Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

JP Morgan :Τελειώνετε με την δημοκρατία !


Από ποιούς παίρνει γραμμή ο Αντώνης Σαμαράς; 

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, συναντήθηκε την Δευτέρα 30-9-2013 συμμετείχε  σύμφωνα με πληροφορίες, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με κορυφαία στελέχη της JP Morgan μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλός της Jamie Dimon.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική τράπεζα την προηγούμενη εβδομάδα εξέδωσε δυο εκθέσεις ελληνικού ενδιαφέροντος. Η μία για τις τράπεζες και η άλλη συνολικά για την οικονομία και την αγορά.

Ποια όμως είναι η JPMorgan και ποιες απόψεις-θέσεις εκφράζει;

Έκθεση της JPMorgan, δημοσιευμένη στα τέλη Μαΐου του 2013, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το πολιτικό μέλλον που επιφυλάσσουν για τον Ευρωπαϊκό Νότο τα διεθνή χρηματοτραπεζικά συμφέροντα. Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, της μεγαλύτερης σε περιουσιακά στοιχεία τράπεζας των ΗΠΑ, προβλέπει εκτεταμένη περίοδο δημοσιονομικής λιτότητας για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και στέλνει σαφή εντολή στους εγχώριους επιτελείς: Ξεφορτωθείτε την Δημοκρατία!





Η ανάλυση κάνει ξεκάθαρα λόγο για  «δημοκρατικό πλεόνασμα» στις χώρες του Νότου και για «προβλήματα» πολιτικής και νομικής κληρονομιάς, που καθυστερούν την «επιτυχία» των επιβαλλόμενων «διαρθρωτικών»προγραμμάτων. Κατά τους συντάκτες της Έκθεσης η περαιτέρω «διαρθρωτική προσαρμογή» βρίσκει εμπόδιο σε δημοκρατικούς θεσμούς και κεκτημένα, σε εμπεδωμένες δομές του πολιτεύματος. Το συνταγματικό πλαίσιο ελευθεριών και δικαιωμάτων στις χώρες του Νότου είναι «άκρως» προοδευτικό, αντικατοπτρίζοντας τους πολιτικούς συσχετισμούς στις χώρες αυτές στην περίοδο της μεταπολίτευσης, μετά την έξοδο από φασιστικά καθεστώτα. Η «αριστερίζουσα»  κρατούσα αντίληψη της δεκαετίας μετά την πτώση της Χούντας εμπέδωσε και θεσμοθέτησε θεσμούς και πρακτικές, που αποτελούν σήμερα ανάχωμα στην «δημοσιονομική εξυγίανση» της χώρας.

Η ανάγνωση  αποσπασμάτων από το Σώμα της Έκθεσης προκαλεί τρόμο:

«Τα Συντάγματα των χωρών αυτών αποκρυσταλλώνουν την υπεροχή των σοσιαλιστικών και κεντροαριστερών κομμάτων, μετά την ήττα του φασισμού. Για να έχει μέλλον η μακροπρόθεσμη επιβίωση της Οικονομική και Νομισματικής Ένωση, τα «πολιτικά χαρακτηριστικά» των χωρών αυτών πρέπει να αμβλυνθούν. Όταν οι Γερμανοί πολιτικοί μιλάν για διαρκή διαδικασία προσαρμογής, προφανώς έχουν στο νού τους συνδυασμό οικονoμικών και πολιτικών αλλαγών».





Και παρακάτω:

Τα πολιτικά συστήματα της ευρωπαϊκής περιφέρειας έχουν τα εξής  χαρακτηριστικά:

Αδύναμη εκτελεστική εξουσία, ισχυρές περιφερειακές δομές, συνταγματική προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, συστήματα συναινετικών διαδικασιών που ευνοούν τις πελατειακές σχέσεις , δικαίωμα πολιτικής διαμαρτυρίας κατά «προωθούμενων» αλλαγών στο status quo.

Τα «μειονεκτήματα» (!!!!!!) αυτής της πολιτικής κληρονομιάς ανέδειξε η οικονομική κρίση. Οι κυβερνήσεις των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου υπήρξαν μόνο  μερικώς επιτυχείς στην επιβολή ατζέντας οικονομικών και δημοσιονομικών «αλλαγών», αφού ήρθαν αντιμέτωπες με «εμπόδια»(!!!!!!!!!), όπως οι εμπεδωμένοι θεσμοί στην Πορτογαλία, η ισχυρές περιφέρειες στην Ισπανία και η άνοδος των «λαϊκιστικών» κομμάτων στην Ελλάδα.









Η JP Morgan ξερνάει ωμά και απροκάλυπτα όλη την αλήθεια για όσα εξυφαίνουν για την Ελλάδα τα διεθνή και ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας. Στόχος είναι να ξεφορτωθούν εργασιακά  κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, να πνίξουν πυρήνες αντίστασης και κινήματα και να αποτρέψουν το λαό από το να ψηφίσει τα «λάθος κόμματα».

Η συνταγή από-δημοκρατικοποίησης της χώρας, που υπαγορεύουν  τα τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά συμφέροντα στους επιτελείς τους, εκτελείται κατά γράμμα από την ελληνική κυβέρνηση. Ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, ,στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες χωρίς επίσημα έγγραφα, διάλυση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, ανατροπή των κοινωνικών κατακτήσεων, κατάργηση των θεσμών συλλογικής εκπροσώπησης , συστηματική παραβίαση του Συνταγματικού Χάρτη της χώρας, εκφυλισμός του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, προπαγανδισμός της θεωρίας των δυο άκρων, πλήρη χειραγώγηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Τον Μάϊο του 2013 η Έκθεση διαπίστωνε με πικρία ότι «η διαδικασία πολιτικής «αλλαγής» (βλέπε. Δημοκρατικής εκτροπής)είναι ακόμη στα σπάργανα.

 Το Σεπτέμβριο του 2013 η Κυβέρνηση  σε  ανοικτή συνεργασία με τα παγκόσμια τραστ συμφερόντων χτίζει με προσεκτικά και μεθοδικά βήματα το σκηνικό για την κατάλυση της δημοκρατίας στη χώρα, με πρόσχημα πάντα την διαφύλαξη της μνημονιακής «ομαλότητας».

Το «αριστερό» άκρο πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα δήλωσε από τις ΗΠΑ ο Πρωθυπουργός, λίγες μέρες πριν.

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την πλήρη αυταρχοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής στη χώρα βρίσκονται ήδη στο συρτάρι του Πρωθυπουργού.

Και στοχεύουν ευθέως στην καρδιά της δημοκρατίας. 

JPM-the-euro-area-adjustment--about-halfway-there. 

ΠΗΓΗ:totekmirio.gr

Ποιες πληρωμές καθυστέρησε το Δημόσιο για να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα

Ποιες πληρωμές καθυστέρησε το Δημόσιο για να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα
Για να επιτευχθεί ο στόχος πρέπει να μπουν στα ταμεία 17 δισ. ευρώ από φόρους έως το τέλος του έτους
Ποιες πληρωμές καθυστέρησε το Δημόσιο για να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα
Ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα πετυχαίνεται μέσω της αναβολής της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του κράτους, καθώς, όπως δείχνουν τα στοιχεία, για να ξεπεράσουν τα κρατικά έσοδα τα έξοδα, καθυστέρησαν οι επιστροφές φόρων, μειώθηκαν οι δημόσιες επενδύσεις και να συνυπολογίστηκαν και έκτακτα έσοδα από τις κεντρικές τράπεζες χωρών της Ευρωζώνης. Για να διατηρηθεί η εικόνα του πρωτογενούς πλεονάσματος μέχρι το τέλος του χρόνου, θα πρέπε να έχουν εισπραχθεί μέχρι τότε φορολογικά έσοδα 17 δισ. ευρώ.

Βάσει των τελευταίων στοιχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ο προϋπολογισμός της γενικής κυβέρνησης, παρουσίασε πρωτογενές πλεόνασμα 1,78 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2013.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του matrix24.gr( (δείτε αναλυτικά εδώ) αυτή η εικόνα του προϋπολογισμού oφείλεται στα εξής:

- Στο συνυπολογισμό εκτάκτων εσόδων συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ τα οποία εισπράχθηκαν, λόγω της μεταφοράς στη χώρα μας των αποδόσεων που είχαν αποκομίσει οι κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος από τη διακράτηση ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Τα έσοδα αυτά όμως δεν «μετρούν», δηλαδή δεν λαμβάνονται υπόψη στην αξιολόγηση την οποία πραγματοποιεί η τρόικα στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού.

- Στη μη καταβολή δαπανών συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ που είχαν προβλεφθεί να εκταμιευτούν για δημόσιες επενδύσεις.

- Στη μη καταβολή οφειλόμενων επιστροφών φόρου συνολικού ύψους 663 εκατ. ευρώ.

- Στη μη καταβολή πολυτεκνικών επιδομάτων συνολικού ύψους 175 εκατ. Ευρώ.

- Στη μη πληρωμή καταναλωτικών δαπανών ύψους τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ!

- Στη μη πληρωμή επιδομάτων θέρμανσης συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Αν δεν συνυπολογίζονταν τα έκτακτα έσοδα από τα ομόλογα κι αν το Δημόσιο δεν είχε αρνηθεί να καταβάλει τις παραπάνω δαπάνες, τότε το έλλειμμα της «γενικής κυβέρνησης» θα είχε ανέλθει στα 8,1 δισ. ευρώ (!) και αντί για πρωτογενές πλεόνασμα 1,78 δισ. ευρώ θα είχε καταγραφεί πρωτογενές έλλειμμα 2,458 δισ. ευρώ!

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου διαμορφώθηκαν σε 6,159 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου, έναντι 6,342 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουλίου και 8,16 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2012.

Τα μεγαλύτερα ποσά ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων βαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία (3,609 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2,247 δισ. ευρώ τον ΕΟΠΥΥ), τα νοσοκομεία (1,149 δισ. ευρώ) και τους ΟΤΑ (757 εκατ. ευρώ).

Σημειώνεται ότι από τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού το 8μηνο προκύπτει ότι τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 34,893 δισ. ευρώ, από 33,103 δισ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα, και έναντι ετήσιου στόχου προϋπολογισμού 51,458 δισ. ευρώ. Δηλαδή, για να επιτευχθεί ο στόχος μέχρι τα τέλη της χρονιάς θα πρέπει να συγκεντρωθεί ποσό σχεδόν 17 δισ. ευρώ.
 ΠΗΓΗ:.newmoney.gr

Δεν καταργείται η Διαύγεια! Όπισθεν ολοταχώς κάνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή να επαναδιατυπωθεί η επίμαχη διάταξη

Όπισθεν ολοταχώς κάνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ανακοινώνει ότι «προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης η σχετική διάταξη (Άρθρο 20, παράγραφος 4) που προκάλεσε τόση συζήτηση θα επαναδιατυπωθεί ώστε να μην επιδέχεται καμίας καλόπιστης ή κακόπιστης παρερμηνείας».

Επίσης, το υπουργείο, με ανακοίνωση του, διευκρινίζει  «με το προωθούμενο σχέδιο νόμου ξεκαθαρίζεται πλέον ότι θα πρέπει υποχρεωτικά να αναρτάται και η πράξη που οριστικοποιεί  την πληρωμή και περιέχει το ακριβές ποσό που θα πληρωθεί».

Ενώ επιπλέον τονίζει ότι «η παράγραφος 6 του άρθρου 20 του σχεδίου νόμου δεν αλλάζει επί της ουσίας την ισχύουσα ρύθμιση όπως αυτή προβλέπεται στον  ιδρυτικό νόμο της «Διαύγειας» (Ν.3861/2010)».

Τέλος, το υπουργείο δεσμεύεται να προσθέσει ακόμη δύο διατάξεις προκειμένου να ενίσχυσει το πρόγραμμα «Διαύγεια» και μετά από απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη η δημόσια διαβούλευση παρατείνεται έως τις 9 Οκτωβρίου 2013. 

ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Ετήσια Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και η Απασχόληση το 2013


 Η κεντρική αυτή επιδίωξη της Έκθεσης για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση του έτους 2013, σημαίνει την κατανόηση του αδιεξόδου των ασκούμενων πολιτικών της «εσωτερικής υποτίμησης, λιτότητας, ανεργίας, ελεγχόμενης χρεοκοπίας» και τον σχεδιασμό πολιτικών για την αποκατάσταση της τάξης των κοινωνικών αναγκών, ενίσχυσης των μισθών και των δημόσιων και κοινωνικών δαπανών και όχι της τάξης του κέρδους, στο πλαίσιο ενός νέου αναπτυξιακού υποδείγματος και ενός σύγχρονου προγράμματος οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.
Στην κατεύθυνση αυτής της εναλλακτικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και ύφεσης καθώς και της προοπτικής ανάπτυξης διαμέσου των μισθών (wage led growth), στην Ελλάδα το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ για ένα ακόμη έτος εκπόνησε την ετήσια έκθεσή για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση τα συμπεράσματα της οποίας παρουσιάζονται συνοπτικά στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ παρουσιάζει τις δραστηριότητες το τελευταίο διάστημα 

ΠΗΓΗ:inegsee.gr

Πετρελαϊκό κοίτασμα μαμούθ στη Βραζιλία


Την ανακάλυψη ενός τεράστιου υπεράκτιου κοιτάσματος πετρελαίου αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες η Βραζιλία.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας, η ανακοίνωση θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου και θα αφορά σε κοίτασμα που βρίσκεται κοντά στο κρατίδιο του Sergipe.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Ενέργειας και Ορυχείων της Βραζιλίας, Edison Lobão, θα ανακοινώσει επισήμως την ανακάλυψη, στο πλαίσιο επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην πόλη Aracaju, πρωτεύουσα του Sergipe.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως τουλάχιστον δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος τύπου της βραζιλιάνικης κυβέρνησης, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη πετρελαίου που έγινε μέσα στο 2013. 

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

«Πράσινο» από ΥΠΕΚΑ για τις έρευνες της Energean στο Θερμαϊκό

Πετρελαιοπηγή
Ξεκινούν οι έρευνες υδρογονανθράκων σε Θερμαϊκό και Κόλπο Ορφανού, καθώς ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης αποδέχθηκε την αίτηση των ENERGEAN OIL & GAS SA και RATIO OIL EXPLORATION LTD, για τη διεξαγωγή ερευνών στις εν λόγω περιοχές.
Με την ίδια απόφαση, ξεκινά και η διαδικασία για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις περιοχές αυτές, αφού ενεργοποιείται η σχετική διάταξη του νόμου 2289/1995 (περίπτωση (β), παρ.17 του άρθρου 2) όπως τροποποιήθηκε με το νόμο 4011/2011, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η έκδοση διακήρυξης διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού για τυχόν άλλους ενδιαφερόμενους.
Η διακήρυξη θα περιλαμβάνει τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα κριτήρια επιλογής, τα σημεία συναγωνισμού, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια για τη διενέργεια του διαγωνισμού και την επιλογή του αναδόχου. Η διακήρυξη θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν προσφορές σε 90 ημέρες από την τελευταία δημοσίευση.
Οι υπό παραχώρηση περιοχές θα προσδιοριστούν σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 2 του  ν.2289/1995 όπως ισχύει, όπου προβλέπεται η έκδοση Υπουργικής Απόφασης με τις γεωγραφικές συντεταγμένες οριοθέτησης των  περιοχών που προορίζονται για την άσκηση των δραστηριοτήτων έρευνας και εκμετάλλευσης και η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ άνεργος πατέρας:«Ορίστε τα κλειδιά του σπιτιού μου. Θα σας στείλω και τα παιδιά μου»


Συγκλονίζει η επιστολή που έστειλε ένας άνεργος πολίτης από τη Θεσσαλονίκη στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και στον προϊστάμενο της ΔΟΥ Θεσσαλονίκης!

Απελπισμένος ο 39χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών αποφάσισε να χαρίσει το σπίτι του στην εφορία, επειδή χρωστάει στο Δημόσιο και σε τράπεζα.

«Ορίστε τα κλειδιά του σπιτιού μου. Θα σας στείλω και τα παιδιά μου» σημειώνει...
στην επιστολή του!

Ο 39χρονος είναι εδώ και πολλά χρόνια άνεργος όπως και η γυναίκα του. Είναι μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος και έλαβε ήδη ειδοποίηση κατάσχεσης της κατοικίας του από την εφορία.

Επρόκειτο να ξεκινήσει τις διαδικασίες για υπαγωγή στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, χρωστάει αυτή τη στιγμή σε Δημόσιο και τράπεζα 184.000 ευρώ!

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή που κοινοποιεί στον προϊστάμενο της ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα…

«Αγαπητέ κύριε προϊστάμενε της ΔΟΥ Θεσσαλονίκης

Αγαπητέ κύριε Στουρνάρα,

Επιτρέψτε μου το θάρρος να απευθυνθώ σε σας αλλά, επειδή εσείς οφείλεστε για την κατάντια μου, θα ήθελα τουλάχιστον να σας κοινοποιήσω την κατάσταση μου.

Δεν ελπίζω να μου βρείτε εσείς τη λύση αλλά θα ήθελα να σας βάλω έστω για ένα λεπτό στη δική μου θέση:

Καταρχάς να σας πω ότι αν και 39 ετών – στην πιο παραγωγική ηλικία της ζωής μου – κι όμως είμαι άνεργος τα τελευταία 4,5 χρόνια. Η γυναίκα μου, 38 ετών, είναι άνεργη από το 2005, όταν, δηλαδή, έκλεισε η βιοτεχνία στην οποία εργαζόταν. Έκτοτε δεν κατάφερε να βρει μία σταθερή δουλειά καθώς όπως γνωρίζετε οι βιοτεχνίες στη Βόρεια Ελλάδα είτε έβαλαν λουκέτο είτε μετακόμισαν σε γειτονική χώρα.

Έχουμε 4 παιδιά, που είναι σήμερα 12 ετών,  8 ετών,7 ετών και 4 ετών αντίστοιχα.

Τα 3 από τα 4 παιδιά μας, εκτός από τη σωστή κι ισορροπημένη διατροφή για να αναπτυχθούν σωστά, έχουν ανάγκη κι από διάφορα άλλα πράγματα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σχολικών τους μαθημάτων.

Παράλληλα, ως άνεργοι κι οι δύο, δεν έχουμε ασφάλιση με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται για την υγεία τη δική μας αλλά και την υγεία των παιδιών μας.

Και το ζήτημα της σίτισης το λύσαμε, έστω και προσωρινά, με τη βοήθεια της Εκκλησίας. (Εσωκλείω βεβαίωση σίτισης από την ενορία μου)
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, έχω κι ένα στεγαστικό δάνειο, για το σπίτι που αγόρασα για να στεγάσω την οικογένεια μου. Το ύψος του δανείου φτάνει τα 160.000 ευρώ. Όντας μακροχρόνια άνεργος ήταν αδύνατον να συνεχίσω να εξυπηρετώ τις δόσεις του δανείου. Και μιας και είχα τη δυνατότητα να προστατεύσω την πρώτη κατοικία μου από τα δόντια της τράπεζας και να μην αφήσω τα παιδιά μου στο δρόμο, αποφάσισα να ζητήσω την προστασία του νόμου.

Ξέχασα όμως, οτι το Δημόσιο έχει καταντήσει μεγαλύτερο «αρπαχτικό» ακόμη κι από τις τράπεζες. Και ακόμη κι αν κατάφερνα να σώσω το σπίτι από την τράπεζα… δεν μπόρεσα να κάνω το ίδιο και όσον αφορά τις υποχρεώσεις μου απέναντι στην εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία.

Κι έτσι κι έγινε: ήδη προχώρησε η διαδικασία κατάσχεσης του σπιτιού μου κι είναι θέμα χρόνου να προχωρήσει κι ο εκπλειστηριασμός του.

Το σπίτι μου βγήκε στο σφυρί για χρέη συνολικά 24.000 ευρώ προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Το οξύμωρο του πράγματος είναι οτι η μεν εφορία συνεχίζει να μου επιβάλλει φόρους αν και άνεργος, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία ζητούν μετ’ επιτάσεως τις εισφορές μας αν και τώρα πια είμαστε ανασφάλιστοι!

Δεν περιμένω να με καταλάβετε αλλά αφού είστε ειδήμονες στην οικονομική διαχείριση θέλω να μου προτείνετε έναν τρόπο ώστε να εξασφαλίσω την επιβίωση της οικογένειας μου και να ανταπεξέρχομαι στις υποχρεώσεις μου, υπό αυτές τις συνθήκες τις οποίες σας εκθέτω.

Η απόγνωση είναι το λιγότερο που μπορώ να πω οτι με διακατέχει πλέον. Άλλωστε, προσωρινή λύση βρήκα. Σας έχω, ήδη, στείλει τα κλειδιά του σπιτιού με εξώδικη διαμαρτυρία μιας κι ήδη έχω βρει κάποιο άλλο σπίτι να στεγάσω την οικογένεια μου.

Επειδή, όμως, είναι πολύ πιθανόν να μην καταφέρω να μη βρω άμεσα δουλειά (που να με εξασφαλίζει μισθό κι όχι ψίχουλα) πιθανότατα σύντομα θα βρεθώ σε αδυναμία να συντηρήσω κι αυτό το μισθωμένο σπίτι. Τότε, σας γνωστοποιώ οτι θα σας στείλω – εκτός από τα κλειδιά του σπιτιού μου – και τα 4 παιδιά μου ώστε να τα μεγαλώσετε εσείς!

Βέβαια, για το εγχείρημα σας αυτό θα πρέπει να ισχύσουν οι ίδιες συνθήκες, τις οποίες βιώνουμε εγώ κι η σύζυγος μου, κι οι οποίες μας οδήγησαν σε αυτό το αδιέξοδο: ανεργία, ακρίβεια, υπερφορολόγηση, πίεση από τις τράπεζες κλπ.

Ανυπομονώ να ακούσω νέα σας

ΥΓ: Μην ευελπιστείτε οτι θα με «ξεφορτωθείτε» κι άρα δε θα χρειαστεί να μου απαντήσετε. Θα περιμένω νέα σας για όσο χρειαστεί.» 
ΠΗΓΗ:greki-gr.blogspot.gr

Προγραμματικό πλαίσιο ΣΚΕΕΠ

.

Το προγραμματικο πλαίσιο του ΣΚΕΕΠ