Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Νέος ιός στο facebook με τη φωτογραφία ενός... φίλου σου

Νέος ιός στο facebook με τη φωτογραφία ενός... φίλου σου
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την διάδοση ενός κακόβουλου λογισμικού (Backdoor Trojan), που εξαπλώνεται με την εμφάνιση ανάρτησης με πορνογραφικό βίντεο στο facebook.

Συγκεκριμένα, η επίμαχη ανάρτηση εμφανίζεται να έχει κοινοποιηθεί από κάποιον φίλο του χρήστη στο facebook και να έχουν επισημανθεί σε αυτήν με tag μέχρι και 20 φίλοι του. Εάν ο χρήστης πατήσει στο εμφανιζόμενο ως πορνογραφικό βίντεο, μεταφέρεται σε μια απατηλή ιστοσελίδα στην οποία παίζουν τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο και στη συνέχεια, σταματάει η αναπαραγωγή του και εμφανίζεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει τον χρήστη ότι απαιτείται να « κατεβάσει» μια αναβάθμιση του λογισμικού Adobe Flash Player ( InstallFlashPlayer.exe ), όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα:

Στην περίπτωση που ο χρήστης συναινέσει και «κατεβάσει» το αρχείο, τότε μολύνεται από κακόβουλο λογισμικό (Backdoor Trojan), το οποίο έχει τη δυνατότητα να «παρακολουθεί» το πληκτρολόγιο και το «ποντίκι» του μολυσμένου υπολογιστή, με αποτέλεσμα να μπορούν να υποκλαπούν κωδικοί και επικοινωνίες πάσης φύσεως (π.χ. κωδικοί e-banking, αριθμοί πιστωτικών καρτών, κωδικοί πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.ά.).

Επίσης, το κακόβουλο λογισμικό έχει τη δυνατότητα μετά την εγκατάστασή του και τη μόλυνση του υπολογιστή να αναρτά αυτόματα στο λογαριασμό facebook του χρήστη το επίμαχο πορνογραφικό βίντεο, κάνοντας ταυτόχρονα επισήμανση έως και 20 φίλους του, με σκοπό την περαιτέρω αυτοδιάδοσή του. Με αυτό τον τρόπο, το κακόβουλο λογισμικό εξαπλώνεται, μέσω του facebook, μολύνοντας μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα ακόλουθα ελάχιστα μέτρα προστασίας:

Να μην πατάνε σε αναρτήσεις με περίεργο περιεχόμενο ή αναρτήσεις οι οποίες δεν εμφανίζεται να οδηγούν σε κάποια γνωστή ιστοσελίδα.

Από τις ρυθμίσεις ασφαλείας του facebook να ενεργοποιήσουν την επιλογή στην οποία δεν θα μπορεί κάποιος να τους προσθέσει με tag  χωρίς να το εγκρίνουν.

Να χρησιμοποιούν εφαρμογές ασφαλείας, όπως λογισμικό Antivirus, το οποίο θα πρέπει να είναι πάντοτε ενημερωμένο.

Να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή τους.



ΠΗΓΗ:enikos.gr

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ


Σύστημα CCS: πιθανά πολύ λιγότερο αποτελεσματικό απ' το προβλεπόμενο. Και μετά τι;


Το σύστημα CCS (Carbon Capture & Storage), για σύλληψη και αποθήκευση του άνθρακα σε κατάλληλες γεωλογικές δομές του υπεδάφους, θεωρείται ως η πλέον υποσχόμενη τεχνολογία από τους οπαδούς της απανθρακοποίησης της ηλεκτροπαραγωγής. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Μια νέα έρευνα έσπειρε αμφιβολίες.

Σύμφωνα με τη θεωρία, το CO2 συλλέγεται απ' τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής και στη συνέχεια εγχέεται σε βάθη άνω των 2 χιλ. μέτρων στο υπέδαφος, σε θύλακες άλμης ή σε αλατούχα υδροφόρα στρώματα, όπου από αέριο μετατρέπεται σε στερεό. Ωστόσο μερικές φορές η θεωρία δεν επαληθεύεται στην πράξη και μια νέα έρευνα στο Τμήμα Earth, Atmospheric and Planetary Sciences του ΜΙΤ έδειξε πως μόνο ένα μικρό ποσοστό του CO2 που εγχέεται στο έδαφος μετατρέπεται σε σταθερή στερεά φάση και το υπόλοιπο παραμένει σε μια ασταθή κατάσταση. Και αν τελικά παραμείνει σε αέρια ή υγρή φάση, μπορεί να ξαναβρεί το δρόμο της επιστροφής στην επιφάνεια του εδάφους, οδηγώντας την όλη διαδικασία σε αποτυχία.

Οι ερευνητές μοντελοποίησαν τη διαδικασία και τις χημικές αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα μετά την έγχυση του CO2 σε αλμυρό βραχώδες περιβάλλον. Όταν το CO2 εγχέεται μέσα στο έδαφος, εισέρχεται σε θύλακες στη μάζα του πετρώματος εκτοπίζοντας οποιοδήποτε υπάρχον υγρό, όπως η άλμη. Αυτό που απομένει είναι φυσαλίδες CO2, μαζί με CO2 διαλυμένο σε νερό. Το διαλυμένο CO2 παίρνει τη μορφή του όξινου ανθρακικού άλατος ή του ανθρακικού οξέος και δημιουργείται ένα όξινο περιβάλλον.


Όταν ανέλυσαν τις χημικές αντιδράσεις μεταξύ περιοχών πλούσιων σε CO2 και περιοχών πλούσιων σε άλμη βρήκαν ότι το CO2 πράγματι αντιδρά και στερεοποιείται - αλλά μόνο στη διεπιφάνεια των περιοχών. Η αντίδραση δημιουργεί ουσιαστικά ένα στερεό τοίχωμα, στο σημείο όπου το CO2 συναντά άλμη, εμποδίζοντας το μεγαλύτερο μέρος του CO2 από το να έλθει σε αντίδραση με την άλμη. Η προσδοκία ήταν ότι το μεγαλύτερο μέρος του CO2 θα γίνει στερεό ορυκτό, ωστόσο η εργασία δείχνει ότι σημαντικά λιγότερο θα καταβυθιστεί στην πραγματικότητα.

Κατόπιν αυτού οι ερευνητές προτείνουν να εξεταστεί πειραματικά το θεωρητικό τους εύρημα, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς επηρεάζει τη στερεοποίηση του CO2 το πορώδες των πετρωμάτων και η επικοινωνία μεταξύ των πόρων τους. Με τον τρόπο αυτό θεωρούν πως θα βρεθεί ποιο είναι το βέλτιστο πέτρωμα για αποθήκευση του CO2. 

Αν βέβαια αντί να ψάχνουμε τρόπους πώς να ξεφορτωθούμε το CO2 ψάχναμε τρόπους να ανακυκλώσουμε τον περιεχόμενο άνθρακα, ίσως όλα έπαιρναν ένα τελείως διαφορετικό νόημα. Το πρόβλημα είναι πως το CO2 είναι μια πολύ σταθερή ένωση, που χρειάζεται πολλή ενέργεια για να διασπαστεί. Ήδη πάντως εταιρείες όπως η γνωστή μας Γερμανική Bayer (ασπιρίνες) ή η Αμερικανική Novomer έχουν χρησιμοποιήσει το CO2 για να παράγουν οργανικές ενώσεις κατάλληλες για την περαιτέρω παραγωγή πολυουρεθάνης ή συγκολλητικών. Μια άλλη τεχνολογία που μπορεί να ανακυκλώνει τον άνθρακα του CO2 είναι το σύστημα Hydrosol, που προωθεί και το δικό μας ΕΚΕΤΑ. Και μια παρόμοια αναπτύσσεται στο Ισραήλ. Ίσως λοιπόν κάποια μέρα αντί να συζητούμε για το CCS-Carbon Capture & Storage να συζητούμε για το CCR-Carbon Capture & Recycle



ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων και πως θα την αποκτήσετε

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων και πως θα την αποκτήσετε
H European Youth Card Association είναι μια ΜΚΟ που εκπροσωπεί 40 οργανισμούς σε 38 χώρες, οι οποίες υλοποιούν το πρόγραμμα "Ευρωπαϊκή κάρτα νεών".Στην χώρα μας ύπεύθυνοι είναι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης που ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας.


Αν είσαι νέος εώς 30χρονών τότε πρέπει να βγάλεις αυτή την κάρτα.Ισχύει για ένα χρόνο, στοιχίζει 10 ευρώ και μπορείς να την ανανεώνεις κάθε χρόνο μέχρι να κλείσεις τα 30. Πρόκειται για εκπτωτική και όχι πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.
Με την κάρτα νέων έχεις εκπτωσείς σε προϊόντα, και υπηρεσίες όπως,στις μεταφορές (αστικές/υπεραστικές συγκοινωνίες, σιδηροδρομικές μεταφορές, ακτοπλοϊκά εισιτήρια.Στην εκπαίδευση( προγράμματα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης ελληνικών πανεπιστημίων, Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), σχολές ξένων γλωσσών, μαθήματα χορού).Στον τουρισμό, στον πολιτισμό, σε καταστληματα, σε εστιατόρια, σε νοσοκομεία, σε κομμωτήρια κ.α.
 Με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων μπορείς να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια και αγαθά τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε 38 χώρες του εξωτερικού! Μπορείς να αποκτήσεις την κάρτα με τους παρακάτω 4 τρόπους: 1)Υποβολή της αίτησης online.2) Αποστολή αίτησης με μία φωτογραφία (τύπου ταυτότητας) ταχυδρομικά.3) Επίσκεψη στα γραφεία του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, ΤΚ 11134, Αθήνα, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθέριος) 4)Επίσκεψη στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων στη Θεσσαλονίκη (Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, Βασ. Γεωργίου 1, ΤΚ 54640, γραφείο 24 Ε).


ΠΗΓΗ:fpress.gr

EIA: Το Top 5 των χωρών που αύξησαν την παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου το 2014


ΗΠΑ, Ιράκ, Καναδάς, Βραζιλία και Ιράν αποτελούν τις 5 χώρες που αύξησαν την παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου, το έτος 2014, σύμφωνα με την αμερικάνικη EIA (Energy Information Administration).
«Παρά τις διαταραχές στον εφοδιασμό πετρελαίου και τις απειλές που υπήρξαν στο θέμα της ασφάλειας, το Ιράκ ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση της προσφοράς το 2014.
Το Ιράκ αντιπροσώπευσε περίπου το 60% της αύξησης στην παραγωγή πετρελαίου μεταξύ των χωρών-μελών του OPEC, αν και η αύξηση αυτή αντισταθμίστηκε από την μειωμένη παραγωγή άλλων χωρών-μελών του Οργανισμού» σημειώνει η EIA.
Σημειώνεται ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου του Ιράκ, το 2014 ήταν κατά μέσο όρο στα 3,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αυξημένη κατά 330.000 εκατ. βαρέλια ημερησίως έναντι του 2013



ΠΗΓΗ:energypress.gr

1,2% αύξηση στην κατανάλωση καυσίμων το 2014


Υποχώρηση της κατανάλωσης βενζίνης, που όμως υποσκελίζεται από την αύξηση στην κατανάλωση diesel κίνησης και diesel θέρμανσης, δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου ενέργειας για την αγορά καυσίμων.
Πιο αναλυτικά η μείωση κατά 5% στην κατανάλωση βενζίνης που καταγράφηκε κατά το 2014 δε στάθηκε ικανή για να ανακόψει την συνολική αυξητική πορεία της κατανάλωσης καυσίμων που καταγράφηκε την περασμένη χρονιά και βασίστηκε στην αύξηση της κατανάλωσης στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης. Έτσι η αύξηση κατά 8% της κατανάλωσης diesel κίνησης και η αύξηση κατά 4% του πετρελαίου θέρμανσης, οδήγησαν τη συνολική κατανάλωση σε θετικό πρόσημο της τάξης του 1,2%.
Ειδικότερα τα στοιχεία για τις καταναλώσεις έχουν ως εξής:
• Η συνολική κατανάλωση βενζίνης υποχώρησε κατά 5% από τα 3.488.602 κυβικά στα 3.322.943 κυβικά.
• Η κατανάλωση diesel κίνησης διαμορφώθηκε στα 2.928.618 κυβικά από 2.720.158 κυβικά το 2013 καταγράφοντας αύξηση 8%
• Όσο για το diesel θέρμανσης αυτό κατέγραψε αύξηση 4% από τα 1.062.544 κυβικά στα 1.110.232 κυβικά.
Με βάση τα ίδια επίσημα στοιχεία οι ποσότητες σε επίπεδο διετίας καταγράφουν τις εξής μεταβολές:
Βενζίνη                                         diesel κίνησης                        diesel θέρμανσης
2012 2014 διαφ.                        2012 2014 διαφ.                       2012 2014 διαφ.
3.921.308 3.322.943 -15%    2.497.590 2.928.618 17%     2.305.952 1.110.232 -52%
Φορολογία
Στο σύνολο της κατανάλωσης βενζίνης, πετρελαίου κίνησης και πετρελαίου θέρμανσης, οι ποσότητες καταγράφουν μικρή αύξηση σε ποσοστό 1,2% από τα 7.271.304 στα 7.361.793.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία για τις καταναλώσεις η συνολική φορολογία για τα καύσιμα διαμορφώνεται ως εξής:
ΕΦΚ: 3,4 δις ευρώ
ΦΠΑ: 1,8 δις ευρώ
Σύνολο: 5,230 δις ευρώ



ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 16 και 17 Φλεβάρη θα καλεστούµε να ψηφίσουµε για την έγκριση ή µη του ∆ιοικητικού και

Οικονοµικού Απολογισµού του ΠΣΕΕΠ για το 2014. Ένας Απολογισµός που δεν πρέπει να είναι µια
απλή διαδικασία αλλά ένα µήνυµα προς κάθε κατεύθυνση για το τι απαντάνε οι εργαζόµενοι στις
πολιτικές που εφαρµόστηκαν εναντίον τους.
Εµείς σαν παράταξη στο ∆.Σ. του ΠΣΕΕΠ καταψηφίσαµε τον ∆ιοικητικό Απολογισµό και ψηφίσαµε
λευκό στον Οικονοµικό για τους παρακάτω λόγους:

ΕΣΣΕ 2014 - 2016

Η διαπραγµάτευση της Σύµβασης ήταν µια ατέλειωτη παρωδία. Ξεκινώντας από την άρνηση
διεκδίκησης Γενικής αύξησης έδειξαν ξεκάθαρα στον Εργοδότη την διάθεση τους να υπογράψουν τις
µειώσεις που η Εταιρεία επεδίωκε. Με την περίφηµη απεργία "από µπρός παρθένα, από πίσω
φορτώνουνε τα πλοία, τα βυτία και τα τρένα" δήλωσαν προς όλους ότι δεν είχαν καµία διάθεση για
αγώνα. Φυσικά αγνόησαν την διαπαραταξιακή διαπραγµατευτική οµάδα για να υπογράψουν µια
προσυµφωνηµένη Σύµβαση επειδή προφανώς θα έφερνε στο φώς τις µυστικές συµφωνίες για τα
Οργανογράµµατα που έκαναν.
Η συµφωνία της Σύµβασης έφερε στην Εταιρεία κέρδος 10 εκ. ευρώ από την ΣΣΕ και
πραγµατοποίησε τον διακαή πόθο της για ελαστικές αµοιβές εργασίας εισάγοντας τα EBΙTDA στη ζωή των εργαζοµένων. Ήταν το πιο τραγικό από όλα όσα συµφώνησαν διότι είµαστε µια Εταιρεία
εντάσεως κεφαλαίου και όχι εντάσεως εργασίας. Άρα ∆ΕΝ µπορεί σε καµία περίπτωση να επηρεάσουν τα EBΙTDA οι εργαζόµενοι ότι κι αν κάνουν, όσο κι αν εργαστούν.

Η κατάργηση για δυο έτη των εισφορών της Εταιρείας στην Groupama, το κόψιµο στους

βρεφονηπιακούς σταθµούς που χαρακτηρίστηκαν "εξτραδάκια", το κόψιµο στα κουπόνια που άλλα
Συνδικάτα του Οµίλου κατάφεραν να διατηρήσουν, οι περικοπές στα λεωφορεία που ανάγκασαν και
εξακολουθούν να αφήνουν εργαζοµένους να περιµένουν στην Εθνική οδό, τα οδοιπορικά στις
εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης των Μεγάρων και της Πάχης όπου δεν υπάρχει ούτε λεωφορείο της γραµµής, είναι τα βασικότερα χαρακτηριστικά "µιας ιστορικής Σύµβασης που δεν µειώνει το
µισθό" όπως αρέσκονται να την χαρακτηρίζουν. Προφανώς, όλα τα παραπάνω ο εργαζόµενος θα τα
πληρώσει ...από κάποιο άλλο µισθό!

Τα Πρακτικά Συµφωνίας που έτρεξαν µε ιδιαίτερη σπουδή να υπογράψουν είναι ξεκάθαρο σε όλους πια ότι εξυπηρετούσαν αποκλειστικά και µόνο τα συµφέροντα του Εργοδότη.

Οι Χειριστές, Τεχνίτες, Αποθηκάριοι κ.α. Β΄, εκτός του ότι δεν εφαρµόστηκαν σε όλες τις περιπτώσεις, ήταν απαίτηση της Εταιρείας όπως αποκάλυψε ο ∆1 στην αίθουσα ελέγχου των ΒΕΑ διότι "δεν την συνέφερε οικονοµικά να δίνει τόσα κλιµάκια!" Η κατάργηση των Μηχανικών, Οργανάδων και του ενός Ηλεκτρολόγου βάρδιας, της καρδιάς δηλαδή της ασφάλειας του ∆ιυλιστηρίου, µόνο από ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ και δεν ξέρουν τί σηµαίνει ∆ιυλιστήριο θα µπορούσε να συµφωνηθεί.
Το On Call έγινε πράξη, έγινε Σύµβαση. Και επιµένουµε να ρωτάµε µε ποιό δικαίωµα υπέγραψαν να
είναι ο εργαζόµενος πάνω από ένα τηλέφωνο, χωρίς προσωπική ζωή για 15 ευρώ και ας τονίζει ο
Γραµµατέας του ΠΣΕΕΠ οτι "δεν µπορώ να καταλάβω πως έχασαν την προσωπική τους ζωή αφού
δεν τους καλούνε συνέχεια;"

ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


Η πρώτη συµφωνία σχετικά µε τα Οργανογράµµατα έγινε µυστικά και ταυτόχρονα µε την υπογραφή της ΕΣΣΕ όπως εγκαίρως σας είχαµε επισηµάνει ενώ η ταφόπλακα έπεσε µε την υπογραφή του Προέδρου του ΠΣΕΕΠ και µέλους του ∆.Σ. της Εαιρείας για την αποχώρηση 55 συναδέλφων χωρίς

αντικατάσταση. Όλα τα υπόλοιπα είναι ένα ακόµη ψέµα.
Όταν ξεκίνησε η εφαρµογή των νέων Οργανογραµµάτων, το Προεδρείο έστελνε συναδέλφους
Εργοδηγούς της παραγωγής χωρίς θεσµικό ρόλο να διαµαρτυρηθούν στην ∆ιοίκηση για τα πόστα που χάνονταν και κρατούσε το ρόλο της γλάστρας για τον εαυτό του. Κι όταν αποφάσισε επιτέλους να παίξει το ρόλο του, αντί να ξεκινήσει άµεσα απεργίες θυµήθηκε το ∆ηµοψήφισµα γνωρίζοντας ότι µπορεί να εκβιάζει µε ψευτοδιλλήµατα του τύπου "εγώ θέλω να κάνω απεργία, αλλά µου είπαν ότι αν κλείσει το ∆ιυλιστήριο δεν ξαναανοίγει". Παρόλο που αυτοί που πλήττονται άµεσα ψήφισαν υπέρ της απεργίας το Προεδρείο αποφάσισε να ακούσει την "λαϊκή εντολή" για διάλογο για τα Οργανογράµµατα.
Στο ∆.Σ. του Σεπτεµβρίου δε, ο Πρόεδρος µας διαβεβαίωσε ότι τα νέα Οργανογράµµατα θα είναι plus.Ένα ακόµη µεγάλο ψέµα του.
Αποτέλεσµα του διαλόγου µέχρι σήµερα ήταν η εξ’ ολοκλήρου λειτουργία του Στερεού Θείου στις ΒΕΕ
µε εργολάβους και η έκδοση αδειών εργασίας από αυτούς, η συνέχιση εργασίας εργολαβικών
συναδέλφων επικουρικά και σε άλλες µονάδες των ΒΕΕ αλλά και στα TRUCK LOADING των ΒΕΑ. Τι να πούµε για την αποδοχή της επαναπρόσληψης συναδέλφων που έφυγαν µε εθελουσία σε εργολάβο καλύπτοντας πάγιες θέσεις, παραβιάζοντας την ΕΣΣΕ και για τη περικοπή οκτώ πόστων στα ΒΕΑ, όπου σύµφωνα µε τον ∆1 Νότου "οι συµφωνηµένες µε το Σωµατείο µειώσεις των Οργανογραµµάτων δεν έχουν ακόµη ολοκληρωθεί".

GROUPAMA


Η καταγγελία του Συµβολαίου ήταν γνωστή στο Προεδρείο από την πρώτη στιγµή και δεν έκαναν

απολύτως τίποτα επιδεινώνοντας χρονικά την διαπραγµάτευση του νέου Συµβολαίου. Παράλληλα
την ίδια εποχή εκµεταλλευόµενοι τον όρο της µερικής εξαγοράς, που αποτελούσε δική µας πρόταση από
τον Απρίλη του 2013, έριχναν στάχτη στα µάτια των εργαζοµένων για να µπορούν να περάσουν πιο
εύκολα και µε λιγότερη αναστάτωση, τα νέα Οργανογράµµατα.
Φτάνοντας στο σήµερα και στη νέα συµφωνία για το Συµβόλαιο της Groupama,αξίζει να θυµόµαστε
ότι κατείχαµε το καλύτερο Συµβόλαιο της αγοράς.

Άξια αναφοράς ήταν και η στάση του Προεδρείου στο κλείσιµο του Εργοστασίου ΚΣ/ΧΛΩΡΙΟΥ όπου ενώ διαβεβαίωναν τους εργαζοµένους ότι δεν θα κλείσει το Εργοστάσιο, ήταν εκείνοι που τους το ανακοίνωσαν, υποκαθιστώντας και βγάζοντας από την δύσκολη θέση την Εταιρεία. Το µόνο που

έπραξαν ήταν να µαζεύουν βιογραφικά και κανόνιζαν που θα µεταφερθεί ο κάθε συνάδελφος
µετατρέποντας το Γραφείο του Σωµατείου σε Γραφείο Προσωπικού.
Στο θέµα δε της Μονάδας 32 των ΒΕΕ, κανείς δεν ξεχνά ότι το Προεδρείο υπερθεµάτιζε και
υπερασπιζόταν την θέση της Εταιρείας πως οι συνθήκες λειτουργίας της Μονάδας ήταν ασφαλείς την
ίδια ώρα που η µονάδα λειτουργούσε µε έντονο τεχνικό πρόβληµα, µε µάνικες για ψύξη. Φυσικά ούτε λόγος για απεργία και φρόντισαν όταν τους δόθηκε η ευκαιρία µε πραξικοπηµατικό τρόπο να
καθαιρέσουν και τον νέο Συντονιστή Υγιεινής και Ασφάλειας ΒΕΕ που τους χαλούσε τα σχέδια
αγωνιζόµενος για την ασφάλεια των εργαζοµένων.
Επίσης θα πρέπει κάποια στιγµή να ενηµερώσουν τους εργαζόµενους για τις εισηγήσεις των µελών
της Εκτελεστικής στο Υπηρεσιακό Συµβούλιο αλλά και του ίδιου του Προέδρου για το θέµα των δύο
απολύσεων αλλά και για τις ποινές που έχουν επιβληθεί σε συναδέλφους µέχρι σήµερα...
Στον Οικονοµικό Απολογισµό ψηφίσαµε λευκό διότι στην Οικονοµική Χρήση του έτους 2014
...ξεχάστηκαν να περαστούν τα έξοδα έκδοσης του Πυρσού και τα έξοδα Έκθεσης των Βιβλίων που
καθιστούσαν αρνητικό τον Απολογισµό. Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι τα έξοδα του Σωµατείου είναι µεν νόµιµα αλλά ηθικά είναι υπέρογκα για µια χρηστή διαχείριση. Τονίζουµε δε στον Πρόεδρο του ΠΣΕΕΠ ότι περιµένουµε κάποια στιγµη να κάνει πράξη την δήθεν απειλή που εκστόµισε ότι θα λάβει σοβαρά υπόψιν του τα έξοδα για τα µέλη του ∆Σ του ΠΣΕΕΠ ξεκινώντας από τον ίδιο και τα µέλη της εκτελεστικής διότι δεν είναι δυνατόν το τελευταίο απαλλαγµένο µέλος της Εκτελεστικής να µας κοστίζει κάθε µήνα όσο ένας µέσος µισθός.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Όπως η κοινωνία απέρριψε τις µνηµονιακές πολιτικές έτσι και εµείς οφείλουµε να καταδικάσουµε αυτά που µας επέβαλλαν, αντιδρώντας στις πολιτικές της Εταιρείας και του Προεδρείου. Μέσα στα τόσα ψέµατα, οι αριθµοί λένε πάντα την αλήθεια. Έτσι, ενώ το 2011 είµασταν 2083 εγγεγραµµένοι στο ΠΣΕΕΠ, σήµερα είµαστε 1667. Το 2011 η µισθοδοσία µας ήταν περίπου 200 εκ., σήµερα είναι περίπου 130 εκ. Και δυστυχώς αυτό δεν είναι ψέµα. Άρα η ψήφος µας στις 16 και 17 Φλεβάρη µε βάση όλα αυτά τα γεγονότα δεν θα έπρεπε καν να αποτελεί σηµείο προβληµατισµού αλλά µονόδροµο.


                                                           ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ


                      ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΑΛΛΟΘΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ


                      ∆ΕΝ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΧΕ∆ΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ∆ΟΣΙΑΣ


                ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΓΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟY ΜΑΣ ΚΑΙ

                                           ΞΑΝΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙ∆Α