροποίηση ολόκληρη τη Μέση Ανατολή


мид рф министерство иностранных дел
Η οικονομική, υλικοτεχνική, στρατιωτική και κατασκοπική συνδρομή στη συριακή αντιπολίτευση απειλεί με περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Αυτό δήλωσε σήμερα το ρωσικό ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας πληροφορίες στη βρετανική εφημερίδα SundayTimes περί χρήσης των βρετανικών στρατιωτικών βάσεων στην Κύπρο για τη συγκέντρωση κατασκοπικών πληροφοριών σχετικά με τις κινήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας, οι οποίες εν συνεχεία διαβιβάζονται στους αντάρτες του Συριακού Ελεύθερου Στρατού. Αυτή η βοήθεια, επισημαίνεται στο σχόλιο, δίνει στην αντιπολίτευση τη δυνατότητα «να συνεχίσει τη γραμμή της άρνησης συμμετοχής της στον πανεθνικό διάλογο», πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ, το σχέδιο ειρήνευσης του Κόφι Ανάν και τις συμφωνίες της Γενεύης. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru