Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Αποχωρεί και επίσημα η TotalEnergies από τις δύο περιοχές έρευνας της Κρήτης - Έμφαση στην ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα

 


Μετά την ολοκλήρωση των μελετών που διεξήχθησαν σχετικά με τις περιοχές έρευνας στην «Δυτική Κρήτη» και «Νοτιοδυτική Κρήτη», η TotalEnergies έλαβε την απόφαση να αποσυρθεί από τα δύο τεμάχια (blocks), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. 

Η TotalEnergies EP Greece ενημέρωσε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


Η Γερμανία θα πραγματοποιήσει γεωτρήσεις για αέριο στη Βόρεια Θάλασσα για να μειώσει την εξάρτηση από τη Ρωσία

 


Σε μια συντονισμένη κίνηση για να απομακρυνθεί από τη μεγάλη εξάρτησή της από τη Ρωσία εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία, οι γερμανικές αρχές τελικά υποχώρησαν και επέτρεψαν να προχωρήσουν οι γεωτρήσεις φυσικού αερίου σε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες περιοχές της. 

Την Τετάρτη, μια γερμανική περιφερειακή αρχή υπεύθυνη..

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Σε υψηλό δύο ετών εκτινάχθηκαν οι εξαγωγές

 




Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν απότομα την περασμένη εβδομάδα λόγω της αύξησης των εξαγωγών σε υψηλό άνω των δύο ετών, ενώ η παραγωγή πλησίασε τα προ πανδημίας επίπεδα, ανακοίνωσε...

Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ παραλαμβάνουν τα τελευταία ρωσικά φορτία πετρελαίου πριν από την κατάργηση

 



Εννέα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν αργό και μαζούτ ρωσικής προέλευσης έχουν εκφορτιστεί στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, πιθανότατα τα τελευταία που θα παραδώσουν πριν λήξει αυτή την εβδομάδα η εκκαθάριση που ορίστηκε από την Ουάσιγκτον, έδειξαν τα τελωνεία και τα δεδομένα παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων.

Οι ΗΠΑ τον περασμένο μήνα..

ΣΥΡΙΖΑ σε ΕΛΠΕ: Απαραίτητες παρεμβάσεις για μείωση του κόστους σε καύσιμα-ηλεκτρική ενέργεια

 


Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τους Σωκράτη Φάμελλο, Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Γιώργο Αλεξανδράκη, Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΔΕΚΟ, συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο του ΔΣ, Γιάννη Παπαθανασίου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ανδρέα Σιάμισιη, καθώς και στελέχη τη Διοίκησης των Ελληνικών Πετρελαίων, η οποία πραγματοποιήθηκε..

Η επεξεργασία αργού του Μαρτίου των ινδικών διυλιστηρίων αυξάνεται κατά 6,4% από έτος σε έτος

 



Η επεξεργασία αργού πετρελαίου από ινδικά διυλιστήρια αυξήθηκε 6,4% από έτος σε έτος τον Μάρτιο στα 5,28 MMbpd (22,34 MMt), σύμφωνα με τα προσωρινά κυβερνητικά στοιχεία, που αντιστοιχεί σε αύξηση της κατανάλωσης στον τρίτο μεγαλύτερο εισαγωγέα και καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.

Η ζήτηση καυσίμων της..