Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Κάτω από τα 10 εκατ. bpd υποχώρησε η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας - Πτώση άνω του 6%

 


Η ρωσική παραγωγή πετρελαίου και συμπυκνώματος φυσικού αερίου μειώθηκε κάτω από τα 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τη Δευτέρα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020, δήλωσαν δύο πηγές του Reuters την Τρίτη, καθώς οι κυρώσεις και οι υλικοτεχνικοί περιορισμοί παρεμπόδιζαν το εμπόριο.

Η ρωσική παραγωγή πετρελαίου υφίσταται τεράστια πτωτική πίεση..

Υδρογονάνθρακες: Οι fast track έρευνες, η πρώτη γεώτρηση και οι στόχοι για παραγωγή πριν το 2030

 


Το κακό της παρελθόν επιχειρεί να ξορκίσει η χώρα, βάζοντας στόχο με fast track διαδικασίες να έχει εντός του 2023 καθαρή εικόνα ως προς το αν υπάρχουν ή όχι εκμεταλλεύσιμα οικονομικά κοιτάσματα σε θάλασσες και ξηρά.

Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό κράτος θα πρέπει να παραμερίσει γραφειοκρατικές διαδικασίες, να εκδώσει ταχύτατα άδειες που περιλαμβάνουν εγκρίσεις από υπουργεία, φορείς και τοπικές κοινωνίες, να ξεπεραστούν οι βέβαιες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε έως τον Μάρτιο του 2023 να έχει...

Οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που θα γίνουν έρευνες για φυσικό αέριο

 


Έρευνες σε έξι περιοχές της Ελλάδας, εκ των οποίων οι πέντε θαλάσσιες, για τον εντοπισμό φυσικού αερίου ξεκινούν άμεσα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

 Το ενδιαφέρον, όπως συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, εστιάζεται σε έξι περιοχές.

«Η μία βρίσκεται στην ηπειρωτική Ελλάδα, στην Περιφέρεια Ηπείρου, σε σημείο -θα τονίσω- όπου θα υπάρξει η μέγιστη δυνατή περιβαλλοντική..

Η απανθρακοποίηση και η ενεργειακή αυτονομία θα πρέπει να εμβαθύνουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση





Ο Γιώργος Αρβανιτίδης βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης  και Αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής μίλησε στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής όπου έγινε ενημέρωση των μελών από την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδια για θέματα ενέργειας κα. Kadri Simson, με θέμα την προσιτή, βιώσιμη και ασφαλή ενέργεια στην Ευρώπη.

Ο κ. Αρβανιτίδης αφού καλωσόρισε την Επίτροπο τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είχε..

Motor Oil: Στα 202 Εκατ. τα Καθαρά Κέρδη το 2021



 Μεγάλη αύξηση 68% στον κύκλο εργασιών του καταγράφει ο όμιλος της Motor Oil για το 2021, στα 10,2 δισ. ευρώ έναντι 6,1 δισ. ευρώ για τη χρήση 2020

Παράλληλα, τα EBITDA του ομίλου ανήλθαν σε 490 εκατ. ευρώ από 85 εκατ. ευρώ πέρυσι. Τα κέρδη προ Φόρων του Ομίλου διαμορφώθηκαν..

Οι Αμερικάνοι Πωλούν Οκτώ Φορές Ακριβότερο το LNG στους Ευρωπαίους

 



Η επίσκεψις της Αμερικανίδος υφυπουργού Εξωτερικών, Βικτώρια Νούλαντ στην Αθήνα δεν μας έκανε σίγουρα σοφότερους. Απλώς επιβεβαίωσε αυτό που ήδη γνωρίζουμε και έχει αποκαλύψει πρώτη η εφημερίδα «Εστία»: οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται πλέον για την κατασκευή σταθερών αγωγών και στρέφονται αποκλειστικώς προς την πλέον προσοδοφόρα..

Η Veolia θα παράγει βιοκαύσιμα ουδέτερο σε CO2 από την παραγωγή χαρτοπολτού

 



Η Veolia εγκαινιάζει το μεγαλύτερο έργο βιοδιυλιστηρίου στον κόσμο που παράγει βιομεθανόλη ουδέτερη σε CO 2 από ένα εργοστάσιο χαρτοπολτού στη Φινλανδία. Το έργο επιτρέπει να ξεκλειδωθεί το δυναμικό αυτής της εναλλακτικής πηγής πρώτης ύλης για βιοκαύσιμα που είναι σχεδόν εντελώς...