Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Νορβηγία: Nέες φορολογικές ελαφρύνσεις για τις πετρελαϊκές εταιρείες

Από το worldenergynews.gr
Το κοινοβούλιο της Νορβηγίας συμφώνησε να δώσει πρόσθετες φορολογικές ελαφρύνσεις στη βιομηχανία πετρελαίου, πέραν εκείνων που πρότεινε η μειοψηφική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια τόνωσης των επενδύσεων και προστασίας των θέσεων εργασίας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 8/6/2020 το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα.

Η Equinor και άλλες πετρελαϊκές εταιρείες, που επλήγησαν από τις χαμηλές τιμές του αργού, καθώς η ζήτηση σταμάτησε..

Τα αποτελέσματα της έρευνας ESENER για το 2019 διατίθενται πλέον και με διαδραστικό τρόπο απεικόνισης των δεδομένων

Από το osha.europa.eu
Τα πιο πρόσφατα δεδομένα της ευρωπαϊκής έρευνας για τους νέους και τους αναδυόμενους κινδύνους στις επιχειρήσεις (ESENER) για το 2019 έχουν προστεθεί στο εργαλείο απεικόνισης δεδομένων της ESENER .

Για πρώτη φορά παρέχεται η δυνατότητα σύγκρισης των αποτελεσμάτων της ESENER του 2019 και της ESENER του 2014 σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, ανά τομέα..

Οι Τούρκοι μυρίστηκαν πιο γρήγορα το πετρέλαιο από τους Έλληνες

Από το slpress.gr
Στις 23 Απριλίου 2019, η Ύπατη Εκπροσώπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι εισηγήθηκε στα κράτη μέλη της ΕΕ την αναγνώριση ως μόνης νόμιμης εκπροσώπου του Λιβυκού Κράτους την κυβέρνηση του Φαγεζ Αλ Σάρατζ. Παρά τις αντιρρήσεις της Γαλλίας, η πρόταση της Μογκερίνι εγκρίθηκε χάρη στη σφραγίδα της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό παρ' ότι ήταν..

Η Σαουδική Αραβία θα τερματίσει τις εθελοντικές περικοπές στο σύμφωνο του ΟΠΕΚ + - Πτώση 3% για το πετρέλαιο

Από το worldenergynews.gr
Η Σαουδική Αραβία θα αυξήσει την παραγωγή τον Ιούλιο για να ταιριάξει με την ποσόστωση του ΟΠΕΚ, ενώ θα τερματίσει τις εθελοντικές βαθύτερες περικοπές καθώς βλέπει την ανάγκη για αύξηση του εγχώριου πετρελαίου εν μέσω ενδείξεων ανάκαμψης της παγκόσμιας ζήτησης, δήλωσε ο υπουργός ενέργειας..

«Στρατιές» ανέργων ετοιμάζει η πετρελαϊκή BP: «Κόβει» 10.000 θέσεις εργασίας

Από το pronews.gr
Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός BP ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση 10.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο, περίπου το 15% του προσωπικού του, προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματικός και να προσαρμοστεί σε μια πετρελαϊκή αγορά που επλήγη από την υγειονομική κρίση.

Η πλειονότητα των θέσεων εργασίας θα καταργηθούν έως τα τέλη του έτους και θα αφορούν κυρίως μισθωτούς σε..